Scorul acestui articol
[Total: 948 voturi. Media: 5]

 

Când au semnat contractul cu misteriosul (pentru noi) ordonator al misiunii din România, capii Black Cube erau complet edificați asupra complexității războiului în care se implică. Ei È™tiau că nu se vor lupta cu o singură persoană, fie ea È™i È™efa DNA, ci cu un întreg sistem ocult pe care însuÈ™i Traian Băsescu, părintele său, avea să-l numească „žstat mafiot”.

Sistemul ocult se prezenta ca un monstru bicefal, având drept capete executive pe Florian Coldea È™i Laura Kovesi, dar È™i ca o alcătuire de tip caracatiță, cu mai multe tentacule operând sub acoperire È™i sub coordonare unică, la nivelul unor instituții de forță din procuratură, justiție, executiv.

Abia acum, după uÈ™urarea monstrului È™i de cel de-al doilea său cap executiv, Laura Kovesi, se poate vorbi despre operțiunea „žBlack Cube” ca despre una de succes. Din câte È™tiu eu, doar până aici a fost misiunea firmei israeliene. De amputarea „žtentaculelor”Â  caracatiței urmează să se ocupe, în continuare, combatanții locali.

Ieri, la emisiunea lui Mihai Gâdea, s-a prezentat un document din care rezulta modul pripit È™i complet ilegal în care au acționat autoritățile române atunci când i-au arestat pe cei doi „žspioni” din Israel. S-a insistat pe faptul că, în data de 4 aprilie 2016, s-au petrecut, într-o ordine È™i cu o viteză absolut dubioase, următoarele: arestarea de către DIICOT a celor doi israelieni, la ora 7 dimineața, în uÈ™ile batante de la Hotelul Marriot, apoi deschiderea, în mai puțin de două ore de la arestarea lor, a unui dosar in rem, dar È™i in personam, vizându-i, după care, abia la ora 11, Ioan Lascu, tatăl Laurei Kovesi, a depus la parchet o plângere de hărțuire împotriva acestora. Pe deasupra, 4 aprilie 2016 era È™i o zi de sâmbătă, zi liberă, în general, pentru bugetarii români.

În aceeaÈ™i emisiune, Mugur Ciuvică amintea de o ciudățenie a operațiunii Black Cube pentru care domnia sa nu a găsit incă o explicație rezonabilă: de ce tinerii IT-iÈ™ti trebuiau să vină în Româna să spargă niÈ™te adrese de email, când puteau foarte bine (È™i în mai mare siguranță) să facă acest lucru de la ei de-acasă. Și nu doar că au venit în România, în gura lupului, dar s-au mai È™i cazat la unul dintre cele mai „žscanate” hoteluri din BucureÈ™ti, unde au ținut morțiÈ™ să se remarce prin beții È™i scandaluri la cazinou.

Încerc să-i ofer eu, domnului Ciuvică, explicația acestei ciudățenii. Cu atât mai mult cu cât această explicație lămureÈ™te È™i misterul faptelor din documentul prezentat în emisiune de Mihai Gâdea.

Din succesiunea evenimentelor prezentată în presa din România, părțile direct implicate au omis să spună un lucru esențial: conturile de email ale persoanelor din România ce prezentau interes pentru ancheta Black Cube fuseseră deja sparte È™i golite, de la distanță, înainte de trimiterea celor doi „žtineri ageamii” la BucureÈ™ti.

Cum rezultă din comunicatul DIICOT, pe data de 16.03.2016 Daniel Dragomir a avut a doua întâlnire, pentru stabilirea demarării proiectului, cu Dan Zorella (director executiv Black Cube). Din acelaÈ™i comunicat reținem că „žspionii” Weiner Ron și Geclowicz David au ajuns în România pe 29.03.2016.

Ce s-a întâmplat, însă, între momentul OK-ului părților pentru începerea acțiunii (16.03.2016) È™i momentul intrării în România a celor doi „žspioni” (29.03.2016)? Vorbim, totuÈ™i, de un interval de 13 zile! S-a întâmplat exact ce vă spuneam mai devreme: au fost sparte È™i golite, de la distanță, conturile de email ale persoanelor din România ce prezentau interes pentru anchetă. AÈ™adar Black Cube deținea deja, înainte de 29.03.2016, data intrării în România a lui Weiner Ron și Geclowicz David, informațiile despre Laura Kovesi ce se puteau pirata prin astfel de tehnici informatice.

Pe baza acestor informații, strategii Black Cube au elaborat scenarii pentru atingerea cu succes a obiectivului propus: debarcarea Laurei Kovesi È™i a lui Florian Coldea din pozițiile de comandă deținute.

Din considerente de complexitate È™i oportunitate pe care nu le voi dezvolta aici È™i acum, ei au decis ca primul eliminat din ecuația puterii să fie Florian Coldea, principalul protector al Laurei Kovesi. Pentru aceasta, însă, aveau nevoie de o mai bună cunoaÈ™tere a mecanismelor, metodelor È™i interpuÈ™ilor prin care Florian Coldea îÈ™i exercita puterea. S-a stabilit, de aceea, să se apeleze la o diversiune care să oblige sistemul ocult de la BucureÈ™ti să se impacienteze È™i să greÈ™ească.

„žSpionii” Weiner Ron și Geclowicz David au fost trimiÈ™i la BucureÈ™ti ca o momeală È™i o provocare.  Nu de informațiile pe care ei le-ar fi putut culege de la fața locului aveau acum nevoie executivii Black Cube. Acestea fuseseră deja obținute. Cei doi au fost desemnați doar cu scopul de a atrage atenția serviciilor secrete din România asupra lor. Vor vorbi mai mult decât trebuie È™i, la momentul potrivit, vor intoxica autoritățile române cu informații care să le pună pe acestea în stare de super – alertă. Desigur că acest plan diversionist al acțiunii nu le-a fost prezentat ca atare, deoarece era de presupus că vor fi arestați È™i forțați să vorbească. Prin urmare ei au fost briefați, înainte de plecarea în misiune, cu un scenariu care să nu pună în pericol nici misiunea È™i nici securitatea lor proprie.

În seara premergătoare arestării lor, cei doi au comunicat pe canale supravegheate de serviciile secrete române în legătură cu iminența predării către un mesager terț, în dimineața următoare, a unor stick-uri cu fiÈ™iere compromițătoare despre Laura Kovesi. A fost momentul în care SRI È™i DIICOT au declanÈ™at starea de super – alertă. Trebuia intervenit imediat pentru a împiedica transmiterea stick-urilor respective către terțul mesager. Din acest motiv, de ultra – urgență, arestarea celor doi s-a decis È™i s-a produs în pripă, fără a mai apuca să fie asigurat cadrul legal È™i anume depunerea, înainte de arestare, a unui denunț din partea lui Ioan Lascu.

Două detalii care confirmă cele susținute până aici:

  1. Daca Weiner Ron și Geclowicz David È™i-ar fi putut îndeplini misiunea de spionare a Laurei Kovesi în doar 6 zile de stat la BucureÈ™ti (29.03.2016 – 03.04.2016), aÈ™a cum se afirmă în comunicatul DIICOT, de ce n-ar fi putut să facă aceeaÈ™i treabă, în 13 zile, specialiÈ™tii Black Cube de la Tel Aviv sau Londra? Au putut È™i au făcut-o!
  2. Faptul că terțul mesager, cel care trebuia să preia stick-urile de la cei doi arestați nu a fost prins în aceeaÈ™i dimineață, deÈ™i autoritățile române È™tiau, din interceptări, despre el, demonstrează că acesta nu s-a prezentat, la ora È™i locul stabilit, pentru presupusa întâlnire. Da! Nu s-a prezentat pentru că È™efii lui de la Londra care au conceput tot scenariul i-au cerut să nu se prezinte.

Efectele acestui È™oc al arestării intempestive, provocat deliberat de Weiner Ron și Geclowicz David, au fost cele dorite de executivii de la Black Cube:

  1. I-a obligat pe protectorii Laurei Kovesi sa iasă la lumină, să arate cine sunt, cum sunt organizați È™i până unde sunt dispuÈ™i să meargă cu sprijinirea acesteia;
  2. I-a obligat, pe aceiaÈ™i, să acționeze ilegal, comițând o arestare abuzivă, element extrem de important în eliberarea, ulterioară, a celor doi tineri arestați;
  3. Le-a lăsat impresia autorităților române că, în urma acțiunii „žeÈ™uate”, trimiÈ™ii Black Cube nu au reuÈ™it să transmită în centrala lor informațiile compromițătoare obținute despre Laura Kovesi;
  4. Au transformat cazul într-un scandal public uriaÈ™, sporind exponențial interesul populației È™i al mediei din România (dar È™i din străinătate) pentru „žce va urma”. Dacă cei doi „žspioni” nu s-ar fi detonat atât de ostentativ, obligând DIICOT să-i aresteze abuziv (È™i de aici publicitatea extremă È™i emoția internațională) probabil că autoritățile române ar fi comunicat despre incident (dacă ar fi făcut-o) doar ce le convenea, edulcorat, È™i mult, mult mai târziu.

După izbucnirea în acest fel, aparent stupid, a scandalului Black Cube, tot ce-a urmat ca dezvăluiri despre abuzurile cuplului Coldea – Kovesi a avut un fir roÈ™u, un numitor comun. Certitudinea câtorva, care È™tiau adevărul, că procesul înlăturării de la butoane a celor doi periculoÈ™i lideri nu mai poate fi oprit. Și de-aici curajul necesar scoaterii la lumină a unor adevăruri extrem de delicate.

Sebastian Ghiță, Dan Andronic, Daniel Dragomir pot fi numiți în acest context, pe bună dreptate, efecte (dar È™i atuuri) ale Black Cube.

Caracatița, însă, nu a fost definitiv scoasă din joc. E puțin bezmetică, aÈ™a fără comandamente cum a rămas, dar încă dă din tentacule È™i încearcă supraviețuirea.

Ca să fim siguri de eliminarea ei, practic de eliminarea statului paralel È™i polițienesc  creat de Traian Băsescu, poate n-ar fi rău să mai prelungim o vreme, printr-un act adițional, contractul cu Black Cube. Nu de alta dar, la cât de timorați par conducătorii legitimi de azi ai țării, nu m-ar mira să-i lase genunchii exact acum, când ar trebui să poată călca mai apăsat.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/Black-Cube-2.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/Black-Cube-2-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebinomul Coldea - Kovesi,Black Cube,Dan Andronic,Daniel Dragomir,Mihai Gadea,Mugur Ciuvica,politie politicaspioni israelieni,Sebastian Ghita,stat mafiot,statul paralel  Când au semnat contractul cu misteriosul (pentru noi) ordonator al misiunii din România, capii Black Cube erau complet edificați asupra complexității războiului în care se implică. Ei È™tiau că nu se vor lupta cu o singură persoană, fie ea È™i È™efa DNA, ci cu un întreg sistem ocult pe...Blog politic si polemic