Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat ” Limitele parodiei”, articol ce poate fi citit accesand linkul

http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Limitele_parodiei_7_390030996.html )

Oare s-a abolit cu adevărat pedeapsa capitală în România?

Dar ce i se întâmplă acum acestui popor cum se numește?

Împins de-a valma și cu capu”™n sac în țarcul condamnaților la moarte de vremuri grele, merită să-i sară cineva în sprijin sau să-l ia dracu”™ de buimac ce-a fost când a votat?

Domnul Pleșu refuză, mulțumind de încredere,  roba de apărător din oficiu al poporului său.

Preferă anteriul și cădelnița. O altă formă de a-i fi util. Mai spiritualizată, nepolemică și într-un fel marinărească (să fie primit!). Doar îl pregătește astfel să treacă diverse râuri:

– Styxul, predicându-i despre ura ca mod de viață;

– Acheronul, predicându-i despre tristețea spiritului critic în supradoză;

– în fine, azi, Lethe, predicându-i despre inducerea uitării prin istorioare cu parodii moscovite.

După ce-și va fi epuizat predicile de îmblânzire și non combat, pline de pilde și parabole demne de Editura Epifania, va editorializa prohodul. Unul cu adevărat patriotic, amplu, vibrant, cu accent pe avantajele lumii celeilalte și, mai ales, fără nume proprii și acuzații la adresa prezentului.

Fără valuri. Doar e o călătorie pe ape.

Până ieri mă întrebam, smerindu-mi intrigarea, cum își alege Andrei Pleșu temele editorialelor. Acum mă întreb, uitându-mă la jalea din jur, cui se adresează domnia sa cu aceste teme. Oare îl mai interesează?

A fost odată un  idealist entuziast. A crescut mare și acum e un înțelept blazat.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,andrei plesu,anteriul si cadelnita,limitele parodiei(Comentariu postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat ' Limitele parodiei', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Limitele_parodiei_7_390030996.html ) Oare s-a abolit cu adevărat pedeapsa capitală în România? Dar ce i se întâmplă acum acestui popor cum se numește? Împins de-a valma și cu capu'™n sac în țarcul condamnaților...Blog politic si polemic