Scorul acestui articol
[Total: 28 voturi. Media: 4.8]

 

„žEu È™tiu răspunsul.
Dar, cum spunea Jules Verne, să nu anticipăm”!
Comisarul San Antonio

 

PluteÈ™te ceva în aer! Prevestitor.

A reizbucnit scandalul Black Cube. O mârÈ™avă tentativă de întinare a neprihănirii. Căci, nu-i aÈ™a?,  când spui Black Cube, spui Kovesi. Iar când spui Kovesi spui imacularea în persoană. DIICOT ne asigură că a fost găsit tătucul abominabilei tentative de pângărire a albului absolut: un fost ofițer SRI, Daniel Dragomir.

Ieri, 14.09.2016, Din Comunicatul de Presă al DIICOT aflăm că:

„ž… inculpatul Dragomir Daniel a avut două întâlniri în București cu suspectul D. Z., împrejurări în care cei doi au discutat atât de contextul și necesitatea operațiunii, scopul și presupusele persoane care stau în spatele operațiunii și care sunt interesate de reușita acesteia, cât și de natura și toate condițiile concrete ale operațiunilor investigative, informative și intruzive (incluzând aici inclusiv căutarea și obținerea corespondenței electronice ale țintelor), negocierea și stabilirea bugetului, plata operațiunii și comisionul de succes, precum și modalitatea de diseminare în media internațională a eventualului rezultat, pentru asigurarea cât mai promptă a obiectivului stabilit”.

Să punem în paralel cu acest pasaj un mic fragment din Comunicatul Black Cube din data de 05.04.2016:

„žIn recent weeks the company has been carrying out a project on behalf of government associates in Romania to collect proof of serious corruption in the Romanian government system.”

Ceva, esențial, nu se potriveÈ™te când analizezi cele două comunicate: DIICOT îl prezintă pe Dragomir (rezervist È™i pensionar SRI încă din 2013) nu doar ca inițiatorul acțiunii dar È™i ca negociatorul absolut al clauzelor contractului cu Black Cube (nu ni se spune, oficial, dacă Dragomir a È™i semnat contractul în numele Beneficiarului), în vreme ce Black Cube ne asigură că a acționat în numele unor asociați ai guvernului român. Pe care „žasociați ai guvernului român”  să-i fi reprezentat Dragomir? Cumva pe SRI care, teoretic, putea să îl activeze oricând pentru o misiune punctuală? SRI condus în februarie 2016 de Eduard Helvig È™i Florian Coldea? Ar fi singura variantă care ar împăca cele două comunicate citate anterior. Dar ar fi È™i foarte grav, deoarece ar însemna că DIICOT a găsit în Dragomir un acar Păun, pentru a-i proteja, de fapt, pe adevărații capi ai acțiunii: È™efii SRI.

Parcă pentru a evita această interpretare, DIICOT ne strecoară pe surse (judiciare) de data asta, prin intermediul unor publicații cu care are afinități, un mic detaliu:

„ž …cei interesați să obțină informații despre procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi plătit 1,2 milioane de euro, plata fiind făcută de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, deși banii nu proveneau din buzunarul propriu ci ar fi fost asigurați de doi moguli media investigați de DNA”.

Dar, dacă ar fi aÈ™a, ar însemna că Black Cube a mințit susținând că a fost angajată „žîn numele unor asociați ai guvernului român”. Că doar mogulii de presă nu îndeplinesc această calitate.

Cheia dilemei se află în semnătura care a oficializat contractul. DIICOT fie nu È™tie cine a semnat contractul pentru Beneficiar (È™i din acest motiv nu îi acuză pe față pe cei de la Black Cube că au mințit), fie È™tie, È™i vrea să-l protejeze pe semnatar folosindu-se de pionul Dragomir.

Altă referire din comunicatul DIICOT care ridică serioase semne de întrebare privind corectitudinea mesajului transmis presei este cea referitoare la datele secrete obținute de „žspionii” Black Cube È™i la ce s-a întâmplat cu acestea până la urmă:

„žDatele au fost ulterior transferate în mijloacele de stocare puse la dispozitie de catre coordonatori, fiind pregătite pentru predarea către inculpatul Yossi Barkshtein. […] Inculpatul Yossi Barkshtein, intrat în țară în dimineața aceleași zile, nu a mai reuÈ™it  să intre în posesia datelor confidențiale compromise È™i, aflând despre depistarea făcută de autoritățile judiciare române, în după-amiaza aceleași zile a È™i părăsit teritoriul României.”

Formularea folosită lasă de înțeles că planul „žspionilor” de a scoate informațiile din țară ar fi fost dejucat de DIICOT. Ceea ce intră în contradicție È™i cu logica primară, când ne referim la o firmă de prestigiul Black Cube, È™i cu următoarele afirmații din comunicatul acestei companii:

„žIn the context of this project, two employees who made serious advances in the case were arrested.”

E clar că È™efii de la centru ai Black Cube au primit în timp real „žfructele” investigației făcute de colegii lor, la BucureÈ™ti, È™i că, pe baza acestora, au afirmat că s-au făcut progrese semnificative în caz.

În astfel de acțiuni, de piraterie informatică, primul pas È™i ca urgentă È™i ca securizare a informației sustrase este transferarea imediata a acesteia către destinații cheie bine protejate, dinainte stabilite.

AÈ™adar, să nu încerce DIICOT să ne prostească în față cum că tinerii informaticieni de care s-a folosit Black Cube au uitat să facă tocmai pasul decisiv al misiunii lor È™i anume să apese, la momentul oportun, tasta Send.

Undeva, la loc sigur, niÈ™te „žproof of serious corruption in the Romanian government system” stau la dospit È™i aÈ™teaptă, ca niÈ™te „žmăsline” în butoiaÈ™ul unui Dan Wesson, încordarea arătătorului.

Dar să ne întoarcem la titlu.

După divorțul (aparent amiabil)  de SRI, DNA riscă acum să piardă (cât vi s-ar părea de suprarealist) È™i suportul american pentru experimentele sale de schimbare a clasei politice româneÈ™ti prin dosare incropite la repezeala, viscerale, din ce în ce mai puțin consistente juridic.

Când mă refer la pierderea suportului american nu mă gândesc la gafa DNA de a încerca să-l scoată din joc pe Ponta băgându-l la mijloc pe Tony Blair È™i nici la eventuale probe compromițătoare împotriva Laurei Kovesi ce ar putea exploda din dosarul Black Cube.  Mă gândesc la cu totul altceva: la schimbările de ultim moment ale atitudinii SUA față de România. Susținerea, aproape simultană, de către doi ambasadori americani, a unor forțe ostile ideii de Românie Mare, nu mi se pare nici întâmplătoare È™i nici inocentă. Suntem în fața unor provocări pitecantropice. A unor provocări de gangster aureolat de tatuaje, pe cale de a ne vinde,  care ne pretinde și recompensa recunoștinței pe deasupra. Parcă ne-ar spune „hai, estropiaților, supărați-vă pe noi, deveniți antiamericani în masă și atunci noi vă vom respecta voința, ne vom retrage și vă vom lăsă în plata Domnului. A Domnului de la Răsărit. Amin, și să vă fie de bine! Case closed!”

O analiză a contextului internațional din ultimele săptămâni (nu voi intra acum în detalii dar, pe scurt, este vorba de Siria È™i ISIS, de IRAN È™i Coreea de Nord, de Brexit È™i o UE germanizată) indică realizarea unei înțelegeri de ultim moment între SUA È™i Rusia privind redefinirea zonelor lor de influență. Ca È™i în cazul „ždegetului lui Churchill”, România este plasată în această înțelegere (È™i tratată ca atare) la valoarea unei monede de schimb negociabile si atat. Nimic mai mult.

Gesturile ambasadorilor Pettit (la ChiÈ™inău) È™i Klemm (la BucureÈ™ti) reprezintă semnale de bunăvoință  date Moscovei de către Washington. Uite ce v-am putea noi oferi, în schimbul…

La o astfel de scară a discuțiilor, susținerea de către americani a DNA È™i a experimentului anticorupție în România trece pe un plan secundar. Ba, mai mult, intră în balanța tocmelii. „Pentru un preț bun, v-o oferim chiar pe Kovesi!”

De-asta spuneam: s-ar putea, cât de curând, să asistăm la o cădere a Laurei Kovesi, de la conducerea DNA, după modelul deja consacrat în regimul Johannis: o cădere în sus. AÈ™a a fost înlăturat de la È™efia SRI George Maior, fiind propulsat în tării tocmai la Ambasada României din SUA; aÈ™a s-a pricopsit È™i Livia Stanciu cu o promovare de la o înaltă curte (cea de Casație È™i Justiție) la cea mai înltă curte (cea Constituțională).

Eu cred că nu întâmplător (È™i nici din greÈ™eală) Klaus Johannis propune pe la Bruxelles, de câte ori are ocazia, constituirea de noi structuri europene de securitate, de anticorupție, de antiterorism. Vrea să o plaseze de urgență acolo pe Laura Kovesi, la loc onorabil È™i liniÈ™tit, departe de furia victimelor ei din țăriÈ™oară È™i de  tentația de a se întoarce, vreodată, de unde a plecat. Alegerile prezidențiale sunt ca mâine È™i lucrurile trebuie rezolvate din timp.

Contele de Saint GermainEditorialeambasadorul Klemm,Black Cube,BREXIT,Dan Wesson,Daniel Dragomir,degetul lui Churchill,DIICOT,Eduard Helvig,Florian Coldea,George Maior,Klaus Johannis,Laura Kovesi,Livia Stanciu,Siria si ISIS,SRI,Tony Blair,Victor Ponta  'žEu È™tiu răspunsul. Dar, cum spunea Jules Verne, să nu anticipăm'! Comisarul San Antonio   PluteÈ™te ceva în aer! Prevestitor. A reizbucnit scandalul Black Cube. O mârÈ™avă tentativă de întinare a neprihănirii. Căci, nu-i aÈ™a?,  când spui Black Cube, spui Kovesi. Iar când spui Kovesi spui imacularea în persoană. DIICOT ne asigură că...Blog politic si polemic