Scorul acestui articol
[Total: 74 voturi. Media: 4.8]

 

Justiția română a ajuns un circ.

Iar sub cupola acestui circ evoluează, printre alții, È™i doi măscărici: procurorul general Augustin Lazăr È™i procurorul DNA Mircea Negulescu. Doar că tot ce întreprind aceÈ™tia e să facă lumea să plângă, nu să râdă, ca măscăricii de profesie. Aici apare originalitatea.  

Lui Negulescu i se mai zice Portocală È™i Zdreanță. Omul e de balamuc È™i de cămaÈ™ă de forță. Din înregistrările compromițătoare cu el se poate scoate un album care să concureze cu È™anse la Top 3 demenți români care se cred Dumnezeu. Nu È™tiu dacă, oricât s-ar da peste cap, poate să-i ia fața lui Traian Băsescu în această competiție, dar, cu aspirantul la tronul ceresc Florian Coldea, e clar că se bate de la egal la egal.

Tot ce apăruse până mai ieri cu procurorul Negulescu prefigura portretul robot al unui anti erou. Figura cuiva deraiat grav la mansardă, pe care nimeni cu circumvoluțiunile suficient irigate nu-l poate admira È™i cu atât mai puțin susține public. Ei bine, È™efa sa supremă, amazoana circului supranumit „žjustiția română”, nu doar că ni l-a dat, tot timpul, ca exemplu de procuror DNA de elită, dar, în continuare, îl protejează prin lipsă de reacție È™i de simț critic.

Ieri ne-am mai pricopsit cu un hit al măscăriciului de la PloieÈ™ti. Ceva din categoria: ia-mă frate, sunt al tău, am fost taur, azi sunt bou. O înregistrare  prin care omul emblematic al DNA tinde spre autodenunțul perfect.

Și astfel ajungem la al doilea măscărici al trupei, Augustin Lazăr. Deghizamentul pe care îl foloseÈ™te de aseară nu mai e cel cu bila roÈ™ie la nas È™i cu casca de pompier pe frunte ci unul cu roba de magistrat reprofilată în pamperÈ™i.

Să mă explic. De când a venit la sucursala circului mare, numită Parchetul General, figurantul Augustin Lazăr  nu a făcut altceva decât să fie pompierul de serviciu al Laurei Kovesi. De câte ori exploda câte ceva în preajma acesteia, el punea iute furtunul pe flacără să o înăbuÈ™e până nu se întinde. Acum însă, de când cu măscăriciul Zdreanță È™i zicerile lui memorabile, trebuie să-l apere È™i pe ăsta de vreun incendiu devastator. Lucru infinit mai greu, la cât e de… inflamabil.

Cum se È™tie, rinichii sunt foarte sensibili la emoții. Numai gândul, la ce s-ar putea întâmpla dacă îl supără pe Portocală cu vreo urmărire penală È™i apoi începe acesta să vorbească, îi dă micțiuni bietului Augustin. De-asta nevoia de a-È™i transforma roba în pamperÈ™i. Și-aÈ™a, la câte prestidigitații a făcut în ultima vreme pentru Codruța, roba lui È™i-a pierdut demult  croiala respectabilă.

Ieri, ambii măscărici au ieÈ™it la rampă. Negulescu, cum ați auzit, cu „žSemnează în p..a mea denunțul!” iar Lazăr, cum ați văzut, cu „žAm deschis un dosar penal la sesizarea doamnei Focică. L-am trimis, spre rezolvare, la DNA„.

Fiecare, în felul lui, slujind-o pe doamna Kovesi. Și fiecare depreciind-o prin asociere. Ca pe o statuie de care vântul agață rufe murdare.

AÈ™a justiție, aÈ™a circ. AÈ™a circ, aÈ™a măscărici. AÈ™a măscărici, aÈ™a statuie. AÈ™a statuie, aÈ™a rufe murdare.

În curând, pe soclu, toată lumea va vedea o sperietoare de ciori.

Contele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,circ,Justitia Romana,mascarici,Mircea Negulescu Portocala Zdreanta,procuroarea Focica,rufe murdare  Justiția română a ajuns un circ. Iar sub cupola acestui circ evoluează, printre alții, È™i doi măscărici: procurorul general Augustin Lazăr È™i procurorul DNA Mircea Negulescu. Doar că tot ce întreprind aceÈ™tia e să facă lumea să plângă, nu să râdă, ca măscăricii de profesie. Aici apare originalitatea.   Lui Negulescu...Blog politic si polemic