Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ieri am publicat pe blog articolul intitulat „žCu justiția la psihiatru”. A fost modul meu, ca simplu cetățean ce a cunoscut pe vremea unui regim totalitar consecințele asistării pasive la făptuirea răului cu metodă, de a reacționa la un incalificabil gest de brutalitate È™i sfidare comis de instituții de forță ale statului român aÈ™a zis democratic. Gestul, pe care l-am considerat nebunesc È™i deci îngrijorător, mai ales că venea din partea unui sistem È™i nu a unui dement pe persoană fizică, căruia i-a luat Dumnezeu mințile pentru o clipă, era reluarea procesului Rarinca. Și nu oricum, ci printr-o maÈ™inațiune cusută cu sfoară de sac È™i puțind de la o poÈ™tă a cap de peÈ™te putrefact, a abuz de tip stalinist. În care muÈ™chiul È™i pumnul se arată a fi instrumentele dreptății È™i nicidecum legea È™i tratamentul egal.
Nu mică mi-a fost surpriza să descopăr în presa de azi două reacții asemănătoare, consonante, din partea unora dintre cei mai notorii ziariÈ™ti ai momentului, îndeobÈ™te aflați pe poziții antagonice: Cornel Nistorescu È™i Ion Cristoiu.
Cornel Nistorescu: „žSfârÈ™it de comedie în justiție” http://www.cotidianul.ro/sfarsit-de-comedie-in-justitie-266621/
„žUrmăresc desfășurarea cazului Rarinca așa cum stau cu ochii pe știrile despre dosarele de corupție. […]. Toate se târâie. Favoriții politicienilor sunt și favoriții procurorilor. Plasa invizibilă a relațiilor și a mitei nu se rupe de nici un fel. Curățenia politică anunțată se va încheia la Sfântul Așteaptă. Nu dispare nimeni, nu pierde nimeni, nu se curăță nimic. Este numai butaforie și actorie jucată pentru raportări europene. […] Cazul Rarinca o demonstrează mai abitir decât toate marile povești despre corupție. Un om mai mic, aflat în slujba unuia dintre instrumentele puterii în Justiție, este pus la respect. O fi democrație, dar nici chiar așa, par a zice Livia Stanciu și Laura Codruța Kovesi. Aceasta din urmă […] nu este decât o piesă în același mecanism al aranjamentelor. De la eliminarea procurorului Iacobescu la dosarul ALRO și la arestarea Marianei Rarinca, ea a dovedit toate calitățile sistemului. O schimbare spectaculoasă de putere poate să o transforme pe Laura Codruța Kovesi din eroina anticorupției în încătușata dusă la DNA. […] Anularea deciziei definitive din Dosarul Rarinca arată ca o operațiune menită a astupa gura unui personaj care ar putea spune mai multe și periculoase lucruri pentru Livia Stanciu. […] Felul în care este învârtit Dosarul Rarinca ne arată care este adevărata stare de lucruri în ultra vopsita și pudrata reformă din justiția română. Cei mari își fac plinul și dau lecții, cei mici sunt călcați în picioare și trimiși la mititica”.
Ion Cristoiu: „žCum să nu-i dea Sistemul satisfacție Liviei Stanciu, cea care l-a făcut preÈ™edinte pe Klaus Iohannis?!” http://www.cristoiublog.ro/
„žCurtea de Apel BucureÈ™ti a admis contestația în anulare depusă de DNA în cazul Mariana Rarinca È™i a desființat sentința prin care a fost achitată victima cea care a stat în puÈ™cărie È™ase luni pentru c-a îndrăznit să-i ceară niÈ™te bani Liviei Staniciu, fost procuror ceauÈ™ist de Galați, ajunsă preÈ™edintă a ÎCCJ prin grija fostului È™ef de stat, Traian Băsescu. Despre lungul È™ir de abuzuri comise de Sistem pentru a a-i spăla Liviei Stanciu cadavrul moral n-are rost să mai scriu. Singurul lucru care trebuie remarcat, ca un semnal de alarmă, rămîne absența oricărei preocupări de salvare a aparențelor. Totul a fost dinadins făcut cu toporul, cum obiÈ™nuiesc cei cu creierul în moletiere din instituțiile de forță ale Republicii, într-o manieră trimițînd la aroganța de tip securistic: AÈ™a vor muÈ™chii noÈ™tri. Că Sistemul face totul ca s-o albească pe Livia Stanciu, de fapt nu s-o albească, ci să-i satisfacă hachițele, nu mă miră. Mă miră însă reacția palidă a presei, a societății civile, a politicienilor. […]Sistemul i-a rezolvat Liviei Stanciu interesul de a se răzbuna pe Mariana Rarinca, pentru că a cutezat să-i ceară banii care i se cuveneau. Să vedeți, în lunile care urmează, ce harnică va fi Livia Stanciu în a rezolva interesele Sistemului!”
Desigur că m-ar fi interesat o reacție pe tema asta È™i a lui Cristian Tudor Popescu. Mult mai mult pe tema asta decât pe tema jocului Simonei Halep în turneele de pregătire pentru Grand Slam-ul american. Nu a fost să fie. Omul e-n demisie, e-n concediu, e-n impas. Encomiastul justiției băsesciene de tip paukerist, care a declarat din toți rărunchii lui violeți È™i fără vreo tresărire de luciditate că, pentru politicienii È™i afaceriÈ™tii români, ar înlocui prezumția de nevinovăție cu prezumția de vinovăție, mocneÈ™te în jarul lui de vulcan noroios, aÈ™teptând noi destine distruse arbitrar de binomul devenit trinom, pentru a reveni È™i el, triumfător, plin de clăbuci la gură, în editorialistica politică dâmbovițeană.
Cazul Rarinca ar întruni toate particularitățile necesare unei răbufniri protestatare de proporții ale moleÈ™itului popor român. După cum s-a văzut È™i în cazul Arafat, acesta se aprinde atipic, mai degrabă la obrăznicie decât la nedreptate. Iar ceea ce face acum Laura Kovesi pentru a È™i-o subjuga pe vecie pe Livia Stanciu este de o obrăznicie marca napalm curat.
Doamne, ce instinct al dreptății or avea È™i conducătorii ăÈ™tia ai noÈ™tri dacă găsesc în străfundurile lor resurse de a asista complice la batjocorirea, cu justiția atotputernică, a unui om simplu È™i nevinovat È™i destulă ticăloÈ™ie pentru a mângâia pe creÈ™tet aceeaÈ™i justiție, ca un satâr de gâde, ce-l ocoleÈ™te, cu È™mecheroase fandări, pe cel mai ticălos politician ce-a condus această țară după decembrie 1989.

Contele de Saint GermainEditorialecazul Rarinca,Cornel Nistorescu,Cotidianul,Cristian Tudor Popescu,cu justitia la psihiatru,DNA,encomiast,Grand Slam american,ICCJ,Ion Cristoiu,Laura Kovesi,Livia StanciuIeri am publicat pe blog articolul intitulat 'žCu justiția la psihiatru'. A fost modul meu, ca simplu cetățean ce a cunoscut pe vremea unui regim totalitar consecințele asistării pasive la făptuirea răului cu metodă, de a reacționa la un incalificabil gest de brutalitate È™i sfidare comis de instituții de...Blog politic si polemic