Scorul acestui articol
[Total: 634 voturi. Media: 4.9]

 

Te cruceÈ™ti când vezi ce alternative ți se oferă. Asta dacă eÈ™ti evlavios. Căci, dacă nu, laÈ™i crucea să se odihnească în mitologia ei È™i dai liber gândului să fugă de nebun, a abandon, spre izbăvitorul infern. Măcar acolo să fii lăsat, Dracului, în pace!

Am fost educați în simbolistica bicolorului alb – negru. Bine – rău. Rai – iad. Dându-ni-se de înțeles că în vreme ce albul ne oferă o divină deschidere spre splendoarile curcubeului, fiind generos, unificator È™i divers, negrul ne orbeÈ™te la propriu, blocând orice aspirație de eliberare.

Mare greÈ™eală. Căci are È™i iadul albul lui: roÈ™ul. Sângele e roÈ™u, focul e roÈ™u, furia È™i păcatul sunt roÈ™ii, chipul diavolului aÈ™iÈ™derea. Infinite nuanțe de roÈ™u care pe unii îi fascinează până la înrobire.

Să fii obligat să alegi între Iohannis È™i Barna este un triumf al tenebrelor roÈ™ii! Să-i auzi propovăduind binele pe Ludovic Orban È™i pe Andrei Caramitru este un pamflet anti-morală.

Unde întorci capul, rateuri È™i fundături. Populate însă de găunoÈ™i plini de ei, care se È™i văd tapiserii, statui, icoane.

Am devenit o țară simeză de caricaturi. Un fel de moÈ™ie părăginită, unde boierii megieÈ™i au pus la cale un dezmăț de dezmembrare È™i acaparare. Din tot ce-a fost odată mai locuieÈ™te în vechiul conac femeia vechilului, transformată de vremuri È™i nevoi în slujnică pentru petrecăreți.

Cei mai mulți nici nu mai È™tiu cum o cheamă. E femeia în casă care deretică, găteÈ™te È™i se lasă ciupită de fund de degete cu ghiuluri grele È™i unghii negre. Din când în când se mai aude câte un fonfăit deghizat în preÈ™edinte care pocneÈ™te din degete È™i-È™i suflă nasul pe podele: „žVasilico, simpatică mai eÈ™ti, ia È™terge tu mucii ăÈ™tia ca nu care cumva să alunece vreun invitat pe ei să ne strice sindrofia”!

Avem și noi Satyriconul nostru!

AÈ™a se întâmplă când nu È™tii să te retragi la timp. Devii din stăpân slugă, din rochie cârpă. Și le permiți ticăloÈ™ilor fără niciun Dumnezeu din jur să se înveÈ™mânte în odăjdii È™i să predice din anvonul diviziilor lor de presă despre cum nu s-ar mai intâmpla nicio nenorocire în țară dacă țara ar fi condusă de ei.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/08/Satyricon.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/08/Satyricon-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri prezidentiale,Iohannis si Barna,Satyricon,Viorica Dancila  Te cruceÈ™ti când vezi ce alternative ți se oferă. Asta dacă eÈ™ti evlavios. Căci, dacă nu, laÈ™i crucea să se odihnească în mitologia ei È™i dai liber gândului să fugă de nebun, a abandon, spre izbăvitorul infern. Măcar acolo să fii lăsat, Dracului, în pace! Am fost educați în simbolistica...Blog politic si polemic