Scorul acestui articol
[Total: 1027 voturi. Media: 5]

 

Motto:
Eu cred că un neamț lăsat într-o pădure unde
n-ar fi scris pe fiece copac „la dreapta”,
„la stânga”, „în sus”, „în jos”, „interzis” etc. s-ar rătăci.
George Călinescu „žDouă civilizații” 1938

„žOrdinea e chestiune de rasă” – spunea, în acelaÈ™i articol citat în Motto, George Călinescu. O chestiune de rasă È™i nu de civilizație. Poți fi tu ordonat, adică neamț, până la robotizare. Asta nu înseamnă, nicidecum, că eÈ™ti È™i civilizat. Absolut deloc!

Vine acum, exact după 80 de ani, preÈ™edintele Klaus Iohannis să îl confirme în cel mai descumpănitor mod pe George Călinescu. Un mod descumpănitor nu doar pentru că neamțul nostru insultă deliberat civilizația (pe care pretinde că ar apăra-o) ci pentru că o È™i dă la porci, în troaca suburbanismului, crezând că astfel îÈ™i nutreÈ™te electoratul. Ce jignire, totuÈ™i, È™i pentru acest electorat!

Eu nu voi scrie MUIE cu puncte puncte! Pentru că o È™tampilă, înscrisul de pe o etichetă, o marcă asumată de cineva cu frenezia inconÈ™tienței merită să-i stea întreagă, gravată  fluorescent, pe frunte.

Deci, zice aÈ™chia nazi sărită nu se È™tie cum pe ludicii noÈ™tri coclauri mioritici, golăneala  „žMUIE PSD” nu ar fi de condamnat ci de lăudat. Pentru că reprezintă  un act de curaj din moment ce, prin respectivele cuvinte, o persoană „žîndrăzneÈ™te să îÈ™i exprime public opinia”.

Doar că, legitimându-l astfel pe vaÈ™nicul luptător anti – PSD cu AUDI (marcă È™i ea nemțească, ce coincidență), îi legitimează implicit, cu consecințe mult mai „žpromițătoare” pentru viitorul său politic, È™i pe profanatorii casei memoriale Elie Wiesel din Sighetul Marmației. Aceia care, chiar cu o seară înaintea discursului prezidențial de la Convenția PNL, s-au lăsat inspirați de È™oferul înfierbântat de fiorduri, È™i au folosit aceeaÈ™i expresie, acelaÈ™i îndemn de luptă temerar, fulminant, suculent, MUIE, mânjind cu el pereții respectivei case memoriale È™i adăugându-i, ca să nu existe confuzii, È™i trei violente mesaje antisemite.

Cred tot mai mult că cineva, dintre pădurarii săi de la Cotroceni însărcinați cu scrierea de indicații pe copaci (stânga, dreapta, sus, jos…), încearcă cu tot dinadinsul să-l rătăcească pe Klaus Iohannis până la alegeri. De fapt, se pare că a È™i reuÈ™it.

Aproape în fiecare lună care trece de la Dumnezeu se mai adaugă în palmaresul neamțului nostru dezorientat câte-o „žneeligibilă”. Și toate, ca un făcut, menite să-i irite pe evrei. Să fie o întâmplare?

Oare pentru cine se va elibera, peste un an, jilțul prezidențial?

***

Deocamdată, să ne bucurăm de spectacol!

Un cavaler atât de mândru È™i atât de prost… sfătuit. Aproape neverosimil.

Suntem în plină Commedia dell’arte. Improvizație, schematism, marionete, lovituri de teatru.

Parcă se pregăteÈ™te naÈ™terea lui Caragiale.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/comedia.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/comedia-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecasa memoriala Elie Wiesel,commedia dell'arte,conventia PNL,discurs Klaus Iohannis,George Călinescu,muie  Motto: Eu cred că un neamț lăsat într-o pădure unde n-ar fi scris pe fiece copac 'la dreapta', 'la stânga', 'în sus', 'în jos', 'interzis' etc. s-ar rătăci. George Călinescu 'žDouă civilizații' 1938 'žOrdinea e chestiune de rasă' - spunea, în acelaÈ™i articol citat în Motto, George Călinescu. O chestiune de rasă È™i nu...Blog politic si polemic