Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


 

Cînd mantaua domnească este de piei de oaie,
Atunci judecătorii fiți siguri că despoaie.

(Grigore Alexandrescu „“ Lupul moralist)

 

Eu nu cred în obiectivitatea și bunăcredința celor care azi critică puterea, mâine critică opoziția, având mare grijă să-și distribuie criticile în cantități egale și să inducă la final concluzii de genul: toți sunt o apă și-un pământ, schimbarea ar fi necesară dar nu avem înlocuitori la înălțime.

Asta este apologia resemnării, a cercului vicios și sinucigaș al stagnării  în ochiul, în formare, al ciclonului.

Când se anunță viitura (adica efectele dezastruoase ale guvernării) și tu spui: „e o prostie să vă agitati, să faceți mobilizare generală, să puneți mâna pe lopeți ca să umpleți saci cu nisip și să vă apărați viața și agoniseala cu ei (adică cu alde Antonescu și Ponta); ar trebui un dig de beton (adica liderul perfect), așteptați-l pe el mai bine, poate cade vreunul din cer inainte sa vina puhoiul (adica până la alegeri)”, nu înseamnă nici că ești lucid, nici că îți pasă de ceilalți. Înseamnă:

  1. că acolo unde ești tu viitura distrugătoare nu te va atinge; și
  2. că eventuala blocare cu saci a viiturii s-ar putea să-ți inunde ție debarcaderul, cu iaht cu tot.

 

Andrei Pleșu nu înțelegea, săptămâna trecută, de ce, deși l-a criticat DESTUL pe Băsescu, nu scapă de o anumită etichetă. Dânsul își vedea talerele cântarului în echilibru și se mira: l-am criticat pe cât am criticat și opoziția (exact ipoteza din deschiderea acestui comentariu) și totuși… Et pourtant…

Și pe acest blog ne-am confruntat, luni bune, cu astfel de … perfecționiști ai alegerii, în fapt adevărați apologeți ai resemnării. Ei ne acuzau pe noi, cei care susțineam necesitatea schimbărilor urgente, cei care încercam să spunem că fiecare zi de neschimbare înseamnă zeci, poate sute de compatrioti de-ai nostri morți cu zile, astfel:  Îngrijorător este că antibăsismul se-ndreaptă către anarhie”, sunteți isterici ca huliganii de pe stadioane”, „vreți sânge”, „eroismul la care vă-nchinați „“ necăjiților! „“ duce la război civil”.

De parcă schimbările urgente nu s-ar putea face și cu balansarea câtorva parlamentari din fregata răului în arca binelui, de parcă stoparea imediată a dezastrului programat nu s-ar putea realiza și printr-o opoziție sindicală masivă ori prin alte mijloace democratice. Lor însă, apologeților resemnării, le crează coșmaruri perspectiva schimbării sub orice formă s-ar face ea și atunci, ca apucații, încep să urle, punându-ne în cârcă vinovății inventate. Singura lor speranță, singurul lor țel, prin ceea ce scriu, este să se ajungă la alegeri la termen și acolo, cu „abilitățile” cunoscute, puterea să mai câștige o dată, la mustață, cu voturi prin corespondență, cu primari aleși din primul tur și cu alte scamatorii ce sunt la dospit acum în retortele laboratoarelor ei.

Eu, niciodată, nu am îndemnat la anarhie ori război civil. Am îndemnat la trezirea conștiințelor, a demnității individuale, trezire care să influențeze modificarea raportului de forțe în Parlament în conformitatea cu realitatea socială de azi, din țară.

Când diverși vizitatori ai acestui blog au introdus în textele lor expresii mai … revolutionare, le-am cenzurat!

Așa că, să fiu scutit de intriganții cu condei, de lupii deghizați în moraliști. Există atâtea bloguri „“ tabloid unde își pot expune improvizațiile machiavelice. Le recomand transhumanța spre acele pășuni cu… pajiști artificiale. Apetitului lor pentru obiectivitate kitsch-oasă și pentru prețiozitate amăgitoare nici că i s-ar putea găsi o agoră mai pe măsură.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Basescu,Grigore Alexandrescu,Lupul moralist,parlamentari,Plesu,Ponta,resemnare  Cînd mantaua domnească este de piei de oaie, Atunci judecătorii fiți siguri că despoaie. (Grigore Alexandrescu '“ Lupul moralist)   Eu nu cred în obiectivitatea și bunăcredința celor care azi critică puterea, mâine critică opoziția, având mare grijă să-și distribuie criticile în cantități egale și să inducă la final concluzii de genul: toți...Blog politic si polemic