Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(comentariu postat la articolul din EVZ al domnului Vlad Stoicescu intitulat “Iuda pedelistă vinde România pentru Monica Ridzi”, articol ce poate fi citit accesând linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-iuda-pedelista-vinde-romania-pentru-monica-ridzi-915836.html )

Textul de mai jos este o versiune adaptată a comentariului “Cazul Ridzi – vinovaţii şi Victima”.

Domnul Vlad Stoicescu joacă rolul rebelului în redacţia disciplinat – coristică a EVZ. Uneori, ca în acest editorial, îşi permite chiar să renunţe la muniţia de manevră în favoarea celei de război,  ţinând arma îndreptată, telegenic, spre PDL.

Aş fi citit poate cu alţi ochi articolul său dacă, frunzărind presa electronică de azi, nu aş fi simţit în aer o nouă temă manipulatorie revărsându-se la comandă.  Emisă probabil de aparatul de propaganda de la Cotroceni, din moment ce apare în mai multe ziare (RL, EVZ, Adevărul) şi este comentată asemănător în ceea ce priveşte vinovaţii şi Victima.

Mă refer la tema votului din Parlament în cazul Ridzi.

Listând, cu volumul la maxim, vinovăţiile, vinovaţii şi efectele negative, toate în tonuri strepezit – portocalii, domnul Stoicescu introduce dispensă de la includerea în rechizitoriu pentru următorii:

–  etern bine-intenţionatul Traian Băsescu (care, chipurile, a creat o formaţiune pe care şi-o dorea “tot ceea ce social-democraţia lui Ion Iliescu n-a fost”);

–  ostracizaţii reformatori buni Monica Macovei şi Cristian Preda (faţă de care, pedelistul rău Ion Oltean “îşi exprima recent nemulţumirea cu privire la poziţiile adoptate în partid” de aceştia).

Din rechizitoriul domnului VS rezultă, pentru cine ştie să citească printre rânduri,

că, în povestea asta, domnul Băsescu ar fi o victimă cu V mare. Eu am o singură nedumerire: influenta  doamnă Udrea, “cel mai bun produs al PDL”, în ce tabără se plasează în aceste condiţii? Pentru că, aici, logica domnului VS pare a se fractura:

– sau doamna Udrea e în tabăra bunilor, alături, nu?, de Traian Băsescu şi în acest caz ar trebui să schimbe polaritatea relaţiilor ei cu Ioan Oltean, respectiv cu Cristian Preda;

-sau doamna Udrea are polaritatea pe care o percepem cu toţii şi care se pare a i se potrivi cel mai bine, adică atracţie cu Oltean şi respingere cu Preda, dar atunci s-ar plasa împotriva prea – corectului Traian Băsescu care, nu-i aşa, este victima taberei Oltean. Poate cineva crede o Udrea anti Băsescu?

Ieşirea din această dilemă e simplă dar nerostită de autor: domnul Basescu una declara la TV, de ochii lumii si alta sforăreşte din umbră. Salvarea lui Ridzi, să nu se îndoiască nimeni, se face la comanda lui. Nu dadea însă bine ca el, autodeclaratul portdrapel al luptei anticorupţie, să actioneze pe faţă. Proba verităţii pentru raţionamentul meu este ca nimeni din PDL nu a patit si nu va pati nimic pentru escamotarea adevărului în cazul Ridzi. Vom trăi şi vom vedea!

Contele de Saint GermainPolemiceCristian Preda,Monica Macovei,Monica Ridzi,Traian Basescu,Vlad Stoicescu(comentariu postat la articolul din EVZ al domnului Vlad Stoicescu intitulat “Iuda pedelistă vinde România pentru Monica Ridzi”, articol ce poate fi citit accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-iuda-pedelista-vinde-romania-pentru-monica-ridzi-915836.html ) Textul de mai jos este o versiune adaptată a comentariului “Cazul Ridzi – vinovaţii şi Victima”. Domnul Vlad Stoicescu joacă rolul rebelului în redacţia disciplinat...Blog politic si polemic