Scorul acestui articol
[Total: 183 voturi. Media: 4.9]

 

Am intrat în 2021 orfani. Suntem pe cont propriu. Un popor abandonat.

După oficializarea noului guvern am așteptat un minim semnal de schimbare în bine. Ceva ce s-ar fi putut face imediat, printr-un gest simbolic temerar, printr-o declarație luminoasă, printr-o decizie politică de recâștigare a încrederii sociale și de reconstruire a speranței românilor.

Două posibile astfel de semnale, care ar fi arătat bune intenții și respect față de cetățeni, îmi vin imediat în minte: transparentizarea comunicării grupului strategic privind pandemia și exemplul personal al președintelui Iohannis de a se vaccina primul.

  1. Să fi ieșit primul ministru și ministrul sănătății să anunțe care este componența grupului de comunicare strategică și după ce reguli lucrează acesta; să dea asigurări că populația va fi informată complet, corect, prompt și responsabil privind evoluția pandemiei în România;
  2. Să fi ieșit președintele Iohannis și să anunțe că, pentru a-i convinge pe români de necesitatea și siguranța vaccinării, el se va vaccina primul, în direct, și că același gest îl vor face, în aceeași zi, și membrii guvernului, ca o garanție a încrederii lor în această soluție de scoatere a țării din criza pandemică.

Nimic de acest fel nu s-a întâmplat! Ba, dimpotrivă!

Problema pandemiei este tratată cu paradoxuri. Pe de o parte restricțiile dure se mențin și plouă cu amenzi de dimineața până seara, iar, pe de altă parte, testele se împuținează și raportările oficiale ne amețesc cu cifre triumfaliste.

De la peste 10 000 de noi infectări zilnic am ajuns, în trei săptămâni, la sub 4 000. De la peste 200 de decese zilnic, pe 31.12.2020 s-au raportat 127 iar pe 1 ianuarie 2021 s-au raportat 74. Numărul internaților la ATI a scăzut spectaculos de la peste 1200 cu opt zile în urmă, la doar 1149 în ultima zi a anului 2020 și la 1111 în prima zi a noului an.

După ei și raportările lor ar rezulta că se întâmplă minuni! Că mergem, galopant, spre însănătoșire!

Cât m-aș bucura să fie așa, cu adevărat. Dar, orice documentare serioasă, analizele de specialitate obiective, relatările din interiorul sistemului de sănătate, vocea societății civile, spun cu totul altceva.

Cum să credem în cosmetizările lor grosolane când însuși Șeful DSU, Raed Arafat, susține că numărul de infectări COVID-19 raportate nu mai reflectă realitatea. El, cu gura lui, spune:

Cifrele raportate în această perioadă nu mai reflectă realitatea. Românii care îÈ™i fac teste rapide de Covid acasă nu sunt monitorizați atent de autorități, iar Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții prin care cei pozitivi să fie raportați corect„.

Am înțeles că în sistemul de raportare s-au modificat criteriile analizei statistice. Noii îmbolnăviți se calculează altfel, unii dintre morții de COVID care au avut și alte boli nu mai sunt incluși și socotiți aici, testele rapide sunt mai mult ignorate decât  inventariate și introduse în baza de date etc.

Foarte bine! Criteriile se mai schimbă, algoritmii de calcul se perfecționează din mers, dar să ni se explice și nouă cât este în această fotografie zilnică modelare statistică (adică ficțiune dependentă decisiv de ipotezele de calcul) și cât este realitate brută (rezultată din situația dramatică efectivă din spitale și, mai cuprinzător, din societate).

Pentru că, altfel, lumea nu mai știe ce să mai creadă și, derutată, alunecă spre extreme, spre insubordonare  și spre gesturi limită.

Cum vine asta? Într-o lună se înjumătățește numărul infectărilor zilnice, morții și internații la ATI se reduc cu peste 25% peste noapte și noi tot cu școlile închise, tot cu HORECA pe butuci, tot cu masca obligatorie în spații libere, tot cu spărgători de petreceri în uniformă amendând cu frenezie tot ce apucă.

Sau e bine, sau e rău?! Să se hotărască și să ne spună. Așa ar fi normal. Așa ar fi responsabil. Așa ar fi uman.

Privind prin Europa și prin lume, eu cred însă că e rău. Și, dacă-i așa, raportările mincinoase comandate de niște politicieni bezmetici au partea lor de contribuție negativă la gradul mare de bravadă, de teribilism, de nerespectare a regulilor, de agravare a situației.

Apoi, problema vaccinării. Președintele Iohannis, în loc să-și asume cu bărbăție rolul de promotor al acesteia prin recurgerea la un gest demonstrativ în fața țării, gest făcut cu succes de mulți șefi de stat, s-a ascuns în spatele unor eschive jenante și a unor explicații de laș care pozează în zmeu altruist.

Eu m-am oferit, dar nu vreau să se interpreteze că abuzez de poziția mea ca să o iau înainte la rând altora„.

Hai să ne sufocăm de râs!

Când, de fapt, furișarea asta exprimă frica lui de necunoscut, egoismul lui funciar, tocmai bune să transmită populației îndoieli și o îngrijorare tot mai apăsătoare față de prea multele întrebări la care părinții vaccinului nu au găsit încă răspunsuri.

Cât ține imunizarea? Sunt anihilate și noile tulpini? Cei vaccinați pot fi contagioși pentru cei nevaccinați? Contraindicațiile și efectele secundare au fost temeinic identificate? Sunt asigurate ca la carte condițiile de transport și depozitare? Vaccinul afectat de nerespectarea acestor condiții e doar ineficient sau devine toxic? Ș.a.m.d!

Din păcate, corcirea asta liberalo – useristă ne-a căzut pe cap ca o pedeapsă de sus, ca o ploaie acidă cu mesaj. Iar mesajul nu anunță nimic bun. Niște roți dințate defecte, care în loc să se îmbuce într-un angrenaj cu sens doar zdrobesc tot ce prind în danturile lor și fac mizerie în jur „¦

Verbele definitorii ale guvernării actuale sunt de distrugere, nu de zidire. A demola, a elimina, a aresta, a mutila. Asta auzim de la useriștii furioși și de la liberalii otrăviți de iohanism. Când ar fi atâta nevoie, în țara asta făcută țăndări, de solidaritate, de colaborare, de construire, de finalizare.

Prima grijă a doamnei Clotilde Armand a fost să deschidă zeci de procese aberante și să lase locuitorii sectorului 1 înghițiți de gunoaie. Primul gest al ministrului justiției a fost să înceapă demersuri, în regim de urgentă, pentru desființarea SIIJ. Prima zvâcnire publică a doamnei Dragu, din poziția de președintă a Senatului României, a fost anunțarea unui referendum pentru reducerea numărului de parlamentari. Iar premierul Câțu, hârșit de-acum în farse financiare, și-a făcut debutul ca surogat de Orban îmbrobodindu-i pe români după sistemul o veste bună / o veste rea. În 2021 nu se vor micșora salariile și indemnizațiile bugetarilor, dar, în schimb, se vor plafona acestea la nivelul anului 2020. Adică adio majorări și sporuri promise atât de electoral și de ritos medicilor, profesorilor și altor categorii de servanți publici care au dus pe umerii lor greul pandemiei.

Nimic constructiv în primele acțiuni ale noilor noștri guvernanți. Doar diverse forme de negare a ceea ce s-a făcut înaintea lor. A ceea ce s-a făcut chiar de către rudele lor politice.

Răzbunare, desființare, culcare la pământ, austeritate pentru cei fără glas! Atât știu să facă, cu asta ne vom alege!

Tot ce putem spera de la anul 2021 este să găsim în noi puterea și înțelepciunea de a ne putea purta singuri de grijă.

Căci, în nădejdea protectorilor noștri oficiali de azi, ne paște dispariția înainte de termen.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/01/USR-PLUS.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/01/USR-PLUS-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeClotilde Armand gunoaie,desfiintarea SIIJ,grupul de comunicare strategica,guvernul Catu,Iohannis vaccin,pandemie,Raed Arafat,raportari COVID  Am intrat în 2021 orfani. Suntem pe cont propriu. Un popor abandonat. După oficializarea noului guvern am așteptat un minim semnal de schimbare în bine. Ceva ce s-ar fi putut face imediat, printr-un gest simbolic temerar, printr-o declarație luminoasă, printr-o decizie politică de recâștigare a încrederii sociale și de reconstruire...Blog politic si polemic