Editoriale

Ce om! Ce, om?

  Motto "Îmi aduc aminte că stăteam lângă gropile pline de cadavre însângerate"¦ cineva a întrebat <<Ce facem cu acest gunoi putrezit?>> asta m-a făcut să-l privesc ca pe o marfă." Franz Stangl comandantul lagărelor de exterminare Sobibor și Treblinka   Anumite fapte ale prezentului au darul de a te împinge să cauți echivalent al lor în istorie. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Eu nu pot sa cred…

  În scandalul Caracal circulă o È™tire care naÈ™te valuri de tzunami: că Dincă a cerut, È™i i s-a aprobat, să discute între patru ochi cu un anume polițist indicat de el care nu făcea parte din dispozitivul operativ al anchetatorilor. Eu nu pot să cred că o astfel de discuție ar fi fost permisă fără a se lua toate măsurile de înregistrare a ei. Nu pot să cred că nu a fost înregistrată. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Blocati in propriile idei fixe

                                                                                                          Ideile fixe sunt trombii gândirii noastre. Ca È™i în cazul cheagurile de sânge producătoare de tromboze, principala particularitate a ideilor noastre fixe este că blochează È™i invalidizează. Blochează circulația ideilor, blochează logica, blochează cutezanța explorării, blochează aventura descoperirii, blochează accesul la adevăr. (mai mult…)
continuare...