Scorul acestui articol
[Total: 652 voturi. Media: 4.9]

 

Încă de la început cazurile Alexandra și Luiza au fost luate la pachet. Două fete tinere și drăguțe, același răpitor, același automobil, același tip de dispariție fără cadavru. Crima la indigo!

În cele câteva zile de vacanță în care m-am rupt, informativ, de realitățile de acasă, am putut să ies oarecum de sub hipnoza știrilor pe surse și a interpretărilor labirintice ale investigatorilor ce colaborează cu televiziunile de știri. Actualitatea însă m-a urmărit prin temele cu care plecasem în minte și, în aproape toate momentele de reverie estivală, gândurile îmi fugeau spre cazul Caracal. Astfel am putut constata că există, în abordarea aproape unanim  utilizată, un șablon (posibil păgubos) și un unghi de vedere mai puțin explorat ce ar merita, totuși, o minimă atenție.

Șablonul este cel al căruciorului cu gemeni. Acolo, alături, cei doi copii aparent identici sunt priviți ca unul singur. Dacă cel din stânga plânge și cel din dreapta doarme, nimeni nu constată diferența.

Unghiul de explorat mai atent ar fi acela din care subiecții pot fi observați separat, fără a bruia semnalele emise de unul dintre ei prin comportamentul diferit al celuilalt.

Forțând ieșirea din șablon, avem surpriza de a descoperi că există diferențe majore între dispariția Luizei și cea a Alexandrei.

În vreme ce cu Luiza totul a mers uns, fără incidente, cu Alexandra s-a produs neprevăzutul, unul dublu și extrem de grav. Odată că aceasta a dat alarma prin 112 și, apoi, că unchiul ei era o persoană cu notorietate și influență care a putut pune in mișcare un mecanism de urmărire ce se credea demult scos din uz. Iată deci posibile explicații ale furiei ucigașe a lui Dincă în privința Alexandrei. Dar în privința Luizei?

Cum chiar Dincă declară, crezând că e în folosul lui, după răpire Luiza ar fi fost mult mai docilă cu el decât Alexandra, consimțind la o serie de compromisuri înainte de a dispărea. Atunci de ce să o fi omorât Dincă? Din pure impulsuri criminale? Când Luiza, în concepția traficanților de ființe vii, era tocmai bună de valorificat?

Apoi, comportamentul „acoperitorilor” locali ai lui Dincă din poliție și procuratură. Fără îndoială că aceștia știau totul (de la informatorii proprii și de la SRI) despre „activitățile” lui Dincă și despre soarta victimelor acestuia. Mi-e greu să cred că erau dispuși să acopere cu aceeași abnegație o răpire (ca parte a traficului de persoane) și o crimă. Schema cu răpirea fusese aplicată cu succes și fără repercusiuni negative de atâtea ori înainte, dar complicitatea la crimă…

O altă diferență majoră între dispariția Alexandrei și cea a Luizei este cea a probelor găsite până acum de investigatori.  În vreme ce în cazul Alexandrei există identificați dinți  și ADN (chiar dacă învăluiți în misterul multor semne de întrebare), în cazul Luizei nu s-a găsit până în prezent nicio probă materială care să demonstreze, cât de cât, uciderea ei. Din moment ce, în recunoașterea sa, Dincă a mers pe asumarea a două crime (probabil ca să oprească aici investigația), ar fi fost în interesul său să fie găsite și rămășițele Luizei care să fie confirmate prin ADN. Atunci, de ce să-i fi plimbat înșelător pe anchetatori pe la Olt și pe la Dunăre și să nu-i fi dus direct  la rămășițele Luizei? Un răspuns posibil ar fi: pentru că acestea nu există.

Revin la imaginea de ansamblu. Un oraș mic, Caracal, stăpânit de rețele de interlopi acționând mână în mână cu instituțiile locale de forță. Și la doar 11 km distanță baza de la Deveselu, obiectiv de importanță majoră pentru SUA și NATO. Cine susține că rețelele de interlopi din zonă nu sunt înțesate până la saturație de informatori sub acoperire ai SRI și DGIPI și altele, își pierde timpul citind aceste rânduri.

SRI, și odată cu el serviciile secrete ale partenerilor strategici ai României, știu în acest moment totul, dar absolut totul, despre fiecare erou sau eroină a cazului Caracal. Și știind totul, problema lor nu mai este aflarea adevărului ci manipularea acestuia în interes propriu.

Am scris într-un articol anterior că dacă Luiza nu a fost ucisă de Dincă ci plasată rețelelor de prostituție pe care acesta le deservește, atunci Luiza, prin declanșarea scandalului generat de dispariția Alexandrei, este acum în mare pericol de a fi suprimată de aceste rețele tocmai pentru a nu fi găsită și determinată să vorbească.

Vreau să adaug, aici, un „însă”:

Însă, prin prisma celor scrise mai sus, mai intrevăd o posibilitate: să fi fost extrasă la timp din ghearele acestor rețele și pusă la păstrare.

Ipoteza este plauzibilă tocmai datorită faptului, excepțional, că în vecinătatea imediată a unui obiectiv ca baza Deveselu, serviciile secrete trebuie să știe și, cu siguranță, știu totul despre interlopi, rețele de crimă organizată, spioni, teroriști etc.

Dacă Luiza a fost traficată și, în ziua izbucnirii scandalului cu Alexandra, mai era încă în viață, atunci există o șansă importantă ca ea să fi putut fi extrasă la timp de serviciile secrete (românești sau altele) pentru a fi folosită mai târziu în diverse scopuri, de exemplu politice.

V-ați gândit cum ar fi ca la momentul potrivit, înainte de alegerile prezidențiale, să apară Luiza, în carne și oase, și să înceapă a povesti cu lux de amănunte ce trebuie și despre cine trebuie?

De aici încolo vă las să vă jucați singuri cu propria imaginație.

Acest caz Caracal adună atâtea enigme, atâtea coincidențe, atâta suspans și atâta imprevizibil  încât s-ar putea scrie, pe baza lui, scenariul celui mai de succes serial românesc de până acum.

Când o să apară Luiza…

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/09/Luiza.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/09/Luiza-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaparitia Luizei,baza Deveselu,cazul Caracal,crime la indigo,criminal in serie,informatorii SRI,Luiza si Alexandra,retea de traficanti,serviciul 112  Încă de la început cazurile Alexandra și Luiza au fost luate la pachet. Două fete tinere și drăguțe, același răpitor, același automobil, același tip de dispariție fără cadavru. Crima la indigo! În cele câteva zile de vacanță în care m-am rupt, informativ, de realitățile de acasă, am putut să ies...Blog politic si polemic