Scorul acestui articol
[Total: 33 voturi. Media: 4.7]

 

Un copil născut dintr-o mamă prin corespondență È™i un tată defect nu are cum să iasă normal. Mama s-a folosit de o ambasadă pe post de uter iar tatăl s-a îmbătat cui înainte de împerechere, visând licurici în loc de stele verzi È™i suculente felații în loc de abordaj marinăresc, cu ancora harpon. Progenitura a rezultat cu anomalii, aÈ™a cum se întâmplă în astfel de situații: un monstru bicefal, botezat apoi „žbinom”, amestecând de-a valma binele cu răul, vigilența cu orbirea, cruzimea cu indulgența fără noimă.

Din primul moment nu am avut încredere in DNA È™i în felul de justiție pe care încerca să-l promoveze această instituție. Mă uitam la taică-su È™i mi-era de-ajuns să înțeleg cum e vlăstarul: È™antagist, răzbunător, mincinos, crud, imoral, fără scrupule.

Poporul a aplaudat la început DNA. A crezut în propaganda hollywood-iană însoțitoare, primită pe linie maternă. Construcția era simplă: unui rău real È™i unanim recunoscut, corupția generalizată din România, i se contrapunea eroul miraculos născut din spuma principiilor cele mai nobile: justițiarul implacabil. ÎncleÈ™tarea binelui cu răul  producea rezultate ce străluceau încurajator în statistici È™i publicul se culca noaptea, după È™tirile triumfaliste de la televizor, încrezător că mâine va fi mai bine.

Doar că timpul trecea È™i binele aÈ™teptat întârzia să-È™i arate roadele: banii devalizați de gangsterii politici nu se întorceau deloc în bugetul statului iar corupția în loc să scadă îÈ™i vedea liniÈ™tită de drumul ei ascendent. ÎnsăÈ™i doamna Kovesi  mărturisea cu un an în urmă (24 septembrie 2015, DIGI 24) că nu crede că instituția pe care o conduce va rezolva problema corupției în România:

„žPentru mine și pentru colegii mei este extrem de greu să explicăm, cel puțin din punct de vedere juridic, cum de se întâmplă în continuare aceste lucruri. Spre exemplu, dacă vorbim de administrația publică locală, în aproape jumătate din județele României am avut primari de reședință de județ sau președinți de consilii județene care în ultimii doi ani au fost investigați, învinuiți, trimiși în judecată, unii dintre ei chiar condamnați. Cu toate acestea constatăm că infracțiunile se comit în continuare„.

Încetul cu încetul lucrurile au început să se lămurească È™i pentru românul statistic ce dădea procente amețitoare (prin sondajele dâncilor È™i pielenilor) DNA-ului È™i Laurei Kovesi. Imaculații procurori DNA nu erau chiar aÈ™a de imaculați precum îi prezentau finii È™i afinii lor instituționali iar isprăvile lor profesionale miroseau din ce în ce mai mult a răfuială politică decât a luptă anticorupție autentică.

Semne că DNA este o instituție profund bolnavă  în latura ei etico „“ juridică au apărut încă de la raportarea primelor mari capturi de politicieni. Adrian Năstase era încarcerat fără probe directe, lui Dan Voiculescu i se refuzau expertize financiare elementare; dar entuziasmul oamenilor simpli, însetați de dreptate È™i de pedepse exemplare administrate  politicienilor, a făcut ca aceste abuzuri să fie trecute cu vederea.

Tridentul SRI „“ DNA „“ ICCJ a fost arma prin care Traian Băsescu, precum zeul mărilor, Neptun, È™i-a impus puterea în fața duÈ™manilor săi politici. Pentru a face ticăloÈ™ii, arma trebuia însă manevrată de ticăloÈ™i. Iar meseriaÈ™ii oneÈ™ti care ar fi putut crea dificultăți trebuiau eliminați cu rapiditate din sistem. Procurorii Ciprian Nastasiu, Angela Ciurea, Eugen Iacobescu, Angela Nicolae au fost executați de Laura Kovesi pe pretexte în care nu mai cred acum nici țuțerii cei mai docili ai È™efei DNA. Iată un scurt fragment din mărturia procurorului Angela Nicolae, fost șef a Direcției Relații Internaționale din Parchetul General (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/executia-procurorului-incomod-angela-ciurea-marturii-despre-presiuni-incredibile-in-cabinetul-codrutei-kovesi-674377.html):

Eram în biroul lui Kovesi pentru a-mi viza o scrisoare redactată de mine în numele ei și care trebuia să fie transmisă de urgență în străinătate. Cu această ocazie am sesizat că este foarte nervoasă, agitată și de două ori a apelat-o pe secretara sa la interval foarte scurt spunându-i acesteia «să vina urgent Ciurea la mine, că doar nu este plecată în Honolulu». Când a intrat în birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stăpâni (deși eu eram de față și nu eram o persoană de încredere a ei), a țipat la ea «Cum de și-a permis să facă unele lucruri fără să o informeze». Dându-și seama că sunt și eu acolo, mi-a spus să plec și să revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kovesi și am auzit pe drum și între cele două uși capitonate ale biroului când aceasta o certa pe Angela Ciurea: «De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fără s-o informeze și că, dacă nu este în stare de acest dosar, să plece. Era momentul când Angela Ciurea ajunsese cu cercetările sale la ușa camarilei lui Băsescu, iar anumite persoane nu trebuia cercetate. ».

Afacerea ALRO (Angela Ciurea), Fuga lui Omar Hayssam (Ciprian Nastasiu), Mircea Băsescu È™i clanul Bercea (Eugen Iacobescu) sunt doar 3 cazuri dintre numeroase exemple care demonstrează că DNA nu a acționat în aceÈ™ti ani prioritar în direcția  luptei anticorupție (cum îi era menirea de instituție sănătoasă) ci s-a dăruit cauzelor egoiste È™i penale ale lui Traian Băsescu, protejându-l scandalos pe acesta în disprețul legii È™i a celor mai compromițătoare evidențe.

După schimbarea tutorelui de la Cotroceni, starea de nesănătate a tridentului SRI „“ DNA – ICCJ în ceea ce priveÈ™te lupta anticorupție s-a manifestat prin noi simptome: recunoaÈ™terea justiției ca un câmp tactic al SRI, ruÈ™inoasa contestație în anulare promovată de DNA în cazul Rarinca, tergiversarea unei decizii în speța conflictului de interese al judecătoarei Camelia Bogdan în procesul „žTelepatia”, dosarul politic construit lui Victor Ponta pentru colaborarea cu Dan Șova etc.

Apoi au intervenit metastazele: o serie de procurori din cadrul DNA, autori ai unora dintre cele mai controversate dosare cu iz politic, au fost devoalați ca mari corupți. Lupii paznici la oi! Cei mai cunoscuți dintre aceÈ™tia,  Emilian Eva (dosarul Telepatia) È™i Lucian Papici (dosarul Dragnea), au coborât, practic, în bernă stindardul luptei anticorupție, declarând, în mod neoficial, moartea acesteia.

Toate semnele din zona anticorupției sunt sepulcrale: scăderea drastică a încrederii populației în justiție (sondajul Europol), revolta magistraților împotriva sistemului condus de Raluca Prună, ieÈ™irea ostentativă din joc a SRI È™i delimitarea sa de unele dosare ale DNA, blocajul total în spețe de mare rezonanță (Microsoft, EADS, ANRP), toate indică viermuiala haotică din jurul unui mort.

Apoi este evidentă strângerea unui laț în jurul Laurei Kovesi. Americanii, marii ei susținători, par a ne fi scos la mezat, cu DNA cu tot, la marele târg de toamnă „“ iarnă cu Rusia. Afacerea Black Cube amenință prin toate supapele cu dezvăluiri devastatoare iar titlurile din presă nu mai vorbesc acum despre lupta DNA cu infractori ce au prejudiciat bugetul național cu milioane de euro ci despre marea fraudă a lui Tăriceanu de a fi mințit (?) în declarații (motiv pentru care a fost dat pe mâna detectorului de minciuni) È™i a lui Ponta de a-È™i fi făcut campanie electorală pe spatele lui Tony Blair (ceea ce ar trebui să-l califice pentru scaunul electric direct, fără orice altă procedură juridică paliativă).

Adevărul este că lupta anticorupție a murit!  DNA È™i-a schimbat de mult obiectul de activitate – acum se ocupă cu poliția politică – însă ține cu dinții de pălăria anticorupției pentru că doar ea îi dă sens È™i legitimitate.

Da, lupta anticorupție a murit. Însă DNA stă cu mortul în casă fără să-l declare. Se foloseÈ™te de hoit pentru a bracona, cât se mai poate, politicieni indezirabili. Și pentru asta nu să de înapoi de la nimic. Nici măcar de la a utiliza ciocli, precum procurorul Mircea Negulescu de la PloieÈ™ti, pentru procedurile sale de îngropăciune. Dar nu pentru a duce la groapă cadavrul anticorupției ci pentru a îngropa de viu pe politicianul cu cel mai mare procent de simpatie în ochii electoratului, acum, cu două luni înainte de alegeri.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,afacerea ALRO,Angela Ciurea,Angela Nicolae,Bercea Mondial,Black Cube,Camelia Bogdan,cazul Rarinca,Ciprian Nastasiu,Dan Sova,Dan Voiculescu,Emilian Eva,Eugen Iacobescu,fuga lui Hayssam,Laura Kovesi,Lucian Papici,lupta anticoruptie,monstru bicefal,tridentul SR-DNA-ICCJ  Un copil născut dintr-o mamă prin corespondență È™i un tată defect nu are cum să iasă normal. Mama s-a folosit de o ambasadă pe post de uter iar tatăl s-a îmbătat cui înainte de împerechere, visând licurici în loc de stele verzi È™i suculente felații în loc de abordaj...Blog politic si polemic