Limitele armoniei prin compromis

(Acest comentariu a fost propus la editorialul lui Andrei Plesu din Dilema Veche intitulat "Ce lipseste pe piata politica?", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   O lehamite generalizată pare a fi elementul dominant, la zi, de recunoaştere naţională. Cu excepţia câtorva zăluzi injectaţi direct în carotidă cu adrenalina hoţiei şi a puterii de a nenoroci totul în jur cu egoismul lor discreţionar, naţia este blocată într-o cataleptică torpoare. Ce-o fi, să fie! Armele au fost depuse, grumajii s-au plecat, singura formă de vitalitate s-a refugiat în pulsaţiile reflexe ale inimii şi în foalele astmatice ale plămânilor. Un popor agonic, mulţumindu-şi astfel stăpânii. (more…)
continuare...

Şi gentlemenii scuipă

(Comentariu postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat "Ziaristica", articol ce poate fi citit accesand linkul )   Când un bărbat cu pretenţii de gentlemen ajunge, din parapon, să jignească în public o femeie, zicând despre dânsa că este prost crescută, prima impresie pe care o degajă este aceea a unei revanşe faţă de ceva din bărbăţia lui pe cale de a se veşteji. Apoi, când se inspiră din limbajul lăptarilor, “coniţă”,  pentru a încerca să vândă ca smântână groasă zerul unei mojicii, tot ce reuşeşte să ne transmită este o avansată stare de confuzie faţă de propriul statut. Şi totul, TOTUL, pentru a se amăgi că a avut dreptate atunci când s-a înşelat.
continuare...

E vacanţă!

E vacanţă. Interesul general s-a mutat spre umbră. Căldurile toride au forţat armistiţiul. Timp de hidratare, timp de recuperare, timp de leneveală a hăituiţilor de peste an, timp de zvâcniri ineficiente ale conştiincioşilor cu orice preţ. Până şi doamna Udrea ne dă un scurt acces la chiloţeii dânsei de deschideri festive, încercând să stimuleze astfel turismul estival: treceţi la costume de baie, pălării de soare şi creme de protecţie UV, lăsaţi baltă harassementul politic şi victimele de la BAC. (more…)
continuare...

Când priveşti prin oglindă ca prin fereastră

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat " Incalificabila nerusinare a jurnalistului - maciuca", articol ce poate fi citit accesant linkul )   Nu este pentru prima oară când îl surprind pe Mircea Mihăieş  privind în oglindă şi împovărând pe alţii cu hidoşeniile pe care propriul caracter le reflectă acolo. Omul acesta trăieşte atât de mult cu sine şi pentru sine încât a ajuns să transfere ipostaze patologice proprii către tot ce mişcă în afară. (more…)
continuare...

Vocea Americii

În general bogaţii sunt curtaţi pentru că nu lucrează cu mărunţiş. Ce e după virgulă rotunjesc, cu generozitate, in sus. Există însă un nivel al bogăţiei peste care nu mai lucrează nici măcar cu bani mari. Le ajunge imaginea. Vă amintiţi nuvela lui Mark Twain “Bancnota de un milion de lire sterline”? Era suficient ca posesorul acelei bancnote să o arate, să o prezinte spre plată, ca toate să i se ofere pe gratis. (more…)
continuare...

Soluţia mediocrilor

Baletul practicat de Vladimir Tismăneanu pentru a se eschiva de la criticarea lui Traian Băsescu are graţia şi forţa de-a convinge ale Ciociollinei în rolul Jeannei D’Arc. E straniu cum un om care a muncit, totuşi, să-şi facă o carieră în ţara tuturor posibilităţilor, devine brusc jucător de ruletă pe “zero”. Şi nu mizând subţire ci punându-şi la bătaie tot prestigiul cu greu acumulat. (more…)
continuare...

Un destin de remorcă: Mircea Mihăieş

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat "Orgolii locale, dezastre nationale", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Preşedintele românilor, patriot proeminent cu UDMR-ul la sfori, demască sacadat: “trădare”, asmuţind istoria asupra Regelui Mihai. Mircea Mihăieş, regalist, nu mai puţin patriot cu UDMR-ul la braţetă, se face mic şi n-aude nimic. În schimb, îi înfierează pe ziarişti pentru diversiune. (more…)
continuare...
12