Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În momentul în care dezlănțuirea unor forte negre te copleșește, punându-te în condiția castelului de nisip când vine valul, nu-ți rămâne decât să încerci a folosi fărâmele de luciditate la care mai ai acces, pentru a căuta părțile bune ale fatalității È™i a încerca să mai tragi mici foloase de pe urma lor.
Ce se constată în aceste zile în România este o demență tipică războaielor autentice. Crudă și fără reguli, dar cu o particularitate: nerecunoscută ca atare. Se încearcă a fi pusă, întreagă această nebunie, sub aparențe de normalitate È™i pace, de parcă cineva s-ar teme de scoaterea armelor la vedere.
Există un comandament militar cu cartierul general la DNA, unde confluează instituții și forțe mobilizate ca pentru un conflict cosmic: SRI, DNA, ÎCCJ și Președinția din partea gazdelor, serviciile secrete americane și britanice la supervizarea globală a trupelor, din partea actualilor stăpâni ai lumii, armament greu, pentru lupte aeriene și terestre, dizlocat aici din hangarele cele mai moderne și securizate ale NATO, din partea planetei .
Nu se înțelege prea bine care este dușmanul ce a generat o atare mobilizare epopeică: terorismul islamic, imperialismul rus, corupția autohtonă, capitalul românesc, sau poporul român?!
Teoretic, poate fi oricare dintre acestea. Declarativ, sunt primele trei. Practic însă, judecând după daunele produse până acum, se detașează ultimele trei.
Că, referindu-ne la corupția autohtonă, aceasta e fracturată, decapitată, descurajată, reprezintă una dintre părțile bune ale acestei demențe. O observăm, o apreciem, o trecem la active. Când însă privim la prețul plătit pentru ea observăm că amputarea răului nu se face cum ar trebui, chirurgical, cu bisturiul justiției pus să taie doar tumorile și metastazele, ci la grămadă, antrenând și o mulțime de țesuturi sănătoase, de victime colaterale, vinovate că s-au găsit prin preajmă, „în câmpul tactic”, la un momentul nepotrivit (vezi profesorul Mencinicovschi, Mariana Rarinca etc.).
Capitalul privat românesc a dispărut în ultimii ani odată cu economia românească. Nu-mi permit să spun că banii pe care el a fost clădit sunt toți curați. Dar refuz să accept că ar fi toți murdari. Și refuz să accept, deasemenea, că în globalizarea economică la care asistăm, doar afaceriștii români au furat, în vreme ce partenerii lor străini au fost imaculați. Își amintește cineva de puneri sub acuzare făcute de procurorii români la adresa unor afaceriști americani, germani, austrieci, francezi care au firme în România? Eu nu! Dacă ar fi să mă refer numai la acționarii străini de la PETROM „“ OMV sau BCR sau Loteria Română sau Poșta Română și aș găsi prin arhive nenumărate scandaluri ce ar fi justificat urmăriri penale dacă aveam o justiție corectă și imparțială. Nici vorbă de așa ceva. În vreme ce românii sunt scoși din joc (cu ani grei de pușcărie dar fără recuperarea prejudiciilor), trăgând după ei in șomaj mii de compatrioți, străinii sunt lăsați în pace, să transforme liniștiți fostele afaceri româno „“ străine în afaceri 100% străine.
Principala victimă a acestui război zălud, dus de patrulaterul SRI „“ DNA „“ ÎCCJ „“ Președinție sub oblăduirea și chiar supervizarea marilor forțe și grupuri de interese occidentale, mi se pare însă a fi poporul român.
Lui i s-au furat voturile la referendum. Reprezentanții partidului pe care el, în majoritate, l-a desemnat să conducă țara, sunt decimați, în vreme ce oprimatorii săi, ce au devalizat bugetul national, sunt în continuare liberi È™i au prins chiar glas. Primul ministru, rezultat din voința sa electorală, este forțat, printr-o înscenare, să demisioneze. Tocmai acel prim ministru care i-a dat înapoi salariile și indemnizațiile de boală, de handicap, tăiate de preafericiții Băsescu, Boc, Blejnar. Și asta în condițiile în care mafiotul superlativ al ultimilor 10 ani, care și-a bătut joc în cel mai cinic mod de acest popor, este neatins de justițiarismul partizan și politicianist al patrulaterului.
Ticăloșia de a disloca, prin mașinațiuni nedemocratice, exact premierul și guvernul care au redus TVA, care au introdus cardurile de sănătate, care au obținut reduceri spectaculoase la prețul medicamentelor compensate ș.a.m.d. nu lovește ea, în primul rând, poporul român? Și nu contribuie, ea, la desăvârșirea colonizării țării, prin distrugerea a tot ce este național, în beneficiul unor ocupanți venali (care or fi aceia?!!!)?
Dar în toate relele există și părți bune (dacă mai apuci să te bucuri de ele).
În primul rând, se demască fățarnicii. Furia cu care sistemul construit de Băsescu îÈ™i apără structurile de rezistență È™i exclusivitățile de forță abuzivă, arată ce miză uriaÈ™ă reprezintă pentru el păstrarea în integralitate la butoane a trioului actual Coldea „“ Kovesi „“ Stanciu. Ca s-o protejeze pe Livia Stanciu de scandalul Rarinca (È™i s-o oblige definitiv să fraternizeze cu gaÈ™ca), au pus la cale întreaga diversiune cu acuzarea lui Ponta. Iar apoi, după ce jarul dădea semne că se va reaprinde, a fost scos din joben scandalul cu Chiliman ca să înăbuÈ™e flama.
În al doilea rând se clarifică tot mai mult aluatul de oportuniÈ™ti È™i demagogi al liberalilor proveniți din partidul istoric care acum, adulmecând ciolanul guvernării, nu au nici cea mai mica jenă să întingă în fasolea puturoasă a pedeliÈ™tilor. Alina Gorghiu, Teodor Atanasiu ating culmi inimaginabile de depravare politică prin discursurile È™i dubla măsură cu care aleg să se prezinte în fața oamenilor. Adevărații liberali fie s-au retras (Crin Antonescu, Varujan Vosganian), fie s-au refugiat în zone mai puțin înnecăcioase (Norica Nicolai, Renate Weber, Călin Popescu Tăriceanu, Ioan GhiÈ™e) de unde încearcă să mențină încă viu parfumul unor principii vorbind dinspre adevărata lor identitate.
Pe cine va numi Iohanis premier al „guvernului său”? Pe Cătălin Predoiu? O altă parte bună a răului!
Vom vedea cum înghit foÈ™tii peneliÈ™ti broscoiul. Nu-i asigura Teodor Atanasiu (ca să le tempereze nemulțumirile) că noul premier nu va fi nicidecum de la fostul PDL? Și vom vedea, de asemenea, cum DNA va pune bine la sertar denunțurile împotriva lu Predoiu È™i Blaga, după modelul Mircea Băsescu „“ Bercea Mondialu, caz pe care l-au dezgropat abia după 4 ani, obligați de dezvăluirile din presă.
Nici faptul că vom revedea în noul guvern liberal figuri sinistre ale vechiului regim (Sulfina Barbu, Gheorghe Ialomițianu, Mihai Răzvan Ungureanu „¦) nu va dăuna moralului nostru de nedezmințiți militanți antibăsiÈ™ti. Dimpotrivă, ne va da energia necesară continuării luptei.
În fine, ne vom lămuri pe deplin cine este È™i ce vrea noul nostru preÈ™edinte. Având nu doar „guvernul său” dar È™i prerogative de preÈ™edinte mult întărite de abuzarea Constituției de către predecesorul său, va fi pus în imposibilitatea de a-È™i improviza pretexte de lipsă de putere pentru eventuale compromisuri sau laÈ™ități. Sau va fi preÈ™edinte pentru poporul său, aÈ™a cum s-ar cădea, sau va fi o marionetă pusă să execute în România misiuni de interes transnational sau de grup.
Dacă va fi preÈ™edinte pentru poporul său, atunci va trebui să eradicheze pirul băsist de prin toate pozițiile de conducere a țării în care a fost plantat ca să facă rău. Va avea Klaus Iohannis această disponibilitate patriotică? Să-l trimită pe Traian Băsescu după grații, acolo unde îi este locul, È™i să se descotorosească, la un moment dat de Kovesi, de Coldea, de Stanciu? Sau se va complace să-È™i savureze privilegiile devenind instrumental docil al acestora, lăsând poporul să mai aibă, o mână, ghinion?
Iată ce răspunsuri interesante putem aÈ™tepta de la viitor, ca părți bune ale fatalității, dacă aceasta va avea îngăduința să ne păsuiască până la primirea lor.

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Gorghiu,Andrei Chiliman,BCR,Calin Popescu Tariceanu,Catalin Predoiu,Coldea,DNA,Emil Boc,fatalitate,forte negre,Gheorghe IalomiÈ›ianu,ICCJ,Ioan Ghise,Kovesi,Loteria Romana,Mariana Rarinca,Mihai Razvan Ungureanu,Mircea Basescu - Bercea Mondialu,mobilizare epopeica,NATO,Norica Nicolai,PDL,Petrom - OMV,Posta Romana,Presedintie,profesorul Mencinikovschi,Renate Weber,Sorin Blejnar,SRI,Stanciu,Sulfina Barbu,Teodor Atanasiu,Vasile Blaga,Victor PontaÎn momentul în care dezlănțuirea unor forte negre te copleșește, punându-te în condiția castelului de nisip când vine valul, nu-ți rămâne decât să încerci a folosi fărâmele de luciditate la care mai ai acces, pentru a căuta părțile bune ale fatalității È™i a încerca să mai tragi mici foloase...Blog politic si polemic