Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Aţi văzut vreodată o zăbală la lucru? Fier pe carne. Triumful durerii asupra liberului arbitru. “Voinţă de fier”, “mână de fier”, iată derivate ale unei lecţii de viaţă începute în epoca fierului: “cu fierul nu te pui!”

Marile puteri utilizează din plin zăbala şi azi. Ca să dicteze direcţii împotriva regulilor (vezi anexarea de către Rusia a Crimeii), ca să sfideze voinţa populară atunci când aceasta contravine intereselor lor strategice (vezi menţinerea lui Băsescu la preşedinţia României după referendumul de demitere din 2012).

Exemple ar fi multe dar m-aş referi la cel mai recent: investirea de către Traian Băsescu a guvernului Ponta 3. Zăbala americană în acţiune. Era uşor de înţeles şi din context dar, pentru cei care nu sunt în stare să mestece singuri evenimentele ce li se servesc, a recunoscut-o şi Ponta. Licuriciul s-a încruntat puţin iar Traian Băsescu, neînfricatul, imprevizibilul, impulsivul, iraţionalul, răzbunătorul, distructivul,  scandalagiul, matrafoxatul, nărăvaşul, a simţit îndărătul incisivilor săi de murid fiorul rece al metalului implacabil ordonându-i capitularea. Vizitiul răcnise boalelor “pace între dobitoace”, pacea se instaură ca prin minune, fără comentarii sau negocieri.

Văd tot mai des ieşind la lumină o specie pitecantropică de Goguţi, descoperindu-şi natura glandulară de naţionalişti ai cavernelor şi mândri a se fuduli cu antiamericanismul lor radical, fără fisuri, fără nuanţe, fără răbdarea ascultării, fără drept la recursuri logice. Când predică sunt mai fundamentalişti decât talibanii pripăşiţi prin Siria, când propun soluţii sunt mai jihadici decât musulmanii cu centuri explozive la brâu.

I-a revoltat (ca şi pe mine) modul în care ultimul referendum de suspendare a lui Traian Băsescu a fost deturnat de yankeii lui Philip Gordon şi ai lui Mark Gitenstein. De aici însă şi până la a propune scoaterea în huiduieli a americanilor din ecuaţia evoluţiei României, desfiinţarea lor prin ignorare şi închinarea la doctrine care-i diabolizează e drum lung: drumul de la supărare până la automutilare.

Pe aceşti neînduplecaţi jihadişti i-a indignat intervenţia americanilor, de partea lui Băsescu,  în deturnarea rezultatului referendumului dar i-a uns pe suflet intervenţia aceloraşi americani, împotriva lui Băsescu, pentru numirea guvernului Ponta 3.

Acum, mai recent, după destrămarea USL, unde-i vedem regrupându-se pe vaşnicii propovăduitori ai neatârnării? În jurul lui Victor Ponta. Marele anti-american, marele anti UE, marele anti-băsist,  nădejdea românicii în regăsirea demnităţii naţionale. Grotescul împlântat până în plăsele.  Iar mascarada, pentru a deveni horror, nu se opreşte aici. Albul, în căutarea strălucirii, are nevoie de negru.  Crin Antonescu a fost selectat pentru acest contrast. “Most wanted”scrie pe portretul său, popularizat de televiziunile pontiste. Omul lui Băsescu, omul americanilor, omul PPE, piedica în calea resuscitării USL. Ce perfecta aliniere cu detractorii antonescieni de la EVZ, de la B1TV din urmă cu 2-3 ani. O, tempora…!

Dar să ne întoarcem la titlu. Fără să-i pese câtuşi de puţin de gloaba Băsescu, Putin i-a administrat acesteia, prin anexarea Crimeei, un bici peste greabăn. Încingerea spiritelor în zonă i-a obligat pe americani să facă, din stabilitatea politică a României, o ţintă majoră. În noul context, îmblânzirea lui Băsescu prin intermediul zăbalei, blocarea intenţiilor acestuia de a arunca ţara în haos pentru a-şi face vizibil partiduleţul de buzunar, a devenit o necesitate majoră, atât pentru SUA cât şi pentru UE. Cel puţin pe perioada cât tancurile ruseşti ară frontierele vestice şi sudice ale Ukrainei.

Efectul? Guvernul Ponta 3 funcţionează, conferinţele de presă de la Palatul Cotroceni s-au rărit, o oarecare acalmie indică ce bine ar fi dacă n-ar fi.

Acum sunt buni americanii…

Singurul rău încă de rezolvat pentru pesedistii lui Ponta rămâne Crin Antonescu. Doar el mai stă în calea unei Românii renăscute in viziunea conjugata Dan Voiculescu, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea.

Să-l punem la zid alături de tiranul Băsescu. Dar să nu facem din această cuplare o condiţie. Antonescu e important. Băsescu, ce mai înseamnă el, pana la urma?

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,Crimeea,Crin Antonescu,EVZ,guvernul Ponta 3,jihad,Mark Gitenstein,Philip Gordon,PPE,Putin,Rusia,Siria,SUA,talibani,UE,Ukraina,USLAţi văzut vreodată o zăbală la lucru? Fier pe carne. Triumful durerii asupra liberului arbitru. “Voinţă de fier”, “mână de fier”, iată derivate ale unei lecţii de viaţă începute în epoca fierului: “cu fierul nu te pui!” Marile puteri utilizează din plin zăbala şi azi. Ca să dicteze direcţii împotriva...Blog politic si polemic