Scorul acestui articol
[Total: 28 voturi. Media: 4.8]

Klaus Johannis trăiește periculos. Este înconjurat, în zonele strategice, de oamenii lui Traian Băsescu. Aceștia au fost poziționați de tartorul lor, cât încă era președinte, ca un veritabil pluton de execuție: SRI strânge, și la nevoie confecționează, probe compromițătoare despre oricine trebuie, DNA instrumentează și pune sub acuzare, ÎCCJ condamnă definitiv și nimiceÈ™te. Mecanismul este aproape infailibil. Dacă-l lași să zburde nestingherit, sub pavăza ideii de justiție independentă, atinge absolutul eficienței: poate elimina pe oricine, oricând, fără a i se cere socoteală, în numele nobilei lupte anticorupție.
Una dintre amenințările cu care președintele este intimidat este „partidul Facebook”. Omologat ca forță cardinală cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2014 și, apoi, confirmat de evoluțiile de după „Colectiv” ca vector major de presiune, partidul Facebook este o găselniță ocultă a celor care au toate pârghiile să manevreze Internetul după bunul lor plac. Pot scoate zeci de mii de naivi și dezinformați în stradă cu o simplă volută manipulatorie. Pot genera avalanșe de like-uri sau unlike-uri pentru a induce curente de opinie convenabile. Și, cum s-a văzut, uzează din plin de toate aceste efecte speciale, nu doar le stochează preventiv.
Traian Băsescu are încă pârghii de influență majoră. Periodic iese în interviuri, chipurile de conservare a notorietății, pentru a indica direcții de urmat implanturilor lui de la conducerea instituțiilor de forță.
Iar acești infiltrați, încă nederanjați de Klaus Johannis din pozițiilor lor cheie, joacă la două capete. Aparent obedienți fată de actualul președinte, sunt atenți și reactivi la sugestiile lui Traian Băsescu.
Anul acesta este unul foarte important pentru traseul viitor al României. Nu atât alegerile locale È™i parlamentare sunt miza jocului cât numirea È™efilor de la parchete È™i instanțele superioare. De ce? S-a demonstrat de vreo 3 ani încoace că modul cel mai eficient de a înlocui, cu preferați, oameni neconvenabili din sistem, este nu acela democratic, prin alegeri, ci o justiție bine antrenată pe astfel de manevre de tip inteligence.
Supraputerea ocultă pe care a construit-o Traian Băsescu, numită când binom, când trinom, aceea prin care dai jos premieri È™i guverne, transformi Parlamentul într-o brazdă de legume È™i Curtea Constituțională într-o fermă de crescători placizi de berbecuți, folosindu-te de dosare penale direcționate politic (unele mai mult decât dubioase) È™i de Internet ca vehicul major de manipulare, a ajuns în zilele acestea aproape infailibilă. Nu ratează nimic din ce-È™i propune. Să decapitezi într-o săptămână, fără scandaluri, proteste ori răzbunări din partea victimelor, È™i Parchetul General È™i ANAF È™i DGIPI este, totuÈ™i, o performanță care ar face invidios orice regim autoritar.
Cu toate acestea are È™i ea, supraputerea, un călcâi al lui Ahile. Numele lui, Traian Băsescu. Omul este prea bine È™tiut È™i dovedit de numeroase dezvăluiri jurnalistice ca fiind infractorul numărul 1 al națiunii pentru a mai putea convinge oamenii de bună credință că binomul nu se atinge de el pentru că ar fi curat. Toată lumea observă protectia scandaloasă pe care acest binom i-o acordă. Singura întrebare este „din ce motiv”? Din recunoÈ™tință filială, la ordin american ori din ambele?
În acest moment prea puțin contează motivul. Ceea ce contează este că protejarea lui Traian Băsescu de rigorile justiției este evidentă, este amorală È™i este plătită de binom cu importante costuri de credibilitate. Și acum, când binomul decontează social neatingerea sa de Traian Băsescu È™i de camarila lui, urmează ca preÈ™edintele Klaus Johannis să numească / renumească pe posturi esențiale personajele cheie din mecanismul acestei supraputeri.
Supraputerea este, aÈ™adar, întrucâtva, pentru următoarele trei luni, la mâna lui Klaus Johannis. Va È™ti acesta să preia frâiele? Să înlocuiască cu oameni ai săi, de incredere, gaÈ™ca băsistă structurată după bolnavele principii ale tătucului ei?
Eu, personal, sunt sceptic. Toate presiunile care ies în aceste zile la iveală numai că nu o deifică pe Laura Kovesi. Doamna Prună, ministrul technocrat al justiției, o anunță de pe acum pe È™efa DNA ca fiind propunerea ei pentru reînvestire. Ambasada SUA s-a transformat în agentul electoral al doamnei Kovesi. Chiar È™i preÈ™edintele Johannis, prins la înghesuială de reporteri, a recunoscut că are motive temeinice să se gândească la a-i acorda Laurei Codruța Kovesi un al doilea mandat.
Dar dacă de doamna Kovesi i-ar fi foarte greu să se atingă, măcar să-i schimbe pe Florian Coldea È™i pe Livia Stanciu va încerca? Asta e întrebarea! Sau va lăsa (din frică, din comoditate) ca Băsescu să rămână înarmat, în continuare, cu această baterie ultraeficientă de spulberat politicieni È™i democrație?
Cred că este momentul ca preÈ™edintele Johannis, dacă nu-È™i poate folosi cum ar dori prerogativele constituționale pentru aceste numiri (din motive de imense presiuni de tot felul), măcar să negocieze scoaterea lui Băsescu de sub imunitatea abuzivă ce i se acordă È™i judecarea lui pentru nenumăratele abuzuri È™i potlogării pe care le-a făcut.
Altfel, dacă această caracatiță băsesciană va fi lăsată pe poziție, nederanjată, va comite abuzuri È™i mai mari decât acum, culminând cu reinstalarea în vârful politicii româneÈ™ti a lui Traian Băsescu.
Iar prima țintă a lui Băsescu, după ce-È™i va vedea „echipa de forță” reconfirmată È™i protectia asigurată, va deveni Klaus Johannis. De ce? Pentru ca la viitoarele alegeri prezidențiale să nu mai câÈ™tige un nou mandat.
Băsescu o va susține la prezidențialele din 2019 pe Laura Codruța Kovesi. Și, cum È™i americanii È™i SRI o vor susține, ea va câÈ™tigat. Abia atunci înfrângerea lui Klaus Johannis va fi deplină.
La această înfrângere, oculții lucrează încă de pe acum. Iar de deasupra lor, penalul penalilor trage sforile.
O fi Klaus Johannis conÈ™tient de toate acestea? Va È™ti el să le contracareze?

Contele de Saint GermainEditorialeAmbasada SUA,ANAF,Calcaiul lui Ahile,Curtea Constitutionala,DGIPI,DNA,drama de la Colectiv,Florian Coldea,ICCJ,Klaus Johannis,Laura Kovesi,Livia Stanciu,ministrul justitiei Pruna,Parchetul General,partidul Facebook,SRIKlaus Johannis trăiește periculos. Este înconjurat, în zonele strategice, de oamenii lui Traian Băsescu. Aceștia au fost poziționați de tartorul lor, cât încă era președinte, ca un veritabil pluton de execuție: SRI strânge, și la nevoie confecționează, probe compromițătoare despre oricine trebuie, DNA instrumentează și pune sub acuzare, ÎCCJ...Blog politic si polemic