Limitele armoniei prin compromis

(Acest comentariu a fost propus la editorialul lui Andrei Plesu din Dilema Veche intitulat "Ce lipseste pe piata politica?", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   O lehamite generalizată pare a fi elementul dominant, la zi, de recunoaștere națională. Cu excepția câtorva zăluzi injectați direct în carotidă cu adrenalina hoției și a puterii de a nenoroci totul în jur cu egoismul lor discreționar, nația este blocată într-o cataleptică torpoare. Ce-o fi, să fie! Armele au fost depuse, grumajii s-au plecat, singura formă de vitalitate s-a refugiat în pulsațiile reflexe ale inimii și în foalele astmatice ale plămânilor. Un popor agonic, mulțumindu-și astfel stăpânii. (mai mult…)
continuare...

Și gentlemenii scuipă

(Comentariu postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat "Ziaristica", articol ce poate fi citit accesand linkul )   Când un bărbat cu pretenții de gentlemen ajunge, din parapon, să jignească în public o femeie, zicând despre dânsa că este prost crescută, prima impresie pe care o degajă este aceea a unei revanșe față de ceva din bărbăția lui pe cale de a se veșteji. Apoi, când se inspiră din limbajul lăptarilor, "coniță",  pentru a încerca să vândă ca smântână groasă zerul unei mojicii, tot ce reușește să ne transmită este o avansată stare de confuzie față de propriul statut. Și totul, TOTUL, pentru a se amăgi că a avut dreptate atunci când s-a înșelat.
continuare...

E vacanță!

E vacanță. Interesul general s-a mutat spre umbră. Căldurile toride au forțat armistițiul. Timp de hidratare, timp de recuperare, timp de leneveală a hăituiților de peste an, timp de zvâcniri ineficiente ale conștiincioșilor cu orice preț. Până și doamna Udrea ne dă un scurt acces la chiloțeii dânsei de deschideri festive, încercând să stimuleze astfel turismul estival: treceți la costume de baie, pălării de soare și creme de protecție UV, lăsați baltă harassementul politic și victimele de la BAC. (mai mult…)
continuare...

Când privești prin oglindă ca prin fereastră

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat " Incalificabila nerusinare a jurnalistului - maciuca", articol ce poate fi citit accesant linkul )   Nu este pentru prima oară când îl surprind pe Mircea Mihăieș  privind în oglindă și împovărând pe alții cu hidoșeniile pe care propriul caracter le reflectă acolo. Omul acesta trăiește atât de mult cu sine și pentru sine încât a ajuns să transfere ipostaze patologice proprii către tot ce mișcă în afară. (mai mult…)
continuare...

Vocea Americii

În general bogații sunt curtați pentru că nu lucrează cu mărunțiș. Ce e după virgulă rotunjesc, cu generozitate, in sus. Există însă un nivel al bogăției peste care nu mai lucrează nici măcar cu bani mari. Le ajunge imaginea. Vă amintiți nuvela lui Mark Twain "Bancnota de un milion de lire sterline"? Era suficient ca posesorul acelei bancnote să o arate, să o prezinte spre plată, ca toate să i se ofere pe gratis. (mai mult…)
continuare...

Soluția mediocrilor

Baletul practicat de Vladimir Tismăneanu pentru a se eschiva de la criticarea lui Traian Băsescu are grația și forța de-a convinge ale Ciociollinei în rolul Jeannei D"™Arc. E straniu cum un om care a muncit, totuși, să-și facă o carieră în țara tuturor posibilităților, devine brusc jucător de ruletă pe "zero". Și nu mizând subțire ci punându-și la bătaie tot prestigiul cu greu acumulat. (mai mult…)
continuare...

Un destin de remorcă: Mircea Mihăieș

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat "Orgolii locale, dezastre nationale", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Președintele românilor, patriot proeminent cu UDMR-ul la sfori, demască sacadat: "trădare", asmuțind istoria asupra Regelui Mihai. Mircea Mihăieș, regalist, nu mai puțin patriot cu UDMR-ul la brațetă, se face mic și n-aude nimic. În schimb, îi înfierează pe ziariști pentru diversiune. (mai mult…)
continuare...
12