Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Comentariul meu „Despre vechea Dilemă (mai nou Veche)”, publicat sâmbăta trecută pe acest blog, a fost postat și în forumul editorialului lui Andrei Pleșu din Dilema Veche intitulat „Politică de cadre”. Am fost surprins să constat că am iscat o polemică aprinsă, din care am prezentat episodul Radu Botta în postarea „Forumurile ca platformă de socializare”. Ulterior acestui episod a mai apărut un combatant, domnul GOE, foarte supărat că l-am atacat pe idolul său Sever Voinescu și vituperant la adresa lui Șerban Foarță. Deși era clar că, după cum scrie și cu astfel de gusturi, domnul Goe evoluează în liga a II-a, i-am dat totuși un răspuns la care domnia sa, inevitabil, mi-a răspuns.

Iată schimbul de replici, în succesiunea lor de până acum.

Să nu exagerăm?

adăugat de Dl.Goe la data de 29 Noiembrie 2010 08:11:10

Se vede imediat ca dl. conte este un exagerat. Aluzia la ere imemoriale in care obisnuia sa se intalneasca cu Godot (un imaginar inexistent) ii subliniaza (daca mai era nevoie) plasare in afara normei si delirul verbal. Mie imi place limba sa si verbul nostru dar, mai departe, vine intristarea din cauza furiei sale in exces. Sa fim calmi, buni, blanzi, drepti. Felul in care a muscat din Matilda il califica pentru ignorare. Confuziile in care se afla il califica invers: pentru mila. Argumentul si argumentatia sufera teribil atunci cand te fortezi sa vii la inaintare cu gesturile, chipurile exemplare ale altuia, iar demersul devine complet ilogic cand te contrazici neurmandu-l. Pretextul invocat pentru abandon de catre dl. Șerban Foarță (un alt frustrat, am zice) ar putea fi considerat meschin si imoral daca n-ar fi mai degraba irealist. Adica sa pleci de la o gazeta, la care te-ai cam plafonat stilistic, in repetitii manieriste lipste de orice originalitate in raport cu verva originara, si la care gazeta produci o audienta catre cotele de avarie, pentru a justifica mai apoi abandonul prin faptul ca esti hartuit sexual la intelect de catre umbra lui Mircea Geoana la Cozia, este usor nedeontologic, ca sa zic asa. Ce anume l-ar fi pastrat pe admirabilul Șerban Foarță (un alt frustrat, am zice) la Dilema? Concedierea lui Sever Voinescu? Asta era gestul exemplar? O fi el Secer Voinescu membru de partid si de stat si enervant in felul articulat in care-si construieste „žlogicile” dar este de departe mult mai potrivit (pana la inmelcuire) cu Dilema si spiritul ei decat ar fi putut fi vreodata boemul-bonom de la Timis. Dl. Voinescu scrie bine, interesant, aproape apolitic am zice, si aduce audienta. Mie pretextul plecarii d-lui Șerban Foarță (un alt frustrat, am zice) mi se pare o combinatie de pueril si mârsav. Ma rog, treaba dansului. Dar sa revenim la conte. Domnia sa scrie ca un aristocrat, la Dilema Veche, in subsol de editorial , dar nu conteaza: la Dilema. Ce sa denote atunci faptul de a lauda gestul „žexemplar” al d-lui Șerban Foarță (un alt frustrat, am zice) fara insa a-l urma, procedand taman invers, adica exact ca ceilalti (infernalii Plesu, Matilda si chiar Sever Voinescu, caci intotdeauna infernul sunt ceilalti) care continua sa scrie imperturbabili, desi omul negru nu e dat afara? Ca de denotat trebuie sa denote ceva. Si chiar deota. Intregirea logica a demonstratiei ar presupune (macar) o greva a foamei (in semn de solidaritate) la conti, care desigur ca n-ar putea face foamea altfel decat in scopuri nobile. Eu unul astept cu nerabdare anuntul. Cu mare nerabdare as putea pentru ca sa zic.

Când Goe descinde din Ego

adăugat de Contele de Sain… la data de 01 Decembrie 2010 08:12:31

Tocmai terminasem de mușcat din suculenta duduie Matilda, savuram un erudit desert olandez marca Botta, când mi-a aterizat în paharul cu Armagnac un oțărât… covrigel de bere. S-a recomandat, ud tot, GOE, și s-a pornit să mă împroaște cu erudiții de cramă: că berea asta e botezată cu coniac și nu face spumă, că aia nu e halbă, că, în concluzie, ar trebui să eliberez masa de ignorant și nelalocul meu ce sunt.

Ce să-i vorbești de digestive, ce să-i desenezi benzi cu Godot? Covrigul tot covrig. O tură de gaură.

Ca să nu-l ofensez prin tăcere (doar GOE descinde în cazul ăsta din EGO), m-am hotărât să-i popularizez, totuși, preț de câteva rânduri, găoșenia (mândria oricărui covrig, nu?). Ca să nu se simtă, pardon de expresie, futil.

Domnul Goe este fan Sever Voinescu. Asta spune totul despre sistemul său de valori și despre biblioteca sa cu pești de sticlă intercalați printre fascicule Bonnie & Clyde. Faptul că, la extrema opusă, mă înfrățește în nemernicie cu Șerban Foarță, este o onoare și un quot erat demonstrandum.

Păi vă închipuiți cum m-aș fi simțit să-i spună lui Foarță meschin, imoral, plafonat stilistic, pueril și mârșav iar mie, ca lui Voinescu, că scriu bine, că sunt interesant, apolitic și înmelcuit? Și că, pe deasupra, „aduc” și audiență? Pe românește corect ar fi fost”dl. Voinescu FACE audiență” nu „ADUCE audiență” dar ce-i asta, iar ne pierdem în detalii, iar o dăm pe mușcat? Audiență, auditoriu… ce atâta, Doamne iartă-mă, pedanță semantică?

Domnul Goe nu are substanță. Este, vorba lui, un „imaginar inexistent”. O tură de gaură.

Să-i urăm cât mai multe revoluții în jurul soarelui său înmelcuit la Dilema Veche și să nu mai amețească atunci când își parcurge circumferința neantului.

Goe chiar descinde din Ego

adăugat de Dl.Goe la data de 02 Decembrie 2010 12:12:57

Sire, ma bucur sincer ca v-am oferit pretextul de care aveati nevoie pentru a lua medicamentul necesar si ca astfel va simtiti mai bine. Sper sa mi se contabilizeze la fapte bune. Desi, in fapt, daca e sa fiu sincer pana la capat, vi l-am oferit sire, in semn de multumire pentru ca mi-ati oferit ocazia sa spun ce cred despre plecarea imperiala sau imperioasa, in tot cazul intempestiva a d-lui Serba F. de la Dilema la… Ma rog unde o fi plecat dânsul… Era singurul continut al mesajului meu. Restul era ambalaj. Un abalaj pe care vad ca l-ati sfasiat, eliberandu-va eliberator. Sa va fie de bine. Va asigur ca aveti dreptate in toate cu… mici si nesemnificativ exceptii… Asadar da, Goe chiar descinde din Ego. Grav este ca contele (pardon) descinde din Goe. Dar parca vorbeati ceva cultural si v-am intrerupt. Ce spuneati?

Contele de Saint GermainEditorialul de joiDilema Veche,liga a II-a,polemica,Serban FoartaComentariul meu 'Despre vechea Dilemă (mai nou Veche)', publicat sâmbăta trecută pe acest blog, a fost postat și în forumul editorialului lui Andrei Pleșu din Dilema Veche intitulat 'Politică de cadre'. Am fost surprins să constat că am iscat o polemică aprinsă, din care am prezentat episodul Radu Botta...Blog politic si polemic