Sa gandim o clipa, pozitiv, despre serviciile noastre secrete

  Poate sunt eu prea incrâncenat. Poate ororile comunismului, la care am fost martor în primii mei 40 de ani de viață, dimpreună cu familia mea, m-au înrăit până la punctul în care, atunci când vine vorba de Securitate, de SRI, mi se întunecă rațiunea. Poate toate analizele mele de pe acest blog, pe care le doresc lucide și folositoare, sunt subminate în esența lor de niște experiențe personale pe care n-ar trebui să le generalizez. De aceea îmi propun și vă propun, pentru câteva clipe, un exercițiu de obiectivare. (mai mult…)
continuare...

Prin sintagma „žimplicare civica maxima”, Presedintele ne-a anuntat ca se pregateste de razboi. De razboi civil!

  Încercarea de a rezolva criza justiției din țara noastră printr-o confruntare deschisă între tabere antagonizate de români furioÈ™i ar fi cea mai proastă soluție dintre cele la îndemâna conducătorilor noÈ™tri. (mai mult…)
continuare...

Klaus Iohannis: previzibil si mediocru

  Se comportă politicianist, îl preocupă numai cum să câÈ™tige al doilea mandat de preÈ™edinte. Interesul național, voința majoritară, au devenit pentru domnia sa futilități de gura sobei. Toate declarațiile sale de ieri au fost făcute în cheie electorală. Atac la PSD, adversarul său numărul 1, apărare deÈ™ănțată a SRI È™i DNA, armele sale redutabile de contracarare a deficitului de procente de la alegeri al susținătorilor săi. (mai mult…)
continuare...

Interviurile fricii de adevar

  MonÈ™trii cu mai multe capete, precum binomul SRI - DNA, obiÈ™nuiesc să vorbească cu oamenii prin limbi de foc. E stilul lor de a-È™i arăta atotputernicia È™i disprețul. Doar când li se termină petrolul lampant din instalație È™i îÈ™i simt sfârÈ™itul aproape o dau, spăÈ™iți, pe comunicare normală. Poate astfel li se va pierde urma în mulțime È™i vor fi lăsați să moară "žnedecapați" în paturile lor. E zavistie mare în justiția română. Unii au transformat-o, cu migală È™i strădanie gangsterească, în ceva care seamănă cu o înfloritoare  plantație de canabis (adică sursă de bani È™i putere contra vieți omeneÈ™ti) iar alții, acum, când se apropie recoltarea, dau buzna cu plugurile peste ea, încercând să distrugă o trudă ajunsă la maturitate. Aproape un deceniu, cuplul Coldea "“ Kovesi a tăiat È™i spânzurat în țara asta fără să dea socoteală nimănui. Inventase maÈ™ina infernală de tocat destine precum fleicile de…
continuare...

Cum blufeaza Klaus Iohannis

  Klaus Iohannis, SUA, 21 septembrie 2017: "Mie mi se pare o campanie ciudată, nu am urmărit în detaliu fiindcă nu urmăresc astfel de cancanuri, dar nu cred că afectează credibilitatea vreunei instituții. Ba chiar, când am rugat pe cineva să se informeze cine este acest fost angajat al SRI, mi s-a spus că omul a plecat din SRI din cauza unor probleme penale, dosare penale, È™i aÈ™a mai departe. Deci, nivelul de credibilitate, după părerea mea, este foarte mic". Știu mulți români care, dezamăgiți de moliciunea lui Klaus Iohannis ca președinte, au ajuns să îl considere pe acesta o marionetă. O marionetă înceată, lipsită de simțul istoriei și de povara patriotismului, împăcată cu soarta sa decorativă și mulțumită să-și savureze huzurul vremelnic. Un fel de actor amnezic distribuit într-un rol cu două replici,  după care aleargă în permanență un sufleur care să i le reamintească la nevoie. (mai mult…)
continuare...

Mascaricii justitiei romane

  Justiția română a ajuns un circ. Iar sub cupola acestui circ evoluează, printre alții, È™i doi măscărici: procurorul general Augustin Lazăr È™i procurorul DNA Mircea Negulescu. Doar că tot ce întreprind aceÈ™tia e să facă lumea să plângă, nu să râdă, ca măscăricii de profesie. Aici apare originalitatea.   (mai mult…)
continuare...

Oribilul concert al maruntaielor

  Mulți È™tiu pe pielea lor ce înseamnă o urgență stomacală. Crampe, bolboroseli, presiuni ascuțite È™i o  uriaÈ™ă teamă de "žprea târziu". Tot organismul urlă: "žo toaletă, o toaletă, regatul meu pentru o toaletă". În astfel de clipe judecata e, practic, abolită. Vorbesc vintrele, dar ce spun eu "žvorbesc"? Urlă, dictează, fac să dispară realitatea din jur È™i instituie dictatura realității lor: inconsistentă È™i urât mirositoare. (mai mult…)
continuare...

Cand trufia isi da mana cu prostia

  Realitatea TV este o televiziune-dovadă. Dovadă că Daniel Dragomir are dreptate. Și că Sebastian Ghiță are dreptate. Și că Dan Andronic are dreptate. Realitatea TV a fost preluată de sistemul ocult exact după schemele descrise de aceÈ™tia. Patroni strânÈ™i cu uÈ™a, fantoma insolvenței arătată ultimilor partizani din interior È™i, în final, târgul slabilor de înger (paraÈ™utați din afară) cu diavolul. (mai mult…)
continuare...

Ehe… Generalul Coldea nu e nici pe departe atat de deÈ™tept pe cat se spune!

  Se crease o legendă în legătură cu fostul È™ef operativ al SRI, generalul Florian Coldea: cum că ar avea o inteligență mult peste medie. Nu puțini dintre cei care interacționaseră nemijlocit cu el spuneau asta, obligându-ne, într-un fel, să-i credem pe cuvânt din moment ce prea multe elemente concrete cu care să decidem singuri asupra IQ-ului său nu prea ni se furnizaseră de-a lungul timpului. O altă legendă spune, însă, că îți poți da seama cum este cineva cu adevărat  analizându-i reacțiile în momentele dificile. Or, având în vedere dezvăluirile de ultimă oră ale colonelului Dragomir (È™i nu numai), putem accepta că domnul Florian Coldea trece, în prezent, printr-un moment dificil. Confruntând cele două legende, cu ajutorul interviului pe care Florian Coldea l-a dat ieri, am ajuns la concluzia din titlu: generalul Coldea nu e nici pe departe atat de deÈ™tept pe cat se spune! În primul rând pentru…
continuare...
12