Scorul acestui articol
[Total: 154 voturi. Media: 5]

 

Motto
Unde nu-i cap, vai de picioare!

 

Tandemul Orban „“ Câțu s-a remarcat decisiv ca entitate simbiotică a politicii românești atunci când desemnatul (de Președinte, ca premier) Câțu s-a retras, lăsându-i locul de onoare de la Palatul Victoriei cenzuratului (de Parlament, ca premier) Orban. Mare prietenie s-a legat între ei de-atunci (dacă nu cumva era de dinainte) și cu multă recunoștință avea să se lase!

Chiar cu un fel de frăție de cruce, dacă e să ne luăm după atacul de cruciat lansat zilele trecute împotriva intangibilei noastre justiții de însuși domnul Orban, marele protector de până deunăzi al acesteia. De ce? Pentru a-și  apăra, principial după mintea lui,  tovarășul de simbioză, vremelnicul ministru de azi al justiției. Atotputernicul nostru prim ministru îi  îndeamnă fără perdea și cu inflexiuni rău prevestitoare pe magistrații care l-au supărat pe el și pe nepretuitul său simbiont „žsă judece cu mai multă atenție”.

De ce face asta? Simplu: pentru a scuza o golănie sinistră, de gangster prost, a domnului Câțu.

Iat-o, golănia, relatată pe scurt, într-unul dintre multele articole apărute recent în media din România:

„žSunt acuzații incredibile la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa, teren in valoare de 12 milioane de euro . Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu a desființat Direcția Generală Juridică a MF,  prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul„.

Descumpănitor!

Sigur, ne-am obișnuit cu trăsnăile politicienilor noștri în goana lor după parvenire și plătit polițe adversarilor, dar una ca asta, cea mai recentă inovație a ministrului nostru de finanțe, nu ne-a mai fost  dat să vedem. Să vrea să desființeze ditamai departamentul juridic al ministerului, pentru că acesta era într-un litigiu  juridic cu tatăl său, reprezintă un soi de apogeu al gangsterismului dâmbovițean.

Îmi măsor cu grijă cuvintele, dar trebuie să-ți fi pierdut complet reperele ca să te pretezi la o dobitocie atât de mare. Să încerci să dezarmezi ministerul pe care îl conduci (și a cărui menire este să apere cât mai bine banii nației), pentru a facilita familiei tale câștigarea unui proces cu statul (al cărui înalt reprezentant ești), pare a fi un rebut intelectual și moral care depășește cu mult puterea de înțelegere a unei minți normale.

Dacă ar fi să ne rezumăm doar la conflictul de interese, și situația tot s-ar dovedi strigătoare la cer. Dar aici e vorba de mult mai mult, e vorba de 12 milioane de euro pe care ministrul de finanțe al țării tale încearcă să le palmeze din vistieria nației pentru a le strecura în buzunarele tatălui său.

Tentativă de jaf ca la furgoneta bancară! Obstrucționarea actului de justiție! Abuz în serviciu! Conflict de interese! Corupție cu clopoței!

Și cine sare să-l oblojească pe inventivul fiu „žstrângător”? Să-i ia apărarea? Să ne mintă cu clăbuci, susținând ca ar fi fost vorba de o reformare a ministerului și nicidecum de o încercare de a escroca statul? Tocmai bunul său simbiont Ludovic Orban.

Doi gangsteri șchiopi, dând târcoale braț la braț pe unde adulmecă șmenuri bănoase, înfrățiți, se pare, până și în recentul dosar UNIFARM în care DNA vorbește de o mită de 760.000 euro, negociată la restaurantul „žBârlogul lupului”.

Dar băieții n-au tresăriri. Sunt imperturbabili și neînfricați. Pentru că știu că au spate. Că există la Cotroceni un jupân și el cu probleme „žla picioare”, cu platfus, sceptru și ochi albaștri, care ii cocoloșește, îi laudă cu orice prilej și întoarce privirea de la toate malversațiunile lor inepte ce dau muniție opoziției și subiecte de prima pagină presei de scandal.

Cum să ai tupeul să încerci să gândești măcar stupizenia inițiată de Câțu? Cum să nu te avertizeze tensiunea arterială, sau palpitațiile, sau scaunul moale, sau junghiurile din tâmple că așa ceva nu se face? Că așa ceva nu poate rămâne neobservat și nesancționat?

Cum să sari ca tembelul tresărit de-un coșmar („žcine nu sare, primește condamnare”!!!), să-i acuzi pe judecători că au făcut dreptate într-o speță atât de evident evidentă?

Și cum să taci, ca ultimul laș (sau ca întâiul complice) din poziția de președinte al unui stat ce se pretinde „žde drept”, când vezi așa inginerie și așa frăție înflorind sub pulpana ta?

Doi gangsteri schiopi si un jupan cu platfus s-au așezat asupra țării într-un dispozitiv de tip „žtriunghiul Bermudelor”, pentru a rade tot ce se poate rade și a înghiți tot ce se poate înghiți cât încă poporul moțăie.

Ar trebui, totuși, ca cineva să sune deșteptarea! Nu credeți?

Recomandare: titlul acestui articol a se citi în conjuncție cu motto-ul!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/06/Doi-gangsteri-schiopi.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/06/Doi-gangsteri-schiopi-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeCitu si Orban,complicitate,conflict de interese,gangsteri de dambovita,Iohannis tine de 6,parteneri de smenuri,platfus,popor trezirea,simbioza,tata lui Citu proces cu ministerul de finante,triunghiul Bermudelor  Motto Unde nu-i cap, vai de picioare!   Tandemul Orban '“ Câțu s-a remarcat decisiv ca entitate simbiotică a politicii românești atunci când desemnatul (de Președinte, ca premier) Câțu s-a retras, lăsându-i locul de onoare de la Palatul Victoriei cenzuratului (de Parlament, ca premier) Orban. Mare prietenie s-a legat între ei de-atunci...Blog politic si polemic