Scorul acestui articol
[Total: 634 voturi. Media: 4.9]

 

Te crucești când vezi ce alternative ți se oferă. Asta dacă ești evlavios. Căci, dacă nu, lași crucea să se odihnească în mitologia ei și dai liber gândului să fugă de nebun, a abandon, spre izbăvitorul infern. Măcar acolo să fii lăsat, Dracului, în pace!

Am fost educați în simbolistica bicolorului alb – negru. Bine – rău. Rai – iad. Dându-ni-se de înțeles că în vreme ce albul ne oferă o divină deschidere spre splendoarile curcubeului, fiind generos, unificator și divers, negrul ne orbește la propriu, blocând orice aspirație de eliberare.

Mare greșeală. Căci are și iadul albul lui: roșul. Sângele e roșu, focul e roșu, furia și păcatul sunt roșii, chipul diavolului așișderea. Infinite nuanțe de roșu care pe unii îi fascinează până la înrobire.

Să fii obligat să alegi între Iohannis și Barna este un triumf al tenebrelor roșii! Să-i auzi propovăduind binele pe Ludovic Orban și pe Andrei Caramitru este un pamflet anti-morală.

Unde întorci capul, rateuri și fundături. Populate însă de găunoși plini de ei, care se și văd tapiserii, statui, icoane.

Am devenit o țară simeză de caricaturi. Un fel de moșie părăginită, unde boierii megieși au pus la cale un dezmăț de dezmembrare și acaparare. Din tot ce-a fost odată mai locuiește în vechiul conac femeia vechilului, transformată de vremuri și nevoi în slujnică pentru petrecăreți.

Cei mai mulți nici nu mai știu cum o cheamă. E femeia în casă care deretică, gătește și se lasă ciupită de fund de degete cu ghiuluri grele și unghii negre. Din când în când se mai aude câte un fonfăit deghizat în președinte care pocnește din degete și-și suflă nasul pe podele: „Vasilico, simpatică mai ești, ia șterge tu mucii ăștia ca nu care cumva să alunece vreun invitat pe ei să ne strice sindrofia”!

Avem și noi Satyriconul nostru!

Așa se întâmplă când nu știi să te retragi la timp. Devii din stăpân slugă, din rochie cârpă. Și le permiți ticăloșilor fără niciun Dumnezeu din jur să se înveșmânte în odăjdii și să predice din anvonul diviziilor lor de presă despre cum nu s-ar mai intâmpla nicio nenorocire în țară dacă țara ar fi condusă de ei.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/08/Satyricon.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/08/Satyricon-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri prezidentiale,Iohannis si Barna,Satyricon,Viorica Dancila  Te crucești când vezi ce alternative ți se oferă. Asta dacă ești evlavios. Căci, dacă nu, lași crucea să se odihnească în mitologia ei și dai liber gândului să fugă de nebun, a abandon, spre izbăvitorul infern. Măcar acolo să fii lăsat, Dracului, în pace! Am fost educați în simbolistica...Blog politic si polemic