Editoriale

A innebunit Liviu Dragnea?

  Se tot vântură de la o vreme ideea că Liviu Dragnea ar intenționa să-l remanieze pe Tudorel Toader. Nu am comentat până acum acest subiect deoarece mi se părea atât de absurd, de artificial, de pus pe tapet de către "žoculți" dinadins pentru a  genera confuzie È™i discordie, încât nici măcar nu merita băgat în seamă. Doar că... (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Viorica Dancila – o proba de inteligenta politica

  Campaniile de defăimare sunt (È™i nu de ieri de azi) una dintre specialitățile "žde catifea" ale serviciilor secrete atunci când acestea decid să se substituie politicului. Spun "žde catifea" pentru că nu vorbim aici nici despre schingiuiri, nici despre otrăviri, nici despre alte forme de scoatere brutală a țintei din peisaj. Când, ca la un semn (de fapt chiar la un semn) o persoană importantă începe să fie asaltată din toate direcțiile de acuze, de jigniri, de valuri în crescendo de puneri la zid, de o formă de unanimitate demolatoare prea sincronizată ca să poată fi spontană, e clar că există un dirijor care coordonează asaltul. E ca o semnătură, ca o parafă, ca un inel sigilar aplicat peste ceara roÈ™ie a veÈ™tilor ce îÈ™i închipuie că ar putea să schimbe lumea. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Dragnea sau Firea?

  Că Dragnea, cu situația juridică ce i-a fost confecționată, a devenit extrem de vulnerabil È™i expus în orice moment "žsoluției finale" pusă la cale de gânditorii statului paralel, am afirmat imediat după sentința primită de el, în urmă cu două luni, de la completul de 3 judecători. Pe de altă parte, toată această vânătoare împotriva lui l-a transformat în sigurul luptător redutabil È™i motivat până la capăt în războiul cu odioasa ocultă construită de Traian Băsescu È™i trecută acum, din necesități de supraviețuire, în slujba lui Klaus Iohannis. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Rebuturile justitiei romane sau „žce naste din pisica…”…

  În ultima vreme spectacolul politic românesc a virat-o amețitor spre telenovela derizorie.  Nu înseamnă nimic mai mult decât o Intrigă de benzi desenate cu eroi clonțoÈ™i care se laudă că răstoarnă lumea prin determinarea lor dar care, în realitate, lasă totul neterminat. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Un partid este puternic daca are un lider puternic

  Lider puternic nu înseamnă, neapărat, lider binefăcător. Ba parcă, cel mai adesea, înseamnă lider răufăcător. Avem cel puțin două exemple de acest fel în istoria recentă: Corneliu Vadim Tudor È™i Traian Băsescu. Oamenii ăÈ™tia chiar au făcut partide de la zero, pe care apoi le-au transformat, prin forța naturii lor dominatoare, în stindard de luptă personală È™i mijloc de guvernare a țării. După ce au dispărut ei, È™i progeniturile lor politice s-au stins. Dovadă că respectivii nu au fost creatori de perenitate ci mobilizatori de energii. (mai mult…)
continuare...