Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Criza internațională ascunde pericole mult mai mari decât cele pe care le percepem noi,  informându-ne din presă. Traian Băsescu, împătimit și dependent de opiumul  serviciilor, e însă la curent cu aceste pericole, cu adevărata lor dimensiune, informat fiind de evoluții prin sintezele pe care le prizează dimineață de dimineață.  

Când abordează, în mijlocul unei teme grave, zâmbetul său oblic, mijit, devenit cu anii un rictus, denotă că este îngrijorat și vrea să braveze. O face tot mai des în ultima vreme, referindu-se la evoluția crizei, semn că situația e groasă, depășind capacitatea domniei sale de a se autocontrola. Bulgărele de aur al puterii, ce l-a fascinat peste orice morală și scrupule de când e în vârful piramidei, iată că devine, sub iradierea acestei blestemate conjuncturi economice mondiale, un cartof fierbinte, de care orice orice om informat și rațional ar dori să scape. Doar Traian Băsescu nu.  Nici măcar nu încearcă să atenueze efectele dezastrului ce se profilează înlocuind un guvern de figuranți și lunatici cu o echipă adevărată de intervenție pentru situații de urgență, formată din profesioniști și, eventual, patrioți.

M-am întrebat de multe ori de ce șiretul nostru președinte nu întinde o nadă opoziției spre a o aduce la putere  și a încerca să-i transfere, apoi, responsabilitatea și oprobriul pentru toate nenorocirile făcute de el și ai lui. Am găsit răspunsul  în firea sa, în gena lui de dictator care îl împiedică, ca și pe Ceaușescu ori Gaddafi, să facă evaluări realiste și să acționeze rațional  în situații de stres extrem.

Deci Traian Băsescu știe că urmează ani infernali pentru România și că va fi imposibil să fie traversați cu bine de actuala putere, cu actualul sprijin, extrem de fragil, bazat pe frica de dosare a UNPR-iștilor și pe obsesia separatistă a UDMR-iștilor. Și mai știe că, cu cât se încăpățânează să prefere obediența lui Boc și incompetența lui Ialomițianu unei formule noi, bazate pe valoare și onestitate profesionale, cu atât își face viitorul mai incert (ca să nu spun mai scurt și mai negru). Și totuși perseverează pe calea uciderii lente a oricărei speranțe naționale.

Unicul obiectiv al lui Traian Băsescu este acum nu salvarea poporului, la care a uitat de mult să mai privească, nu un efort altruist pentru un mai bine general, ci salvarea propriei piei.

Tot ce-l interesează este să nu cumva să piardă puterea la alegerile din 2012. Orice mijloc, oricât de neconstituțional, oricât de fraudulos, oricât de aberant, va trebui folosit pentru a împiedica  o astfel de nenorocire pentru el și ai lui.

În loc să fie preocupat de relansarea economică, de demantelarea rețelelor infracționale, de stăvilirea  contrabandei de stat etc., domnia sa  se investește plenar în dezvoltarea unor arme excepționale de fraudare a alegerilor: votul prin corespondență, schimbarea constituției, regionalizarea. Toate acestea sunt încredințate spre execuție strategilor de tip Lăzăroiu, specializați  în substituirea voinței populare cu propria lor voință. Condițiile ideale pentru hoțiile pe picior mare sunt atunci când ordinea este abolită și se instaurează haosul și arbitrariul. Vă puteți imagina ce paradis al fraudelor  electorale va deveni România în brambureala generală declanșată de o posibilă tentativă de reorganizare administrativă cu doar câteva luni inainte de alegeri? Premise pentru hold-up-ul secolului!

Dar mai există o armă secretă pe care clanul portocaliu mizează și care până acum nu a dat greș: banii. Cu aceștia se vor deschide, la momentul potrivit, două fronturi de asalt.

Întâi un front oficial, al guvernului. Sfârșitul acestui an va fi auster. Primul semestru al anului viitor va fi de asemenea auster. Pun rămășag însă, cu cine se încumetă, că în semestrul al doilea al lui 2012, când ne vor mai despărți doar câteva luni de alegeri, Emil Boc va constata și anunța triumfalist o bruscă îmbunătățire a situației economice iar priceputul domn Ialomițianu va identifica rapid rersursele bugetare pentru a cârpi cu câteva milioane pensiile și salariile amărâților de români.

Suplimentar la asta se va activa și frontul ilegaliștilor de bine  ai PDL, din teritoriu. Miliardul de euro pus deoparte încă de pe acum de zâna lor bună,  special pentru momentul asaltului urnelor, va îndulci ultimele nopți de dinaintea încleștării finale cu pungi, găleți și promisiuni îmbătătoare dacă totul va ieși bine. Până trece campania, până se vor vedea din nou înscăunați.  Apoi la loc comanda, reinstaurarea pentru patru ani a  austerității de criză.

Acesta e planul prin care speră Traian Băsescu să se salveze. Mizând pe eficiența în fraudă a instituțiilor pe care le controlează, pe memoria scurtă a românilor și pe karma lui de învingător. Să vedem însă ce se vor hotări să-i șoptească la ureche serviciile. Pentru că ceea ce i-au șoptit în legătură cu Regele Mihai s-a dovedit o pură manipulare, un adevărat bumerang, ceea ce reprezintă până la urmă, cât ar părea de paradoxal, un gest de patriotism instituțional.

Contele de Saint GermainEditorialeBoc,Ceausescu,criza mondiala,fraudarea alegerilor,Gaddafi,Ialomițianu,Lazaroiu,PDL,regele Mihai,Traian Basescu,UDMR,UNPRCriza internațională ascunde pericole mult mai mari decât cele pe care le percepem noi,  informându-ne din presă. Traian Băsescu, împătimit și dependent de opiumul  serviciilor, e însă la curent cu aceste pericole, cu adevărata lor dimensiune, informat fiind de evoluții prin sintezele pe care le prizează dimineață de dimineață.   Când...Blog politic si polemic