Scorul acestui articol
[Total: 36 voturi. Media: 4.6]

Nu există nicio Hotărâre Judecătorească Definitivă (HJD) care să ceară evacuarea chiriașilor din clădirile confiscate de stat în dosarul ICA. Ar fi fost atât de ușor pentru cei care mă contrazic să producă proba materială, o propoziție, o frază, un paragraf dintr-o HJD (a dosarului ICA sau a altui dosar, deschis ulterior acestuia) din care să rezulte ce susțin ei: că evacuarea Antenelor reprezintă punerea în aplicare a unei sentințe judecătorești și nu o acțiune pur administrativă (și arbitrară) a ANAF. Nu au produs și nu vor produce niciodată această probă pentru simplul motiv că ea nu există.
Dar, chiar și dacă ea nu există, ei o invocă! Pentru că au nevoie de ea ca de aer. Ca de elasticul ce le ține pe figură masca legalității.
În montarea acestui grandios număr de iluzionism, cei interesați au mobilizat tot ce-au avut mai prețios: aparat de propagandă, instituții, arme secrete. Ca să demonstreze ce? Că A3 și cei care o susțin se opun înfăptuirii actului de justiție în România. Delict ce, dacă ar fi adevărat, i-ar pune la zid, spre a fi omorâți cu pietre, și de tinerii frumoși și liberi care n-au mamă n-au tată când vine vorba de a reacționa violent și pe nemestecate la stimuli (unii foarte dubioși) transmiși lor prin Facebook, și de marile cancelarii la care ne închinăm și, în general, de toți aceia care cred că justiția de azi din România ar fi liberă, independentă și echidistantă.
Din arsenalul dedicat marilor războaie (dovadă că miza e mult mai sus decât așa zisa recuperare a 60 de milioane de Euro) au fost mobilizate și puse să ia poziție de luptă, chiar să tragă, și trei guri de foc cu efecte de fragmentație la nivelul societății românești: Laura Codruța Kovesi, Alina Mungiu Pippidi și Cristian Tudor Popescu.
Toate aceste trei personaje, cărora li s-au construit, interesat și factice, statute de repere morale în zonele pe care le reprezintă (justiție, societate civilă, presă), au găsit de cuviință să intervină în dezordinea produsă de acțiunea ANAF asupra trustului Intact, pentru a înclina cu orice preț, chiar cu prețul compromiterii lor totale, balanța în favoarea ANAF. Nu în favoarea adevărului, nu în favoarea dreptății ci în favoarea unei instituții abuzive care executa ordinele altor instituții, și mai abuzive decât ea.
Voi spune de la început că, în exemplele pe care le prezint în continuare, toate cele trei repere de moralitate amintite invocă o HJD, ca și cum ea ar exista și existența ei este mai presus de orice nevoie de demonstrație. Nici unul, insa, nu citează o propozitie din respectiva HJD care să fi fost încălcata sau care se referă, explicit sau implicit, la evacuarea chiriașilor din clădirile aflate deja în posesia statului.
Pentru mine, personal, imensa dezamăgire vine de la lipsa de curaj și de asumare a doamnei Kovesi. Unii susțin (iar eu eram înclinat să cred asta) că doamna Kovesi are însușirile necesare luptei cu marea corupție. După atitudinea sa recentă, am început să mă îndoiesc profund de acest fapt.
În 2014, la o zi sau două după „plimbarea” cu 10 000 de oameni organizată de A3 în jurul Palatului Cotroceni, plimbare generată de teama unei eventuale evacuări abuzive a acestei televiziuni din sediul în care funcționa, doamna Kovesi a dat un interviu filmat ziarului Adevărul (https://www.youtube.com/watch?v=r5DJ2abwvvQ) în care principala temă dezbătută a fost modul în care va trebui pusă în aplicare HJD din procesul ICA. Pot înțelege că explicațiile doamnei Kovesi, făcute sub presiunea masivului protest popular de cu o zi înainte, au încercat, printre altele, să calmeze nervozitatea socială cauzată de un proces și de o sentință cu multe semne de întrebare. Cert este însă că, din mărturia domniei sale, rezultă clar și repetat următoarele:
– Că „imobil liber de sarcini” nu se referă la evacuarea chiriașilor (min. 4:30);
– Că legislația permite prelungirea contractului de închiriere (min. 5:40, min. 11:10, min. 13:30);
– Că recuperarea prejudiciului, așa cum a stabilit instanța de judecată, se consideră realizată în momentul în care imobilele au trecut în proprietatea statului (min. 13:50);
– Că modul de gestionare al bunurilor după confiscare nu mai este stabilit de instanță ci statul o poate face după cum crede de cuviință (min. 14:05).
Prin comunicatul DNA de acum două zile, doamna Kovesi declară că A3, făcând trimitere la interviul din 2014, a scos din context și a răstălmăcit spusele domniei sale. Această renegare a propriilor declarații este grosolană și lașă. Citiți și vă veti convinge.
Doamna Kovesi minte, minte cu sânge rece, în stil băsist, când ar fi putut, pur și simplu, să-și asume declarațiile de atunci și, eventual, să le nuanțeze. Ar fi fost mai onest si credibil.
Minciuna doamnei Kovesi trădează frică de consecințe. Domnia sa nu este corecta și neînfricata aleasă să distrugă mafia din România (cum ni se tot sugereaza) ci este o persoană care poate fi intimidată. Asta explică și de ce nu cutează să se atingă de Traian Băsescu, etalonul mafiei române la vârf. Știe ce ar aștepta-o din partea lui.
Doamna Alina Mungiu Pippidi vorbește prin intermediul fundației sale, Românie Curată. Într-un articol publicat de aceasta, intitulat „Faptele din spatele manipulării. Cele 8 etape care au dus la evacuarea Antenei 3 din sediu” (http://www.romaniacurata.ro/faptele-din-spatele-manipularii-cele-8-etape-care-au-dus-la-evacuarea-antenei-3-din-sediu/), „curățenia” autorilor se trădează chiar din titlu, unde se vorbește despre o manipulare. Făcută de cine? Ați ghicit: de A3. Onest start de articol, nu? care te îndeamnă să ai încredere în obiectivitatea și imparțialitatea demonstrației care urmează.
Ca o constatare generală, deși tot ce a întreprins A3 ca să-și apere drepturile de chiriaș a fost cu perfectă îndreptățire și acoperire legală, autorul articolului încearcă să sugereze că demersurile anteniștilor au avut și au ceva condamnabil în ele. Primele două paragrafe sunt suficiente pentru a demonstra tendențiozitatea și reaua credință a autorului.
„Antena 3 a anunţat ieri că a primit de la ANAF un ordin de evacuare în 5 zile din sediu, un nou pretext pentru vedetele postului să strige în gura mare că li s-au încălcat drepturile, printre care și dreptul constituțional ”la liberă exprimare”.
În realitate însă, ordinul de evacuare vine după 1 an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare şi confiscare din cazul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) şi de la intrarea sediului Antenelor în proprietatea statului român. Culmea, chiria pentru sediul Antenelor este încasată tot de către companiile lui Dan Voiculescu, deşi statul este proprietar încă din septembrie 2014”.
Observați logica șchioapă, dacă nu chiar ticăloasă: „În realitate insă”, din al doilea paragraf, sugereaza că în primul paragraf s-ar fi exprimat un neadevăr. Altfel spus, că A3 ar fi mințit anunțând „că a primit de la ANAF un ordin de evacuare în 5 zile din sediu”. Noi știm bine că chiar așa a și fost.
Apoi încheierea celui de-al doilea paragraf. Scrisă cu fiere, nu cu respect față de adevăr. I-aș răspunde autorului: Culmea, A3 a încercat în repetate rânduri să transfere chiria pentru acest sediu la stat și, ce să vezi, statul nu i-a răspuns la niciuna dintre adrese. Statul, pur și simplu, nu a vrut să încaseze această chirie de la A3. Și atunci A3 ce trebuia să facă? Să nu mai plătească deloc chirie? Cine știe la ce incadrare penală ar fi condus-o asta. A ales să plătească chiria, până la un răspuns din partea ANAF, fostului proprietar. Simplu!
Așa este tot articolul celor de la „România Curată”. Un amestec manipulatoriu de fapte reale cu minciuni prin omisiune sau prin denaturare flagrantă a adevărului. Și, bine ințeles, fără prezentarea vreunei HJD în care să se ceară, de către vreo instanță, evacuarea A3 din sedii.
În fine, crucișătorul CTP a ieșit și el pentru o clipă din tenebrele demonilor care care-l țin captiv în rezervația lor de animalism și gândire putrefactă. Tot mai asemănător cu Goebels (n-aveți decât să comparați fotografiile), dar nu numai la obrajii supți și privirea bestială ci și la doctrina drog ce-i stimulează discursurile aberante, fascismul, CTP devine un fel de propagandist pe invers al eugenismului. Iată cum îi cataloghează el pe manifestanții din Piața Constituției (http://republica.ro/voi-protesta-impotriva-inchiderii-antenei):
„Cu milă și groază, îmi dau seama că, în viața celor prezenți în Piață, Antena este halucinogenul cel mai ieftin la cât le-a mai rămas de trăit în România. Cei tineri trag pe nas, își bagă în venă, beau până latră, cei bătrâni, care nu au bani și nu mai au nici vârsta pentru asta, ce să facă? Trag pe nas Antena în colectiv”.
Omul a înnebunit. Dar asta nu-i împiedică, pe cei interesați să câștige cu orice chip războiul împotriva românilor, să-l folosească. Au și o acoperire, la nevoie: ”.”pe nebuni nu-i poți condamna. Nu știu ce fac, săracii”.
Trei pretinse repere de moralitate din România au capitulat în fața unui adevăr neconvenabil: acela că justiția și abuzul sunt incompatibile.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Alina Mungiu Pippidi,ANAF,Cristian Tudor Popescu,Dan Voiculescu,Facebook,Goebels,Hotarare Judecatoreasca Definitiva,Laura Codruta Kovesi,Palatul Cotroceni,Piata Constitutiei dosarul ICA,Romania Curata,ziarul AdevarulNu există nicio Hotărâre Judecătorească Definitivă (HJD) care să ceară evacuarea chiriașilor din clădirile confiscate de stat în dosarul ICA. Ar fi fost atât de ușor pentru cei care mă contrazic să producă proba materială, o propoziție, o frază, un paragraf dintr-o HJD (a dosarului ICA sau a altui...Blog politic si polemic