Scorul acestui articol
[Total: 41 voturi. Media: 4.2]

Da, majoritari la întâlnirea de ieri au fost vârstnicii. Pensionari sau apropiați de limita pensionării. Oameni care, prin forța împrejurărilor, se uită mai mult la televizor decât ceilalți, activii în plină vigoare.
Unii vor explica: păi da, de-asta au ieșit babalâcii în stradă, pentru că, uitându-se tot timpul în gura celor de la A3, au fost manipulați. Cei mai tineri, care folosesc televizorul mai puțin și selectiv, sunt mai greu de manipulat. De-asta nu marșează la propaganda antenistă.
Poate fi o doză de adevăr în teza expusă mai sus. Este însă important de văzut în ce proporție e adevăr în ce proporție este autosuficiență.
Pentru că, aceia care se uită mai mult la A3, un post de anchete și dezvăluiri sociale și politice unic în peisajul tuturor televiziunilor din România, sunt și mult mai informați decât cei care, din diverse motive, au scos acest post din lista lor de preferințe.
Sau „sunt mult mai dezinformați”, vor replica cei din urmă.
Aici se atinge un punct sensibil. Este ca la un bazar cu tablouri. Acolo sunt și originale, sunt și copii, vânzătorii susțin că toate ar fi originale și pun prețurile ca atare. Unii se lasă păcăliți și cumpără falsuri pe post de autentice, alții au destul cap și discernământ să deosebească minciuna de adevăr și se îmbogățesc investind doar în adevăruri.
Cei informați au măcar 50% șanse să primească adevăr. Cei neinformați (care refuză să se uite la A3 „pentru că ăștia mint”) își refuză această șansă și, în argumentația lor, nu mai operează cu date concrete ci cu prejudecăți.
„Prostii! Ne informăm din alte surse. Cum să fim neinformați?”.
Păi așa bine. Dacă vrei rețete culinare de calitate nu te uiți la emisiuni de divertisment în care diverse pițipoance care n-au spălat în viața lor o farfurie arată cât de bine știu ele să prepare omletă. Te uiți la un post de profil, Paprika, de exemplu, unde lucrurile sunt tratate serios.
Cum să percepi la reala sa valoare magnitudinea escrocheriilor mafiei băsiste când nu te uiți la A3 iar celelalte televiziuni nu îndrăznesc nici măcar să preia de la A3 dovezile zdrobitoare odată prezentate, dar să le mai caute și singure? Când scandalul devine atât de mare încât nu mai poate fi mușamalizat prin ignorare, EVZ îți transmite pe email un newsletter în care îți livrează o informație edulcorată din care rezultă că oricine poate fi vinovat în afară de Traian Băsescu. Iar tu înghiți știrea așa, cu pansamentul gastric de rigoare și, sigur, după ce o înghiți nu te doare nici burta și nici nu îți vine să vomiți.
Un caz recent: încălcările flagrante de statut profesional, deontologic, legal, ale judecătoarei Camelia Bogdan. Nici n-ai aflat de ele, este? Păi de la cine să afli dacă nu te uiți la A3, singura televiziune care are curaj să dea știrea? Sau, totuși, ai găsit și tu un rând despre asta prin vreo publicație ori vreun site frecventat? Din moment ce, cu setea ta de dreptate, n-ai fost șocat, n-ai reacționat în niciun fel, rezultă clar că TU ai fost manipulat, nu cei din piață. O bombă autentică explodează în minunata grădină a justiției băsisto- macoviste și tu nici măcar nu tresari. Te lasă indiferent. Războiul tău e în continuare cu Voiculescu, aflat de doi ani la închisoare, cu bunurile confiscate, și în numele acestui război accepți orice compromis. Tu, luptătorul curat și vizionar, fluturând entuziast lozinca „justiție până la capăt”, tu care îi acuzi pe veteranii care au ieșit în piață că au fost manipulați, te împaci foarte ușor cu ideea că un infractor dovedit prin mii de probe, Traian Băsescu, nici măcar nu are un dosar penal deschis de DNA. Ce contează? Important e ca A3 să moară! Iată idealul de justiție și democrație al celor care urăsc A3: să moară! Iar Camelia Bogdan să trăiască. Și nu oricum, ci bine, în prosperitatea creată de cei ale căror dosare le judecă!
Și neinformarea este o formă de dezinformare.
Se întreba Garfield de ce n-au ieșit în stradă, ieri, tinerii frumoși și liberi? N-au ieșit nici la mitingul A3 din Piața Constituției și nici la cel al băsiștilor din Piața Universității.
N-au ieșit pentru că ei nu au mize sociale. Ei au doar mize personale. Internaționalizarea, accesul la comparație, mai ales la compararea bunăstării din diverse cupluri de coordonate geografice ale lumii, le-a extirpat sentimentul național, ideea de apartenență la o limbă și la o cultură. A devenit o virtute pentru ei să-și considere părinții vetuști, de zeflemisit, să facă mișto de cei care încă mai operează cu noțiuni „perimate” ca patrie, patriotism, demnitate individuală și națională.
S-a creat o gravă fractură între generații. Cei de ieri, din Piața Constituției, sunt proștii și anacronicii. Cine spune asta? Chiar copiii lor! Acei copii, care s-au născut direct în libertate, în democrație, pe dubla jertfă a părinților: odată că au îndurat barbaria comunismului, a doua oară că au dărâmat acel comunism. Ca să le ofere copiilor lor libertate.
Iar aceștia cum le mulțumesc? Ironizându-i că nu-nțeleg nimic din „mersul” actual al lumii, că degeaba au trăit atât pe pământul ăsta dacă nu sunt în stare să aprecieze utilitatea lui Băsescu, integritatea Monicăi Macovei, patriotismul Laurei Kovesi.
Dacă ieri, voi luminaților, voi emancipaților, voi care înțelegeți lucrurile mai bine, voi care aveți încă părinți în viață, n-ațI fost În Piața Constituției, cu ei, să le arătați dragostea și solidaritatea voastră, să le oferiți umărul vostru, știți care-i pasul următor? Să nu-i însoțiți nici până la spital, când vor avea nevoie. Și nici la cimitir, când cei pe care îi susțineți astăzi îi vor doborî.
Proști vor fi, proști vom fi, dacă, după cum vă purtați azi cu noi, vă vom da măcar un telefon să vă spunem că am făcut infarct.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,batrani,Camelia Bogdan,copii,Dan Voiculescu,DNA,EVZ,justitia basisto-macovista,Laura Kovesi,mafia basista,Monica Macovei,Paprika,pensionari,Piata Constitutiei,Piata UniversitatiiDa, majoritari la întâlnirea de ieri au fost vârstnicii. Pensionari sau apropiați de limita pensionării. Oameni care, prin forța împrejurărilor, se uită mai mult la televizor decât ceilalți, activii în plină vigoare. Unii vor explica: păi da, de-asta au ieșit babalâcii în stradă, pentru că, uitându-se tot timpul în...Blog politic si polemic