Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Liviu Antonesei din Adevarul, intitulat “Capitalul nu e patriot, dar nici prost nu este!”, articol ce poate fi citit accesand linkul

http://www.adevarul.ro/liviu_antonesei/Capitalul_nu_e_patriot-dar_nici_prost_nu_este_7_402029796.html )

Noi românii avem o anumită candoare a noastră, soră cu naivitatea şi verişoară cu prostia, care ne face să uităm repede, să iertăm uşor  şi să înghiţim pe nemestecate toate gogoşile pe care ni le serveşte, pe post de aluat – halucinogen, puterea.

Întrebarea de deschidere a articolului domnului Antonesei confirmă afirmaţia anterioară în măsura în care pare a lua in serios produsele de patiserie demagogică ale cuplului Băsescu – Boc. Cine nu s-a lămurit încă asupra faptului că aceste două personaje funeste au ajuns să mintă precum respiră, urmărind un singur scop, acela al parvenirii personale şi de clan, n-are decât să-şi umple maţul în continuare cu  gazele de eşapament ale acestei  pantomime de guvernare.

Singura filozofie politică a preşedintelui Băsescu este “Totul pentru menţinerea mea la putere. După mine, potopul!”

Principii, morală, patriotism – pentru proşti! Aşa a judecat presedintele  şi când a năşit “soluţia imorală” cu PC, şi când a blagoslovit alianţa toxică cu PSD şi când  a înscăunat repetitiv la Palatul Victoria o marionetă cu nimic mai utilă ţării decât legendarul senator cabalin al lui Caligula.

Vorbim ca la workshop-uri despre soluţii, bani europeni, relansare economică, investiţii strategice, mai facem şi traducere simultană în limbi de circulaţie mondială, pentru aburirea globală, când singura grijă a caracatiţei portocalii este cum să dreneze totul către clientela politică şi cum să nu dea nici măcar un sfanţ opoziţiei. Decât să înlesnească realizarea vreunui proiect cu fonduri europene pentru vreo primărie a PSD – ului sau PNL-ului, domnul Boc mai bine-şi taie o mână, mai bine desfiinţează o întreagă linie de finanţare, doar n-o să-şi îngraşe duşmanii. De parcă sutele de mii de oameni din spatele acestora nici n-ar conta.

Soluţia economică de salvare naţională există şi a fost spusă şi răsspusă. Dar, cum ziceam, candoarea noastră nu ia vacanţă nici de sărbători; ne face incurabil uituci şi creduli.

Nu, domnule Antonesei, această soluţie nu este vânzarea de active ci stoparea contrabandei de partid şi de stat la petrol, ţigări şi alcool. Peste 7 miliarde de euro anual şi nu doar o dată ci an de an de-acum încolo, ar putea veni la buget. Dar cine să vrea o astfel de soluţie? Puterea actuală, din buzunarele căreia ar trebui extraşi aceşti bani?

Oamenii cărora analiza dumneavoastră cu argumente de bun simţ le-ar putea deschide ochii, nu mai trebuie convinşi. Au înţeles de mult. Hai să ne adresăm şi celorlalţi, inocenţilor anexaţi afectiv de şarmul histrionic – autoritarist al Băsescului. Să-i facem să înţeleagă că şi-au investit sentimentele în cineva care nici nu le merită şi nici nu le preţuieşte.

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemiceAdevarul,Basescu,Boc,caracatita portocalie,Liviu Antonesei(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Liviu Antonesei din Adevarul, intitulat 'Capitalul nu e patriot, dar nici prost nu este!', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/liviu_antonesei/Capitalul_nu_e_patriot-dar_nici_prost_nu_este_7_402029796.html ) Noi românii avem o anumită candoare a noastră, soră cu naivitatea şi verişoară cu prostia, care ne face...Blog politic si polemic