Scorul acestui articol
[Total: 26 voturi. Media: 4.5]

Semnificaţia iniţialelor sale de identificare va fi profund actualizată.

Într-o lume care se schimbă dramatic, PNL nu poate rămâne încremenit în nostalgia bunelor sale tradiţii. Trebuie să ţină pasul cu schimbările de valori ale secolului şi să se prezinte societăţii cu virtuţile sale recent dobândite.

În acest scop propune opiniei publice trei ambasadori de imagine, reprezentativi (fiecare în felul său) pentru ceea ce înseamnă PNL azi.

Rareş Bogdan este europarlamentar şi vicepreşedinte al partidului.

Nicuşor Dan este primarul general al Bucureştiului, ales la propunerea şi cu susţinerea PNL şi a lui Ludovic Orban.

Klaus Iohannis este preşedintele României şi fost preşedinte al PNL.

Aceste trei stidarde, cariatide, efigii liberale lucrează din greu în acest an preelectoral să contureze, fiecare pe profilul lui uman şi moral, noile trăsături definitorii ale partidului vetuştilor brătieni.

Cei trei redefinesc (cu mare succes, să recunoaştem) sensul celor trei majuscule ce-şi vor primi pătrăţica lor pe buletinele de vot: P. N. L.

Astfel:

P – parveniţi. Model de succes: Rareş Bogdan.

N – nesimţiţi. Lider incontestabil: Nicuşor Dan.

L – leneşi. Campion mondial absolut: Klaus Iohannis.

În ultimele zile, fiecare dintre ei s-a remarcat spectaculos pe felia sa de rebrenduire a partidului.

Rareş Bogdan ne-a demonstrat că niciun loc nu trebuie neglijat atunci când ţii morţiş să-ţi etalezi neamprostismul bazal. Ceasul lui de bulibaşă înlocuieşte dinţii de aur de pe vremuri. În mintea lui o şi vede pe precupeaţa al cărei pătrunjel l-a amuşinat având fantezii cu el, profund pătrunsă de vibraţia secundarului de platină al Rolexului şi de parfumul cu feromoni al batistuţei de la piept.

Nicuşor Dan trăieşte închis ermetic în lumea onomatopeică a gândurilor sale necuvântătoare. El nu răspunde la bună ziua, nu răspunde la telefon, nu răspunde la întrebări şi, în general, nu răspunde la şi de nimic.  Când e prins la înghesuială scânceşte şi se fofilează, convins că ceilalţi nu-l merită . Geaba oamenii suferă de pe urma  fofilărilor sale, el rămâne indiferent, tăcut, dispreţuitor. Dispreţul este superlativul nesimţirii.

Klaus Iohannis reprezintă întruchiparea perfectă a vredniciei peneliste. El a depăşit condiţia de leneş bun la nimic, impunându-se ca metaforă a leneviei. În legătură cu un astfel de personaj, prototip al tândălelii şi al răsfăţului de sine, doctrina liberală “prin noi înşine” ar trebui înlocuită cu “pentru noi înşine”. Observându-l zilele acestea pe Klaus Iohannis în toată fudulia sa debordantă, zburând cu aeronave de lux în voiaje extravagante, trecând în revistă lei împăiaţi, girafe gracile şi elefanţi zgâlţâindu-şi şuncile la înviorarea de dimineaţă, te gândeşti că poate-i mai bine aşa, cu domnul preşedinte acolo, ocupat cu doamna Carmen şi cu safariuri palpitante, decât aici în ţară, agasat de ziarişti impertinenţi şi de tristeţea generalizată.

Astfel îi dăm dreptate înţeleptului care a spus (fireşte, fără vreo aluzie la Klaus Iohannis pe care nu a avut şansa să îl cunoască): “până la urmă e de preferat lenea celui prost decât vrednicia lui necugetată”.

Votaţi PNL! Votaţi parveniţii, nesimţiţii şi leneşii.

Şi încă, în afară de cei trei ambasadori nominalizaţi ai rebrenduirii, ar mai fi şi alţi emblematici liberali (foşti prim – miniştri) ce ar putea să promoveze, cu mare aplomb, virtuţi suplimentare gen pileala la reuniuni de partid şi drogangeala la volan.

P.S.

Cu mulţi ani în urmă, naiv şi romantic, m-am înscris pentru prima oară într-un partid politic. În PNL. Am fost desemnat chiar “membru de onoare” de conducerea de atunci. Mai târziu mi-am predat carnetul, dar, în sinea mea, tot liberal am rămas (e drept, mai de modă veche).

Criticile din acest articol nu sunt, aşadar, anti PNL ci anti Parveniţi, Nesimţiţi, Leneşi!

Rareş Bogdan, Nicuşor Dan şi Klaus Iohannis sunt o ruşine şi un lest. Defilarea cu ei în frunte este sinucidere curată. Trebuie duşi în rezervaţia de rinoceri. În regim de maximă urgenţă!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/11/Nicusor-si-Rares.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/11/Nicusor-si-Rares-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeKlaus Iohannis,lenesi,nesimtiti,Nicusor Dan,parveniti,PNL,Rares BogdanSemnificaţia iniţialelor sale de identificare va fi profund actualizată. Într-o lume care se schimbă dramatic, PNL nu poate rămâne încremenit în nostalgia bunelor sale tradiţii. Trebuie să ţină pasul cu schimbările de valori ale secolului şi să se prezinte societăţii cu virtuţile sale recent dobândite. În acest scop propune opiniei publice...Blog politic si polemic