Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Azi nu sunt în Bucureşti şi de-abia la ora asta am avut acces la un net.  Cum nu am timp şi nici vreun subiect incitant de atacat, vă propun un comentariu de calitate postat de @Natafletz la un comentariu al meu la editorialul lui Andrei Plesu din ultimul număr al Dilemei.

Lectură Plăcută!

Urechile de auzit, ochii de văzut şi bârnele care’i încurcă

adăugat de Natafletz la data de 28 Iunie 2011 05:06:23

Conte, …! Foarte bună observaţia cu supărarea dlui Pleşu pe cititori…Îmi amintesc că a remarcat şi criticat la Băsescu supărarea pe popor, dar bârna proprie n’o vede … Da dle Pleşu, ca şi în cazul lui Băsescu… poporul pe care s’a supărat e acelaşi cu cel pe care’l stropea cu şampanie la băile de mulţime pe vremea lui “să trăiţi bine”… vanitatea vă împinge să fiţi mai înclinat să credeţi că s’au schimbat cititorii dilemei decât că aţi greşit dvs, sau că v’aţi schimbat dvs… CITITORII DILEMEI SUNT ACEIASI… Nu va imaginati ca brusc s’a schimbat o cohortă… Sunt aceiaşi cititori care acum 4 ani vă iubeau, care vă lăudau după editoriale… evident aveţi un nucleu dur care vă laudă şi acum… dar nu uitaţi că geme România de forme fără fond… printre cei care vă citeau erau şi oameni care puneau cartea pe noptieră să vadă şi alţii ce cool sunt ei… ăia sunt cei care n’au curajul să se abată de la tiparele dvs… e prea riscant să mearga pe mintea lor, să li se pară că greşiţi cu ceva… pentru ei e mai important să fie “de aceeaşi părere cu Pleşu” decât să se bată pentru părerile lor (fie ele şi ideologizate)… eu de lăudători m’aş păzi mai mult decât de critici…

Nu înţeleg de ce atâta furie subită pe anonimat, de ce altfel aş crede că nu criticii vă deranjează. De când aţi devenit aşa de preţios şi vreţi numai opinii însoţite de CV? La conferinţe cei care vă pun întrebări nu sunt tot anonimi? Cu ce v’ar încălzi dacă, în loc de nătăfleţ aţi afla că mă cheamă Popescu…sau Iliescu… sau Antonescu?… credeţi că, cu buletinul în mână, n’am îndrăzni să vă contrazicem sau ne’ar tremura vocea? De ce credeţi că vă atacă doar oameni subversivi sau care au ceva de ascuns… dacă sunt totuşi unii de bună credinţă care, fiind într’un spaţiu virtual, înţeleg că numele e tot atât de relevant cât o poreclă? Sau e ceva penal dacă sunteţi criticat şi ar trebui să plătim?

Şi dragă Conte, o singură completare la ce ai spus. Mai e ceva. Nu numai supărarea poate fi comentabilă la dl Pleşu către publicul său… ci şi relevanţa răspunsului cu care’şi flituieşte criticii. Cu ce a venit dl Pleşu să se plângă de forumişti? Cu o o dispută de opinie în raport cu o persoană… fulminantă dezbatere pentru un intelectual….propun reluarea temei la emisiunea cu dl Liiceanu şi cu sondaj tv pe tema „ce părere aveţi despre Dana Grecu?” Din câte s’au turnat pe acest forum, la atât a găsit să răspundă (evident e dreptul domniei sale să’şi aleagă subiectul) dar eu cred că e puţină fandoseală ipocrită… I s’au adus pe forum contraexemple şi contrargumente la teorii, dar la alea nu răspunde. I s’a explicat de ce e considerat băsist în ciuda faptului că s’a lepădat de băsescu… dar pretinde că nu’nţelege, deşi recunoaşte că citeşte… De ce nu combate direct pe argumentele alea? Pe toţi ăştia îi trece fugitiv la “forumişti veninoşi, needucaţi, sub adăpostul anonimatului, răuvoitori şi, mai ales… “atoate-ştiutori”…ceva de genul… “nu mă cobor eu să răspund acestor oameni mici”… dar răspunde la dilema “Dana Grecu”… de ce?… pentru că e uşor, e tiparul obişnuit şi uşor atacabil: antibăsistă, antenistă, mogulistă şi într’adevăr cu gura mare, de neoprit… De ce, de exemplu, nu se ia de antibăsişti mai serioşi, cu gură la fel de mare cum ar fi Mircea Diaconu (că şi dumnealui serveşte Antena 3, şi dumnealui are acelaşi ton plin de furie pe care’l critica dl Pleşu)?

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogBasescu,Dana Grecu,Dilema Veche,Mircea Diaconu,Plesu  Azi nu sunt în Bucureşti şi de-abia la ora asta am avut acces la un net.  Cum nu am timp şi nici vreun subiect incitant de atacat, vă propun un comentariu de calitate postat de @Natafletz la un comentariu al meu la editorialul lui Andrei Plesu din ultimul număr...Blog politic si polemic