Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat „Neantul vorbeste pe patru voci”, ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-neantul-vorbeste-pe-patru-voci-917193.html)

Domnul Mihăieș are impresia că la ușa domniei sale bate viscolul deportărilor siberiene. E panicat, doarme încălțat și cu pistolul sub pernă, se simte veșnic în primejdie, atacat concentric pentru ideile sale. Se iluzionează a fi un fel de Soljenițîn încolțit de nemiloși inamici ideologici. Și asta doar pentru că, aidoma disidentului rus care în final a pactizat cu kgb-istul Putin, și el pactizează azi cu „anticomunistul” Băsescu.

Doar că MM nu are în spate nici acte de eroism, nici operă, nici autoritate morală, nici înalta școală a gulagului. El, de fapt, nu reprezintă nimic în conștiința publică.  Este doar prototipul intelectualului înfigăreț, fără rigidități morale, ideal de fi exploatat de către o putere proxenetă, umflat de aceasta artificial și planificat, ca în fermele de mare productivitate, printr-o alimentație special aleasă să fermenteze rapid și să genereze cât mai multe editoriale asfixiante.

Clasificarea pe care MM o face în eructația sa de azi este o formă aproape copilărească, bosumflată și râzgâiată, de a-și da importanță. Se iluzionează instalat într-o „nișă somptuoasă”, înconjurat de frustrați invidioși pe cărțile (???) și premiile (!!!) lui. Doar suzeta-i lipsește, aruncată de jet cât colo, pentru o deplină caracterizare a maturității ce-l conduce.

Dar acest onirism ușor, de tip etnobotanic, degenerează în adevărat delir megalomanic atunci când MM se închipuie urât personal de poeți și prozatori pe care instanța artistică ce o întruchipează i-ar fi vestejit, de-a lungul timpului, cu implacabilele ei judecăți de valoare. Nu vi se pare că aici paranoia lui MM se apropie până la confuzie cu aceea a lui Gigi Becali negociind cu Dumnezeu? Doamne ferește de mai rău, zău așa!

Domnul MM să învete mai întâi gramatica limbii materne. Apoi mai vedem. Îl mai evaluăm. Poate-l inițiem și în alte mecanisme fizice și metafizice ale scrisului literar decât adjectivita și metafora prin personalizare de care abuzează stângaci, cu efecte de baroc manelizat. Se vede de la o poștă grandoarea de butaforie din următoarele formulări, îngrămădite de infailibilul judecator  în doar trei rânduri: „splendida lor caleașcă”, „nișa somptuoasă”, „premii prestigioase”. Păi doar atât nu-i cam puțin, nu-i cam penibil?

Toți cei care iubim animalele am putut constata diferența de privire, de atitudine, până la urmă de inteligență, dintre un câine de rasă și un maidanez. Nu veți vedea un „rasat” alergând bezmetic mașinile pe stradă, mușcându-le de roți, făcând clăbuci de furie lătrătoare la adresa oricui altcineva decât cel care-l hrănește.

Denotă o lipsă de pedigriu tratarea de dușman a oricărui trecător de pe stradă, pentru care chiar nu reprezinți ceva, pe care chiar nu-l interesează de tine, doar pentru că te-a privit o clipă în ochi și, poate, alarmat de mârâiala ta printre uluci, ți-a zis „marș de”™aici!”.

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,mihaies,Putin,Soljenitin(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Neantul vorbeste pe patru voci', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-neantul-vorbeste-pe-patru-voci-917193.html) Domnul Mihăieș are impresia că la ușa domniei sale bate viscolul deportărilor siberiene. E panicat, doarme încălțat și cu pistolul sub pernă, se simte...Blog politic si polemic