Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ați văzut vreodată o zăbală la lucru? Fier pe carne. Triumful durerii asupra liberului arbitru. „Voință de fier”, „mână de fier”, iată derivate ale unei lecții de viață începute în epoca fierului: „cu fierul nu te pui!”

Marile puteri utilizează din plin zăbala și azi. Ca să dicteze direcții împotriva regulilor (vezi anexarea de către Rusia a Crimeii), ca să sfideze voința populară atunci când aceasta contravine intereselor lor strategice (vezi menținerea lui Băsescu la președinția României după referendumul de demitere din 2012).

Exemple ar fi multe dar m-aș referi la cel mai recent: investirea de către Traian Băsescu a guvernului Ponta 3. Zăbala americană în acțiune. Era ușor de înțeles și din context dar, pentru cei care nu sunt în stare să mestece singuri evenimentele ce li se servesc, a recunoscut-o și Ponta. Licuriciul s-a încruntat puțin iar Traian Băsescu, neînfricatul, imprevizibilul, impulsivul, iraționalul, răzbunătorul, distructivul,  scandalagiul, matrafoxatul, nărăvașul, a simțit îndărătul incisivilor săi de murid fiorul rece al metalului implacabil ordonându-i capitularea. Vizitiul răcnise boalelor „pace între dobitoace”, pacea se instaură ca prin minune, fără comentarii sau negocieri.

Văd tot mai des ieșind la lumină o specie pitecantropică de Goguți, descoperindu-și natura glandulară de naționaliști ai cavernelor și mândri a se fuduli cu antiamericanismul lor radical, fără fisuri, fără nuanțe, fără răbdarea ascultării, fără drept la recursuri logice. Când predică sunt mai fundamentaliști decât talibanii pripășiți prin Siria, când propun soluții sunt mai jihadici decât musulmanii cu centuri explozive la brâu.

I-a revoltat (ca și pe mine) modul în care ultimul referendum de suspendare a lui Traian Băsescu a fost deturnat de yankeii lui Philip Gordon și ai lui Mark Gitenstein. De aici însă și până la a propune scoaterea în huiduieli a americanilor din ecuația evoluției României, desființarea lor prin ignorare și închinarea la doctrine care-i diabolizează e drum lung: drumul de la supărare până la automutilare.

Pe acești neînduplecați jihadiști i-a indignat intervenția americanilor, de partea lui Băsescu,  în deturnarea rezultatului referendumului dar i-a uns pe suflet intervenția acelorași americani, împotriva lui Băsescu, pentru numirea guvernului Ponta 3.

Acum, mai recent, după destrămarea USL, unde-i vedem regrupându-se pe vașnicii propovăduitori ai neatârnării? În jurul lui Victor Ponta. Marele anti-american, marele anti UE, marele anti-băsist,  nădejdea românicii în regăsirea demnității naționale. Grotescul împlântat până în plăsele.  Iar mascarada, pentru a deveni horror, nu se oprește aici. Albul, în căutarea strălucirii, are nevoie de negru.  Crin Antonescu a fost selectat pentru acest contrast. „Most wanted”scrie pe portretul său, popularizat de televiziunile pontiste. Omul lui Băsescu, omul americanilor, omul PPE, piedica în calea resuscitării USL. Ce perfecta aliniere cu detractorii antonescieni de la EVZ, de la B1TV din urmă cu 2-3 ani. O, tempora”¦!

Dar să ne întoarcem la titlu. Fără să-i pese câtuși de puțin de gloaba Băsescu, Putin i-a administrat acesteia, prin anexarea Crimeei, un bici peste greabăn. Încingerea spiritelor în zonă i-a obligat pe americani să facă, din stabilitatea politică a României, o țintă majoră. În noul context, îmblânzirea lui Băsescu prin intermediul zăbalei, blocarea intențiilor acestuia de a arunca țara în haos pentru a-și face vizibil partidulețul de buzunar, a devenit o necesitate majoră, atât pentru SUA cât și pentru UE. Cel puțin pe perioada cât tancurile rusești ară frontierele vestice și sudice ale Ukrainei.

Efectul? Guvernul Ponta 3 funcționează, conferințele de presă de la Palatul Cotroceni s-au rărit, o oarecare acalmie indică ce bine ar fi dacă n-ar fi.

Acum sunt buni americanii”¦

Singurul rău încă de rezolvat pentru pesedistii lui Ponta rămâne Crin Antonescu. Doar el mai stă în calea unei Românii renăscute in viziunea conjugata Dan Voiculescu, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea.

Să-l punem la zid alături de tiranul Băsescu. Dar să nu facem din această cuplare o condiție. Antonescu e important. Băsescu, ce mai înseamnă el, pana la urma?

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,Crimeea,Crin Antonescu,EVZ,guvernul Ponta 3,jihad,Mark Gitenstein,Philip Gordon,PPE,Putin,Rusia,Siria,SUA,talibani,UE,Ukraina,USLAți văzut vreodată o zăbală la lucru? Fier pe carne. Triumful durerii asupra liberului arbitru. 'Voință de fier', 'mână de fier', iată derivate ale unei lecții de viață începute în epoca fierului: 'cu fierul nu te pui!' Marile puteri utilizează din plin zăbala și azi. Ca să dicteze direcții împotriva...Blog politic si polemic