Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Liviu Antonesei din Adevarul, intitulat „Capitalul nu e patriot, dar nici prost nu este!”, articol ce poate fi citit accesand linkul

http://www.adevarul.ro/liviu_antonesei/Capitalul_nu_e_patriot-dar_nici_prost_nu_este_7_402029796.html )

Noi românii avem o anumită candoare a noastră, soră cu naivitatea și verișoară cu prostia, care ne face să uităm repede, să iertăm ușor  și să înghițim pe nemestecate toate gogoșile pe care ni le servește, pe post de aluat – halucinogen, puterea.

Întrebarea de deschidere a articolului domnului Antonesei confirmă afirmația anterioară în măsura în care pare a lua in serios produsele de patiserie demagogică ale cuplului Băsescu „“ Boc. Cine nu s-a lămurit încă asupra faptului că aceste două personaje funeste au ajuns să mintă precum respiră, urmărind un singur scop, acela al parvenirii personale și de clan, n-are decât să-și umple mațul în continuare cu  gazele de eșapament ale acestei  pantomime de guvernare.

Singura filozofie politică a președintelui Băsescu este „Totul pentru menținerea mea la putere. După mine, potopul!”

Principii, morală, patriotism „“ pentru proști! Așa a judecat presedintele  și când a nășit „soluția imorală” cu PC, și când a blagoslovit alianța toxică cu PSD și când  a înscăunat repetitiv la Palatul Victoria o marionetă cu nimic mai utilă țării decât legendarul senator cabalin al lui Caligula.

Vorbim ca la workshop-uri despre soluții, bani europeni, relansare economică, investiții strategice, mai facem și traducere simultană în limbi de circulație mondială, pentru aburirea globală, când singura grijă a caracatiței portocalii este cum să dreneze totul către clientela politică și cum să nu dea nici măcar un sfanț opoziției. Decât să înlesnească realizarea vreunui proiect cu fonduri europene pentru vreo primărie a PSD „“ ului sau PNL-ului, domnul Boc mai bine-și taie o mână, mai bine desființează o întreagă linie de finanțare, doar n-o să-și îngrașe dușmanii. De parcă sutele de mii de oameni din spatele acestora nici n-ar conta.

Soluția economică de salvare națională există și a fost spusă și răsspusă. Dar, cum ziceam, candoarea noastră nu ia vacanță nici de sărbători; ne face incurabil uituci și creduli.

Nu, domnule Antonesei, această soluție nu este vânzarea de active ci stoparea contrabandei de partid și de stat la petrol, țigări și alcool. Peste 7 miliarde de euro anual și nu doar o dată ci an de an de-acum încolo, ar putea veni la buget. Dar cine să vrea o astfel de soluție? Puterea actuală, din buzunarele căreia ar trebui extrași acești bani?

Oamenii cărora analiza dumneavoastră cu argumente de bun simț le-ar putea deschide ochii, nu mai trebuie convinși. Au înțeles de mult. Hai să ne adresăm și celorlalți, inocenților anexați afectiv de șarmul histrionic „“ autoritarist al Băsescului. Să-i facem să înțeleagă că și-au investit sentimentele în cineva care nici nu le merită și nici nu le prețuiește.

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemiceAdevarul,Basescu,Boc,caracatita portocalie,Liviu Antonesei(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Liviu Antonesei din Adevarul, intitulat 'Capitalul nu e patriot, dar nici prost nu este!', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/liviu_antonesei/Capitalul_nu_e_patriot-dar_nici_prost_nu_este_7_402029796.html ) Noi românii avem o anumită candoare a noastră, soră cu naivitatea și verișoară cu prostia, care ne face...Blog politic si polemic