Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat “Neantul vorbeste pe patru voci”, ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-neantul-vorbeste-pe-patru-voci-917193.html)

Domnul Mihăieş are impresia că la uşa domniei sale bate viscolul deportărilor siberiene. E panicat, doarme încălţat şi cu pistolul sub pernă, se simte veşnic în primejdie, atacat concentric pentru ideile sale. Se iluzionează a fi un fel de Soljeniţîn încolţit de nemiloşi inamici ideologici. Şi asta doar pentru că, aidoma disidentului rus care în final a pactizat cu kgb-istul Putin, şi el pactizează azi cu “anticomunistul” Băsescu.

Doar că MM nu are în spate nici acte de eroism, nici operă, nici autoritate morală, nici înalta şcoală a gulagului. El, de fapt, nu reprezintă nimic în conştiinţa publică.  Este doar prototipul intelectualului înfigăreţ, fără rigidităţi morale, ideal de fi exploatat de către o putere proxenetă, umflat de aceasta artificial şi planificat, ca în fermele de mare productivitate, printr-o alimentaţie special aleasă să fermenteze rapid şi să genereze cât mai multe editoriale asfixiante.

Clasificarea pe care MM o face în eructaţia sa de azi este o formă aproape copilărească, bosumflată şi râzgâiată, de a-şi da importanţă. Se iluzionează instalat într-o “nişă somptuoasă”, înconjurat de frustraţi invidioşi pe cărţile (???) şi premiile (!!!) lui. Doar suzeta-i lipseşte, aruncată de jet cât colo, pentru o deplină caracterizare a maturităţii ce-l conduce.

Dar acest onirism uşor, de tip etnobotanic, degenerează în adevărat delir megalomanic atunci când MM se închipuie urât personal de poeţi şi prozatori pe care instanţa artistică ce o întruchipează i-ar fi vestejit, de-a lungul timpului, cu implacabilele ei judecăţi de valoare. Nu vi se pare că aici paranoia lui MM se apropie până la confuzie cu aceea a lui Gigi Becali negociind cu Dumnezeu? Doamne fereşte de mai rău, zău aşa!

Domnul MM să învete mai întâi gramatica limbii materne. Apoi mai vedem. Îl mai evaluăm. Poate-l iniţiem şi în alte mecanisme fizice şi metafizice ale scrisului literar decât adjectivita şi metafora prin personalizare de care abuzează stângaci, cu efecte de baroc manelizat. Se vede de la o poştă grandoarea de butaforie din următoarele formulări, îngrămădite de infailibilul judecator  în doar trei rânduri: “splendida lor caleaşcă”, “nişa somptuoasă”, “premii prestigioase”. Păi doar atât nu-i cam puţin, nu-i cam penibil?

Toţi cei care iubim animalele am putut constata diferenţa de privire, de atitudine, până la urmă de inteligenţă, dintre un câine de rasă şi un maidanez. Nu veţi vedea un “rasat” alergând bezmetic maşinile pe stradă, muşcându-le de roţi, făcând clăbuci de furie lătrătoare la adresa oricui altcineva decât cel care-l hrăneşte.

Denotă o lipsă de pedigriu tratarea de duşman a oricărui trecător de pe stradă, pentru care chiar nu reprezinţi ceva, pe care chiar nu-l interesează de tine, doar pentru că te-a privit o clipă în ochi şi, poate, alarmat de mârâiala ta printre uluci, ţi-a zis “marş de’aici!”.

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,mihaies,Putin,Soljenitin(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Neantul vorbeste pe patru voci', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-neantul-vorbeste-pe-patru-voci-917193.html) Domnul Mihăieş are impresia că la uşa domniei sale bate viscolul deportărilor siberiene. E panicat, doarme încălţat şi cu pistolul sub pernă, se simte...Blog politic si polemic