Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Domnule deputat Radu Zlati, mă bucur atunci când constat că părerile exprimate pe acest blog stârnesc interesul unor actori politici care, din când în când, mai beau câte o cafea cu puternicii zilei. Se știe că la o cafea timpul se comprimă iar ideile circulă mai direct, în forme mai puțin cosmetizate. Vreau să vă precizez și dumneavoastră (ca deputat) și altora ca dumneavoastră, ale căror nume le recunosc în lista mea de vizitatori cu notorietate publică (deunăzi am observat că m-a onorat cu o raită virtuală și domnul Varujan Vosganian), că atunci când scriu îmi pun nădejdea în domniile voastre că veți face ca, într-un fel sau altul, direct sau strecurate sugestiv printre înghițiturile de cafea, mesajele mele să ajungă la destinatarul final.
De ce cred că aceste mesaje pot aduce beneficii acestuia? Nu atât pentru că ideile mele ar conține în sine ceva valoros ci, mai ales, pentru că ele vin ca reflectii din afară. Și nu orice fel de reflectii ci unele bine-cântărite și oneste (oneste uneori până la brutalitate față de ceilalți și chiar față de mine). Într-un concurs de bucătari și bucate nu sunt nici membru calificat al juriului, nici trimis al vreunei reviste de gastronomie ci degustător cu drept de vot din partea mulțimii vizate să devină clientul final.
Mă întorc la precizările dumneavoastră de azi. E bine că le-ați făcut pentru că ele demonstrează, cu referire la PNL, acțiune și nu expectativă, mobilizare și nu defetism, viziune și nu arbitrariu.
Pe de altă parte, însă, ceea ce am prezentat eu în articolul „Ce așteaptă Crin Antonescu?”Â  reprezintă modul în care se văd lucrurile la nivelul electoratului liberal neînregimentat în structuri. Care, în mod cert, este mult mai numeros decât cel cu carnet de partid. Mai numeros dar și mai vulnerabil la aparențe, la intoxicări, la stratageme oneroase de campanie electorală. Faptul că media „nu este deschisă generos lui Crin Antonescu” este o realitate defavorabilă azi dar o realitate dintre acelea de tip arte marțiale, care se pretează la transformarea mâine, prin inteligență și oportunism, din dezavantaj in avantaj, din handicap în atu.
Mi se pare imperioasă crearea în cadrul PNL a unei echipe de excelenți comunicatori (atât pe plan central cât și pe plan local) și a unei strategii de comunicare aptă a atrage mijloacele media spre comunicatori și nu invers.
Echipa de comunicatori va trebui să deschidă teme de interes major într-o formă cât mai polemică, care să declanșeze controverse, dezbateri, să dicteze agenda iar Crin Antonescu va trebui să reprezinte în această construcție instanța clarificatoare, către care se concentrează periodic toată atenția și care, prin discursul său fulminant, să „ia fața” contracandidaților PNL de care lumea se va sătura văzându-i neîncetat, cu aceleași clișee, ba la A3, ba la RTV.
Idei ar fi multe, mă opresc deocamdată aici. Esențială devine pentru moment decuparea netă și cât mai urgentă a PNL, în tabloul haotic al vânzolelilor electorale de tot felul, ca un partid sigur pe el și pe ce trebuie să facă, un partid lucid, pragmatic și capabil a comunica susținătorilor săi (unii descumpăniți) încredere și mobilizare.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Crin Antonescu,PNL,Radu Zlati,RTVDomnule deputat Radu Zlati, mă bucur atunci când constat că părerile exprimate pe acest blog stârnesc interesul unor actori politici care, din când în când, mai beau câte o cafea cu puternicii zilei. Se știe că la o cafea timpul se comprimă iar ideile circulă mai direct, în forme...Blog politic si polemic