Scorul acestui articol
[Total: 317 voturi. Media: 4.9]

 

L-au băgat la mijloc!

I-au folosit calităţile ca să-l împingă spre autodistrugere!

Doctorul Raed Arafat, românul cu cea mai mare credibilitate la începutul pandemiei,  a fost plantat de duşmanii lui pe un rug căruia sunt gata să-i dea foc acum exact cei care până mai ieri îl susţineau.

A devenit victima propriilor sale virtuţi! Om de onoare, bine intenţionat, perseverent, fanatic cu ideile în care crede, nu şi-a dat seama că e folosit de nişte inamici fără scrupule spre a fi făcut, la sfârşit,  subiect de autodafe.

L-au inclus, şireţii, în comitetele lor de urgenţă, pentru a-l scoate în faţă ori de câte ori erau de anunţat veşti nepopulare. Până şi Klaus Iohannis l-a acceptat în delegaţiile chemate şi filmate la Palat, ca să vadă poporul cât de bine intenţionat e dânsul şi cum ţine cont de toate părerile.

Tactica lor de a-l distruge era simplă. Îl lăsau să vorbească şi, când în discursul său, strict profesional,  apăreau propuneri cu potenţial de a întoarce simpatia în ostilitate, imediat îl agăţau.

  • Cum, domnule doctor, chiar credeţi că e necesar să-i internăm obligatoriu pe pozitivii asimptomatici? – întrebau viclenii decidenţi politici.
  • Din punct de vedere medical e soluţia cea mai sigură – răspundea onestul dar şi naivul doctor Arafat.
  • Atunci, vă rugăm, ieşiţi dumneavastră să comunicaţi şi să explicaţi această măsură.

Astfel s-a făcut că susţinători grei ai lui Raed Arafat (dar în acelaşi timp şi comunicatori de forţă, cu convingeri puternice şi cu o logică greu de combătut) au început să-l încolţească pe acesta într-un mod mult mai eficient – demolator decât o făcuseră, până atunci, detractorii de profesie.

Mircea Badea, deşi a susţinut tot timpul că îl preţuieşte în cel mai inalt grad pe Raed Arafat, nu s-a putut abţine, ori de câte ori erau faţă în faţă (şi nu numai), să-l toace mărunt pe doctor pe tema „arestului asimptomaticilor”. Şi, având dreptate (la Mircea Badea mă refer), după fiecare comentariu al său pe această temă, tot mai mulţi români începeau să-l privească chiorâş pe doctor.

A urmat Victor Ciutacu, apoi Dana Budeanu, apoi alte şi alte voci din zona până nu de mult de sprijin pentru Raed Arafat. Reproşuri, scenarite infamante, acuze.

Bietul domn Arafat! A ajuns în această situaţie nemeritată pentru caracterul şi valorile sale deoarece a uitat (sau nu a ştiut niciodată) dictonul voltaire-ian „mai binele este duşmanul binelui”.

Nu a înţeles că sfaturile sale medicale ideale spre idealiste pot uneori intra în coliziune cu firea umană, cu imperative economice, cu un raport beneficiu/preţ inacceptabil de către marea majoritate a trăitorilor de pe o zi pe alta. Pe toţi aceştia, prin intransigenţa sa de a încerca să facă mai binele în care crede chiar peste voinţa lor, Raed Arafat şi i-a ostilizat în acest moment.

Greşeala domnului Arafat a fost că şi-a asumat mai mult decât era cazul. Şi-a asumat decizii complexe, medicalo – economico – socialo – politice, la care el a contribuit doar cu recomandarea medicală, dar, ca un paratrăznet pentru vârfurile administrative ale ţării, le-a luat integral pe umerii săi.

Preşedintele Iohannis, premierul Orban, miniştrii Tătaru şi Vela s-au ascuns strategic în tranşee, oferindu-l pe Arafat carne de tun pentru nemulţumirile generalizate.

În zadar încearcă Mihai Gâdea să atenueze şocul. Avalanşa anti -Arafat s-a pornit.

Degeaba prietenii Badea şi Ciutacu încearcă să demaşte ticăloşia regimului Iohannis – Orban. Tocmai îi fac jocul acestui regim lovind în doctorul Arafat.

Stimate domnule Raed Arafat! Eu nu vă vreau pe post de martir. Eu vă vreau, ca şi până acum, viu, liber, eficient, omul potrivit la locul potrivit. De aceea vă rog, vă sfătuiesc, vă sugerez: lăsaţi-i pe cei care iau cu adevărat deciziile să şi le asume. Nu le mai permiteţi să spună că ei doar ascultă şi aplică  sfaturile specialiştilor. Ieşiţi din această capcană. Ei ascultă şi aplică (dacă nu chiar induc) doar acele sfaturi ale specialiştilor care servesc scopurilor lor politice meschine. Când specialiştii le-au propus testarea în masă a bucureştenilor, au ascultat ei acest sfat? Nu! Pentru că nu le-a convenit şi nu le convine o astfel de testare din motive strict politice. Electorale şi manipulatorii.

Vocea mea contează prea puţin. Dar, atât cât contează, o îndrept către cei cu care, cel puţin până acum, am consunat în analizele mele politice. Şi îi rog pe aceştia: nu mai muşcaţi momelile iohannisto-orbaniste. Nu vă mai duceţi după fentele lor.

Şi oamenii buni pot greşi. Dar dacă cei răi vi-i indică pe aceştia drept ţinte, gândiţi-vă de două ori înainte de a schimba cătarea.

Doar o scânteie mai trebuie pentru ca rugul pe care a fost ţintuit Raed Arafat să se aprindă. Mircea Badea, Victor Ciutacu, nu fiţi voi aceia care se joacă cu cremenea!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Arafat.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Arafat-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialearestul asimptomaticilor,autodafe,carantinarea COVIT19,mai binele este dusmanul binelui,Mircea Badea si Victor Ciutacu,Raed Arafat,rugul si cremenea  L-au băgat la mijloc! I-au folosit calităţile ca să-l împingă spre autodistrugere! Doctorul Raed Arafat, românul cu cea mai mare credibilitate la începutul pandemiei,  a fost plantat de duşmanii lui pe un rug căruia sunt gata să-i dea foc acum exact cei care până mai ieri îl susţineau. A devenit victima propriilor...Blog politic si polemic