Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Marii oameni politici îÈ™i câÈ™tigă renumele în războaie adevărate, nu în gâlcevi de operetă. Margaret Thatcher, ca să devină „ždoamna de fier”, a trebuit să ordone declanÈ™area Războiului Malvinelor celui mai conservator parlament din lume. Și-a jucat cariera, pe această carte sângeroasă, cu o energie venită cu siguranță din istoria neamului ei. De la Regina Fecioară, de la amiralul Nelson, de la Winston Churchill.
Dacă riscăm o comparație, care reflectă brutal efectul de scară existent între Marea Britanie È™i România, putem spune că È™i Traian Băsescu s-a dovedit un politician puternic. Puternic dar malefic. A avut războaiele lui grele, chiar dacă derizorii pentru istoria neamului nostru, unele aparent imposibile, pe care le-a câÈ™tigat. Cu tupeu, cu È™iretenie, cu totală lipsă de scrupule, cu un talent inegalabil de a exploata slăbiciunile adversarului. Două suspendări, o ostilitate socială strivitoare, găÈ™ti de mafioți metamorfozați până la urmă în delatori, cu care s-a însoțit o parte din drum È™i care nici până azi n-au reuÈ™it să-l înfunde definitiv È™i noi, contestatarii de pe gradene, meÈ™teri în argumente È™i demonstrații demolatoare dar incapabili de a-i aplica lovitura de grație nici măcar acum când nu mai are arme instituționale.
PriveÈ™ti spre „žsaltimbancii È™i irozii” zilei È™i te cruceÈ™ti pe ce mâini am putut ajunge. Ponta, Dragnea, Oprea „“ iată „žchintezența de mizerii” căreia-i pretindem să ne scape de rău, să ne aducă binele. Într-adevăr, niÈ™te pisoiaÈ™i slabi, veÈ™nic terorizați de dulăii ce li se adresează în alte limbi, evident lătrătoare.
Toată circoteca asta, cu punerea sub acuzare a unui ditamai prim „“ ministru de către un minuscul procuror mingicar, este grăitoare. Îți vine să te cruceÈ™ti, să protestezi, să sari în apărarea normalității, să stingi focul diversiunii cu apa ta de subzistență. Dar pentru cine s-o faci?
L-am avertizat pe Victor Ponta încă de prin 2013 că asta va păți, într-un final; un dosar fabricat, care să-l scoată din joc la masa verde. Tocmai se alăturase È™i el, plin de eteruri È™i, evident, fără o iotă de credibilitate, corului de lăudători ai „žjustiției independente”, apărut ca la comandă pentru a scanda neobosit: „žnu comentăm deciziile justiției”, „žridicăm imunitatea oricărui parlamentar pe care DNA vrea să-l aresteze preventiv”, „žexcludem din funcții È™i chiar din partid pe orice politician împotriva căruia se începe urmărirea penală” etc.
Încă de la primele invârtoÈ™ări mai spectaculoase ale binomului SRI „“ DNA a fost clar că avem de-a face nu cu justiție adevărată ci cu un monstru bicefal care atacă politic. Atacă la ordinul È™i în beneficiul lui Traian Băsescu, cu predilecție tabăra pesedistă. Și a mai fost ceva clar încă de pe atunci: că fiecare ipocrită atitudine a unui politician, de a elogia „žjustiția independentă”, adică acea vendetă selectivă realizată prin intermediu procurorilor, se va întoarce până la urmă împotriva sa È™i a celor ce, din laÈ™itate ori pentru că răul nu li se întâmpla chiar lor ci altora, o încuviințau.
Acum a venit decontul. Nu le place? E revoltător? Explodează filialele din teritoriu? Dragnea condamnat, Mazăre la pârnaie, Ponta învinuit? PSD în destrămare? Oprea, marele salvator?
LaÈ™itatea are un preț! Ca È™i lăcomia! Ca È™i prostia!
Dacă ar fi È™tiut ce li se va întâmpla, o mai scăldau aÈ™a? Mai bătea palma Victor „“ Viorel cu Elena „“ Gabriela ca să o ungă pe Laura „“ Codruța pentru că aÈ™a-i dorea suflețelul lui Traian „“ Mondialu?
Mai pleca absolutul Ponta urechea la È™oaptele halucinogene ale baronilor rapaci din teritoriu ca să le ia liberalilor din USL toate ministerele bănoase? Să-l împingă pe orgoliosul Antonescu la un divorț de onoare ca să pună ei, marii È™i nesătuii pesediÈ™ti, mâna È™i pe justiție È™i pe finanțe È™i pe economie È™i pe tot ce producea monedă pentru potolirea hrăpăreției lor?
Dacă s-ar putea da timpul înapoi la momentul la care PNL solicita, pentru rămânerea în USL, poziția de prim-vice-prim-ministru pentru Klaus Iohannis, ce ziceți? Ar mai face Victor Ponta È™i Liviu Dragnea miÈ™tourile agricole de atunci, prin È™uÈ™e de doi bani la chermeze electorale? Ar mai perverti ei televiziuni de È™tiri ca să-i amețească pe bieții antibăsiÈ™ti cu intoxicări aberante precum ce trădător de țară e Antonescu È™i ce traficant de copii e Iohannis? Și cum va câÈ™tiga el, Ponta, prezidențialele, la pas, È™i cum vor conduce ei țara, din buricele degetelor, cu preÈ™edinte È™i cu prim „“ ministru din rândurile lor la pupitrele de comandă, dând ritmul vremurilor bune din castaniete?
Niciun regret dacă pleacă Ponta. Nu ajung, pentru a-ți crea un statut de bun prim „“ ministru, È™mechereala camelelonică, instinctul reptilian de a luneca printre pericole în loc de a le înfrunta direct, tactica înfrățirii cu dracu până treci puntea, baletul laÈ™ al eschivelor. Trebuie È™i imaginație È™i temeritate È™i combativitate È™i spirit de sacrificiu.
Dacă È™eful executivului, dimpreună cu È™efii parlamentului, nu mă pot apăra pe mine, cetățeanul Rarinca, de abuzurile conjugate a doi balauri cu fustă care acuză È™i arestează discreționar, în funcție de È™oaptele matinale ale hormonilor lor răzvrătiți, atunci în cine să-mi mai pun speranța?
Și-aici apare disperarea. În cine?
În „žgeneralul fonfăilă”, Gabriel Oprea, mare latifundiar din comerțul cu izmene È™i cearceafuri îngălbenite de hărți militare? În „žgeneralul umeraÈ™”, Florian Coldea, cocoÈ™at sub greutatea uniformelor sale pline de fireturi È™i stele băsiste?
Sau poate în grațioasa doamnă Gorghiu, asemănătoare cu Victor Ponta nu doar la talie È™i ochelari ci È™i la profesie È™i păcate? Ori în pătrățosul domn Blaga, despre care nu poți spune un lucru de bine fără să fii suspectat că îl ironizezi?
Și totuÈ™i, există, preÈ™edintele Iohannis! De ce nu ne-am pune nădejdea în el? Ce mare lucru ar trebui domnia sa să facă pentru noi pentru a deveni, în mitologia poporului român, un erou național? Să câÈ™tige războaie sângeroase ca Ștefan, Mircea sau Mihai? Nu! Să înfrunte Puterile Garante, ca A. I. Cuza? Nu! Să-È™i sacrifice fiii ca Brâncoveanu? Nu!
Atunci?
PreÈ™edintele Klaus Iohannis ar trebui să facă un lucru simplu È™i de o elementară igienă instituțională: să ne scape de oamenii lui Băsescu plantați de acesta în punctele cheie ale statului. Și să numească în locul lor oameni oneÈ™ti, buni profesioniÈ™ti, buni români.
Din cei È™ase, nominalizați chiar de Băsescu, echipa cu care acesta a încercat să „žreformeze” republica, au mai rămas doar trei care terorizează în continuare țara È™i subminează încrederea în justiție: Coldea, Kovesi, Stanciu. Să fie ei mai tari ca turcii? Să se teamă Iohannis de descăpățânare sau de vreun iatagan împlântat pe la spate de vreunul dintre aceÈ™tia?
Deocamdată, semnalele dinspre Cotroceni sunt timide È™i nedătătoare de speranță. PreÈ™edintele ține partea instituțiilor băsificate È™i bagă capul în nisip când vine vorba să o apere pe doamna Rarinca de abuzuri ori să îi asculte cu imparțialitate pe magistrații ce protestează împotrica CSM È™i a implicării SRI în actul de justiție.
PreÈ™edintele Iohannis dă semne de captivitate. Mutările sale de până acum nu prefigurează un mare om politic ci, mai degrabă, o mare dezamăgire.
Din păcate, asta e impresia: că pentru Klaus Iohannis, preÈ™edintele cu sânge germanic înscăunat de români pentru a-i apăra cu germanică rigoare, tripleta Coldea „“ Kovesi „“ Stanciu este un adversar mult prea tare, mai tare chiar ca turcii.

Contele de Saint GermainEditorialeA.I. Cuza. Constantin Brancoveanu,amiralul Nelson,Basescu Mondialu,binomul SRI-DNA,Crin Antonescu,CSM,Elena Gabriela Udrea,Florian Coldea,Gabriel Oprea,Klaus Iohannis,Laura Codruta Kovesi,Livia Stanciu,Liviu Dragnea,Marea Britanie,Margaret Thatcher,Mariana Rarinca,Mihai Viteazul,Mirecea cel Batran,monstrul bicefal,PNL,PSD,razboiul Malvinelor,Regina Fecioara,sange germanic,SRI,Stefan cel Mare,USL,Victor Ponta,Winston ChurchillMarii oameni politici îÈ™i câÈ™tigă renumele în războaie adevărate, nu în gâlcevi de operetă. Margaret Thatcher, ca să devină 'ždoamna de fier', a trebuit să ordone declanÈ™area Războiului Malvinelor celui mai conservator parlament din lume. Și-a jucat cariera, pe această carte sângeroasă, cu o energie venită cu siguranță din...Blog politic si polemic