Scorul acestui articol
[Total: 652 voturi. Media: 4.9]

 

Încă de la început cazurile Alexandra È™i Luiza au fost luate la pachet. Două fete tinere È™i drăguțe, acelaÈ™i răpitor, acelaÈ™i automobil, acelaÈ™i tip de dispariție fără cadavru. Crima la indigo!

În cele câteva zile de vacanță în care m-am rupt, informativ, de realitățile de acasă, am putut să ies oarecum de sub hipnoza È™tirilor pe surse È™i a interpretărilor labirintice ale investigatorilor ce colaborează cu televiziunile de È™tiri. Actualitatea însă m-a urmărit prin temele cu care plecasem în minte È™i, în aproape toate momentele de reverie estivală, gândurile îmi fugeau spre cazul Caracal. Astfel am putut constata că există, în abordarea aproape unanim  utilizată, un È™ablon (posibil păgubos) È™i un unghi de vedere mai puțin explorat ce ar merita, totuÈ™i, o minimă atenție.

Șablonul este cel al căruciorului cu gemeni. Acolo, alături, cei doi copii aparent identici sunt priviți ca unul singur. Dacă cel din stânga plânge È™i cel din dreapta doarme, nimeni nu constată diferența.

Unghiul de explorat mai atent ar fi acela din care subiecții pot fi observați separat, fără a bruia semnalele emise de unul dintre ei prin comportamentul diferit al celuilalt.

Forțând ieÈ™irea din È™ablon, avem surpriza de a descoperi că există diferențe majore între dispariția Luizei È™i cea a Alexandrei.

În vreme ce cu Luiza totul a mers uns, fără incidente, cu Alexandra s-a produs neprevăzutul, unul dublu È™i extrem de grav. Odată că aceasta a dat alarma prin 112 È™i, apoi, că unchiul ei era o persoană cu notorietate È™i influență care a putut pune in miÈ™care un mecanism de urmărire ce se credea demult scos din uz. Iată deci posibile explicații ale furiei ucigaÈ™e a lui Dincă în privința Alexandrei. Dar în privința Luizei?

Cum chiar Dincă declară, crezând că e în folosul lui, după răpire Luiza ar fi fost mult mai docilă cu el decât Alexandra, consimțind la o serie de compromisuri înainte de a dispărea. Atunci de ce să o fi omorât Dincă? Din pure impulsuri criminale? Când Luiza, în concepția traficanților de ființe vii, era tocmai bună de valorificat?

Apoi, comportamentul „žacoperitorilor” locali ai lui Dincă din poliție È™i procuratură. Fără îndoială că aceÈ™tia È™tiau totul (de la informatorii proprii È™i de la SRI) despre „žactivitățile” lui Dincă È™i despre soarta victimelor acestuia. Mi-e greu să cred că erau dispuÈ™i să acopere cu aceeaÈ™i abnegație o răpire (ca parte a traficului de persoane) È™i o crimă. Schema cu răpirea fusese aplicată cu succes È™i fără repercusiuni negative de atâtea ori înainte, dar complicitatea la crimă…

O altă diferență majoră între dispariția Alexandrei È™i cea a Luizei este cea a probelor găsite până acum de investigatori.  În vreme ce în cazul Alexandrei există identificați dinți  È™i ADN (chiar dacă învăluiți în misterul multor semne de întrebare), în cazul Luizei nu s-a găsit până în prezent nicio probă materială care să demonstreze, cât de cât, uciderea ei. Din moment ce, în recunoaÈ™terea sa, Dincă a mers pe asumarea a două crime (probabil ca să oprească aici investigația), ar fi fost în interesul său să fie găsite È™i rămăÈ™ițele Luizei care să fie confirmate prin ADN. Atunci, de ce să-i fi plimbat înÈ™elător pe anchetatori pe la Olt È™i pe la Dunăre È™i să nu-i fi dus direct  la rămăÈ™ițele Luizei? Un răspuns posibil ar fi: pentru că acestea nu există.

Revin la imaginea de ansamblu. Un oraÈ™ mic, Caracal, stăpânit de rețele de interlopi acționând mână în mână cu instituțiile locale de forță. Și la doar 11 km distanță baza de la Deveselu, obiectiv de importanță majoră pentru SUA È™i NATO. Cine susține că rețelele de interlopi din zonă nu sunt înțesate până la saturație de informatori sub acoperire ai SRI È™i DGIPI È™i altele, îÈ™i pierde timpul citind aceste rânduri.

SRI, È™i odată cu el serviciile secrete ale partenerilor strategici ai României, È™tiu în acest moment totul, dar absolut totul, despre fiecare erou sau eroină a cazului Caracal. Și È™tiind totul, problema lor nu mai este aflarea adevărului ci manipularea acestuia în interes propriu.

Am scris într-un articol anterior că dacă Luiza nu a fost ucisă de Dincă ci plasată rețelelor de prostituție pe care acesta le deserveÈ™te, atunci Luiza, prin declanÈ™area scandalului generat de dispariția Alexandrei, este acum în mare pericol de a fi suprimată de aceste rețele tocmai pentru a nu fi găsită È™i determinată să vorbească.

Vreau să adaug, aici, un „žînsă”:

Însă, prin prisma celor scrise mai sus, mai intrevăd o posibilitate: să fi fost extrasă la timp din ghearele acestor rețele È™i pusă la păstrare.

Ipoteza este plauzibilă tocmai datorită faptului, excepțional, că în vecinătatea imediată a unui obiectiv ca baza Deveselu, serviciile secrete trebuie să È™tie È™i, cu siguranță, È™tiu totul despre interlopi, rețele de crimă organizată, spioni, teroriÈ™ti etc.

Dacă Luiza a fost traficată È™i, în ziua izbucnirii scandalului cu Alexandra, mai era încă în viață, atunci există o È™ansă importantă ca ea să fi putut fi extrasă la timp de serviciile secrete (româneÈ™ti sau altele) pentru a fi folosită mai târziu în diverse scopuri, de exemplu politice.

V-ați gândit cum ar fi ca la momentul potrivit, înainte de alegerile prezidențiale, să apară Luiza, în carne È™i oase, È™i să înceapă a povesti cu lux de amănunte ce trebuie È™i despre cine trebuie?

De aici încolo vă las să vă jucați singuri cu propria imaginație.

Acest caz Caracal adună atâtea enigme, atâtea coincidențe, atâta suspans È™i atâta imprevizibil  încât s-ar putea scrie, pe baza lui, scenariul celui mai de succes serial românesc de până acum.

Când o să apară Luiza…

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/09/Luiza.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/09/Luiza-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaparitia Luizei,baza Deveselu,cazul Caracal,crime la indigo,criminal in serie,informatorii SRI,Luiza si Alexandra,retea de traficanti,serviciul 112  Încă de la început cazurile Alexandra È™i Luiza au fost luate la pachet. Două fete tinere È™i drăguțe, acelaÈ™i răpitor, acelaÈ™i automobil, acelaÈ™i tip de dispariție fără cadavru. Crima la indigo! În cele câteva zile de vacanță în care m-am rupt, informativ, de realitățile de acasă, am putut să ies...Blog politic si polemic