Scorul acestui articol
[Total: 317 voturi. Media: 4.9]

 

L-au băgat la mijloc!

I-au folosit calitățile ca să-l împingă spre autodistrugere!

Doctorul Raed Arafat, românul cu cea mai mare credibilitate la începutul pandemiei,  a fost plantat de dușmanii lui pe un rug căruia sunt gata să-i dea foc acum exact cei care până mai ieri îl susțineau.

A devenit victima propriilor sale virtuți! Om de onoare, bine intenționat, perseverent, fanatic cu ideile în care crede, nu și-a dat seama că e folosit de niște inamici fără scrupule spre a fi făcut, la sfârșit,  subiect de autodafe.

L-au inclus, șireții, în comitetele lor de urgență, pentru a-l scoate în față ori de câte ori erau de anunțat vești nepopulare. Până și Klaus Iohannis l-a acceptat în delegațiile chemate și filmate la Palat, ca să vadă poporul cât de bine intenționat e dânsul și cum ține cont de toate părerile.

Tactica lor de a-l distruge era simplă. Îl lăsau să vorbească și, când în discursul său, strict profesional,  apăreau propuneri cu potențial de a întoarce simpatia în ostilitate, imediat îl agățau.

  • Cum, domnule doctor, chiar credeți că e necesar să-i internăm obligatoriu pe pozitivii asimptomatici? „“ întrebau viclenii decidenți politici.
  • Din punct de vedere medical e soluția cea mai sigură „“ răspundea onestul dar și naivul doctor Arafat.
  • Atunci, vă rugăm, ieșiți dumneavastră să comunicați și să explicați această măsură.

Astfel s-a făcut că susținători grei ai lui Raed Arafat (dar în același timp și comunicatori de forță, cu convingeri puternice și cu o logică greu de combătut) au început să-l încolțească pe acesta într-un mod mult mai eficient „“ demolator decât o făcuseră, până atunci, detractorii de profesie.

Mircea Badea, deși a susținut tot timpul că îl prețuiește în cel mai inalt grad pe Raed Arafat, nu s-a putut abține, ori de câte ori erau față în față (și nu numai), să-l toace mărunt pe doctor pe tema „žarestului asimptomaticilor”. Și, având dreptate (la Mircea Badea mă refer), după fiecare comentariu al său pe această temă, tot mai mulți români începeau să-l privească chiorâș pe doctor.

A urmat Victor Ciutacu, apoi Dana Budeanu, apoi alte și alte voci din zona până nu de mult de sprijin pentru Raed Arafat. Reproșuri, scenarite infamante, acuze.

Bietul domn Arafat! A ajuns în această situație nemeritată pentru caracterul și valorile sale deoarece a uitat (sau nu a știut niciodată) dictonul voltaire-ian „žmai binele este dușmanul binelui”.

Nu a înțeles că sfaturile sale medicale ideale spre idealiste pot uneori intra în coliziune cu firea umană, cu imperative economice, cu un raport beneficiu/preț inacceptabil de către marea majoritate a trăitorilor de pe o zi pe alta. Pe toți aceștia, prin intransigența sa de a încerca să facă mai binele în care crede chiar peste voința lor, Raed Arafat și i-a ostilizat în acest moment.

Greșeala domnului Arafat a fost că și-a asumat mai mult decât era cazul. Și-a asumat decizii complexe, medicalo „“ economico „“ socialo „“ politice, la care el a contribuit doar cu recomandarea medicală, dar, ca un paratrăznet pentru vârfurile administrative ale țării, le-a luat integral pe umerii săi.

Președintele Iohannis, premierul Orban, miniștrii Tătaru și Vela s-au ascuns strategic în tranșee, oferindu-l pe Arafat carne de tun pentru nemulțumirile generalizate.

În zadar încearcă Mihai Gâdea să atenueze șocul. Avalanșa anti -Arafat s-a pornit.

Degeaba prietenii Badea și Ciutacu încearcă să demaște ticăloșia regimului Iohannis „“ Orban. Tocmai îi fac jocul acestui regim lovind în doctorul Arafat.

Stimate domnule Raed Arafat! Eu nu vă vreau pe post de martir. Eu vă vreau, ca și până acum, viu, liber, eficient, omul potrivit la locul potrivit. De aceea vă rog, vă sfătuiesc, vă sugerez: lăsați-i pe cei care iau cu adevărat deciziile să și le asume. Nu le mai permiteți să spună că ei doar ascultă și aplică  sfaturile specialiștilor. Ieșiți din această capcană. Ei ascultă și aplică (dacă nu chiar induc) doar acele sfaturi ale specialiștilor care servesc scopurilor lor politice meschine. Când specialiștii le-au propus testarea în masă a bucureștenilor, au ascultat ei acest sfat? Nu! Pentru că nu le-a convenit și nu le convine o astfel de testare din motive strict politice. Electorale și manipulatorii.

Vocea mea contează prea puțin. Dar, atât cât contează, o îndrept către cei cu care, cel puțin până acum, am consunat în analizele mele politice. Și îi rog pe aceștia: nu mai mușcați momelile iohannisto-orbaniste. Nu vă mai duceți după fentele lor.

Și oamenii buni pot greși. Dar dacă cei răi vi-i indică pe aceștia drept ținte, gândiți-vă de două ori înainte de a schimba cătarea.

Doar o scânteie mai trebuie pentru ca rugul pe care a fost țintuit Raed Arafat să se aprindă. Mircea Badea, Victor Ciutacu, nu fiți voi aceia care se joacă cu cremenea!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Arafat.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Arafat-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialearestul asimptomaticilor,autodafe,carantinarea COVIT19,mai binele este dusmanul binelui,Mircea Badea si Victor Ciutacu,Raed Arafat,rugul si cremenea  L-au băgat la mijloc! I-au folosit calitățile ca să-l împingă spre autodistrugere! Doctorul Raed Arafat, românul cu cea mai mare credibilitate la începutul pandemiei,  a fost plantat de dușmanii lui pe un rug căruia sunt gata să-i dea foc acum exact cei care până mai ieri îl susțineau. A devenit victima propriilor...Blog politic si polemic