Scorul acestui articol
[Total: 390 voturi. Media: 5]

 

Se comportă politicianist, îl preocupă numai cum să câÈ™tige al doilea mandat de preÈ™edinte. Interesul național, voința majoritară, au devenit pentru domnia sa futilități de gura sobei. Toate declarațiile sale de ieri au fost făcute în cheie electorală. Atac la PSD, adversarul său numărul 1, apărare deÈ™ănțată a SRI È™i DNA, armele sale redutabile de contracarare a deficitului de procente de la alegeri al susținătorilor săi.

Nu m-a mirat nimic din ce-a spus ieri Klaus Ioohannis pentru că m-am lămurit demult asupra jocului pe care domnia sa îl face. S-a comportat absolut previzibil. Este conÈ™tient de marasmul din justiția română, mai ales din DNA, dar nu vrea să-l recunoască pentru că astfel ar da satisfacție PSD-ului È™i i-ar înfuria la culme pe tefeliÈ™ti dimpreună cu reprezentanții unor ambasade. O lasă pe Kovesi să se erodeze prin cramponare de scaun È™i prin asaltul cu dezvăluiri compromițătoare la care e supusă din toate părțile.

Tactica preÈ™edintelui Iohannis e previzibilă, dar È™i mediocră. Mediocră din două motive: întâi pentru că, prelungind războiul din societatea românească antagonizează la paroxism românii, supunând sistemul de justiție riscului de a fi detestat È™i apoi destrămat total de către aceÈ™tia, apoi pentru că prăbuÈ™irea Laurei Kovesi sub nenumăratele abuzuri ce ies la iveală zi de zi va atrage È™i prăbuÈ™irea în imagine a susținătorilor ei, deci È™i a lui.

O singură referire din răspunsurile lui Klaus Iohannis m-a îngrijorat. Cea prin care face un apel la „žimplicare civică maximă din partea celor care-È™i doresc un stat de drept„. DeÈ™i în fraza următoare se grăbeÈ™te să precizeze că nu vrea românii din nou în stradă, practic apelul său spre o astfel de finalitate ținteÈ™te. Există vreo altă formă de implicare civică MAXIMÄ‚ decât protestele de stradă? Poate doar războiul civil! Ori nu cred că preÈ™edintele României ar merge chiar până acolo pentru a bloca niÈ™te legi care nu îi convin.

Sondaje recente indică, în pofida diabolizării PSD de către o propagandă turbată, făcută cu cele mai neruÈ™inate metode securistice, că acest partid creÈ™te constant în preferințele românilor, depăÈ™ind, pe cont propriu, pragul psihologic de 50%. De la ultimele alegeri până în prezent PSD a mai câÈ™tigat, în plus, 8 procente (deÈ™i se zice că guvernarea erodează), cam tot atâtea câte mai are, după o prestație exasperant de distructivă È™i diletantă, USR.

Este modul românilor simpli, aÈ™ezați È™i tăcuți de a sancționa derapajele instituțiilor de forță care conduc abuziv țara. Modul lor de a arăta că înțeleg ce se întâmplă cu adevărat È™i că nu vor să se lase duÈ™i de nas. Ei È™i-au dat seama ce cârnățărie cu carne umană a devenit justiția română È™i câtă ipocrizie există în discursul celor care ne-o prezintă ca pe o zână imaculată.

După ce a ieÈ™it, în geaca roÈ™ie, să susțină o rebeliune neautorizată, pusă la cale È™i amplificată artificial de yesmenii săi, pe Klaus Iohannis îl bate acum din nou gândul să apeleze la „žimplicare civică maximă” pentru a amuți glasul È™i voința majorității.

Ce ar fi de făcut în fața unei astfel de incitări iresponsabile? Cum ar putea PSD să-È™i fructifice procentele din sondaje, confruntat cu o minoritate atât de agresivă al cărei fitil îl aprinde chiar preÈ™edintele țării?

Să-È™i cheme el însuÈ™i, PSD-ul, susținătorii în stradă. Împotriva Laurei Kovesi, cu atâtea abuzuri dovedite la activ, împotriva tuturor procurorilor Portocală de prin DNA, tolerați È™i chiar elogiați de È™efa lor, împotriva lui Augustin Lazăr È™i a celor care au muÈ™amalizat dosarele familiei Kovesi, împotriva complotiÈ™tilor din sufrageria lui Oprea, împotriva sereiÈ™tilor pentru care justiția română a fost atâția ani un câmp tactic etc., etc., etc!

Motive s-ar găsi cu duiumul. Doar că există un inconvenient. Major. Lipsa de reacție fermă, până acum, a ministrului justiției.

Nu poți tu, PSD, care eÈ™ti la guvernare È™i îl girezi de Tudorel Toader, să ceri susținătorilor tăi să protesteze pe temele enunțate, câtă vreme ministrul guvernului tău nu-È™i face treaba lui, nu propune el, preÈ™edintelui Iohannis, revocarea Laurei Kovesi È™i a lui Augustin Lazăr. Ar fi un nonsens È™i o probă de impotență politică să scoți oamenii în stradă când tu, fiind la guvernare, nu eÈ™ti în stare să întreprinzi, prin pârghii legale, ceea ce depinde de tine pentru a încerca să rezolvi situația.

MiÈ™cări de protest ale poporului pesedist s-ar justifica È™i ar avea o țintă clară doar dacă Tudorel Toader ar propune revocarea celor doi È™efi de parchete iar Klaus Iohannis ar respinge-o. Aceasta ar fi ordinea firească a lucrurilor: întâi să respingă Klaus Iohannis propunerea de revocare înaintată de Tudorel Toader È™i apoi, reacție la asta, să iasă susținătorii PSD-ului să protesteze.

Dar È™i în această succesiune, cea normală, este de prevăzut ceva care să complice lucrurile. Faptul că, de îndată ce Tudorel Toader ar transmite preÈ™edintelui Iohannis cererea de revocare a doamnei Kovesi È™i a domnului Lazăr, Piața Victoriei s-ar umple de tefeliÈ™ti È™i de toți ceilalți care urăsc din rărunchi PSD-ul. Iar apoi, dacă preÈ™edintele ar refuza revocarea È™i PSD È™i-ar chema È™i el oamenii în stradă, lucrurile s-ar îndrepta primejdios către un conflict civil. Până aici s-ar putea ajunge.

La protestele din ianuarie, atunci când guvernul PSD a fost în pericol de a fi debarcat prin forță deÈ™i avea în spate o majoritate de peste 60%, ieÈ™irea în stradă a susținătorilor acestui guvern era pe deplin justificată. Ministrul Justiției de atunci a făcut ce a considerat el că trebuie să facă, mingea era la Klaus Iohannis.

Acum mingea e la Tudorel Toader. Adică la PSD. Până ce el nu o dă peste fileu, orice protest pesedist va fi interpretat ca un protest față de pasivitatea propriului ministru.

L-am apreciat È™i îl apreciez în continuare pentru tactul È™i răbdarea sa pe Tudorel Toader. Lucrurile însă se precipită È™i luarea taurului de coarne nu mai poate fi amânată la nesfârÈ™it. S-au strâns destule motive de revocare a celor doi procurori È™efi (hai să zicem că mai aÈ™teptăm È™i raportul Inspecției Judiciare despre managementul DNA) după care, gata! Propunere de revocare È™i pisica în brațele lui Iohannis.

Iar de va ieÈ™i cu noi proteste din partea #rezist, atunci majoritatea de la alegeri È™i din sondajele recente n-are decât să-È™i manifeste È™i ea prezența, sau să se lase încălecată.

Contele de Saint GermainEditoriale#rezisttefelisti,Augustin Lazar,Kovesi dezvaluiri compromitatoare,marasmul justitiei romane,raportul Inspectiei Judiciare,razboi civil,sufrageria lui Oprea,Tudorel Toader  Se comportă politicianist, îl preocupă numai cum să câÈ™tige al doilea mandat de preÈ™edinte. Interesul național, voința majoritară, au devenit pentru domnia sa futilități de gura sobei. Toate declarațiile sale de ieri au fost făcute în cheie electorală. Atac la PSD, adversarul său numărul 1, apărare deÈ™ănțată a SRI...Blog politic si polemic