Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


 

Cînd mantaua domnească este de piei de oaie,
Atunci judecătorii fiţi siguri că despoaie.

(Grigore Alexandrescu – Lupul moralist)

 

Eu nu cred în obiectivitatea şi bunăcredinţa celor care azi critică puterea, mâine critică opoziţia, având mare grijă să-şi distribuie criticile în cantităţi egale şi să inducă la final concluzii de genul: toţi sunt o apă şi-un pământ, schimbarea ar fi necesară dar nu avem înlocuitori la înălţime.

Asta este apologia resemnării, a cercului vicios şi sinucigaş al stagnării  în ochiul, în formare, al ciclonului.

Când se anunţă viitura (adica efectele dezastruoase ale guvernării) şi tu spui: “e o prostie să vă agitati, să faceţi mobilizare generală, să puneţi mâna pe lopeţi ca să umpleţi saci cu nisip şi să vă apăraţi viaţa şi agoniseala cu ei (adică cu alde Antonescu şi Ponta); ar trebui un dig de beton (adica liderul perfect), aşteptaţi-l pe el mai bine, poate cade vreunul din cer inainte sa vina puhoiul (adica până la alegeri)”, nu înseamnă nici că eşti lucid, nici că îţi pasă de ceilalţi. Înseamnă:

  1. că acolo unde eşti tu viitura distrugătoare nu te va atinge; şi
  2. că eventuala blocare cu saci a viiturii s-ar putea să-ţi inunde ţie debarcaderul, cu iaht cu tot.

 

Andrei Pleşu nu înţelegea, săptămâna trecută, de ce, deşi l-a criticat DESTUL pe Băsescu, nu scapă de o anumită etichetă. Dânsul îşi vedea talerele cântarului în echilibru şi se mira: l-am criticat pe cât am criticat şi opoziţia (exact ipoteza din deschiderea acestui comentariu) şi totuşi… Et pourtant…

Şi pe acest blog ne-am confruntat, luni bune, cu astfel de … perfecţionişti ai alegerii, în fapt adevăraţi apologeţi ai resemnării. Ei ne acuzau pe noi, cei care susţineam necesitatea schimbărilor urgente, cei care încercam să spunem că fiecare zi de neschimbare înseamnă zeci, poate sute de compatrioti de-ai nostri morţi cu zile, astfel:  Îngrijorător este că antibăsismul se-ndreaptă către anarhie”, sunteţi isterici ca huliganii de pe stadioane”, “vreţi sânge”, “eroismul la care vă-nchinaţi – necăjiţilor! – duce la război civil”.

De parcă schimbările urgente nu s-ar putea face şi cu balansarea câtorva parlamentari din fregata răului în arca binelui, de parcă stoparea imediată a dezastrului programat nu s-ar putea realiza şi printr-o opoziţie sindicală masivă ori prin alte mijloace democratice. Lor însă, apologeţilor resemnării, le crează coşmaruri perspectiva schimbării sub orice formă s-ar face ea şi atunci, ca apucaţii, încep să urle, punându-ne în cârcă vinovăţii inventate. Singura lor speranţă, singurul lor ţel, prin ceea ce scriu, este să se ajungă la alegeri la termen şi acolo, cu “abilităţile” cunoscute, puterea să mai câştige o dată, la mustaţă, cu voturi prin corespondenţă, cu primari aleşi din primul tur şi cu alte scamatorii ce sunt la dospit acum în retortele laboratoarelor ei.

Eu, niciodată, nu am îndemnat la anarhie ori război civil. Am îndemnat la trezirea conştiinţelor, a demnităţii individuale, trezire care să influenţeze modificarea raportului de forţe în Parlament în conformitatea cu realitatea socială de azi, din ţară.

Când diverşi vizitatori ai acestui blog au introdus în textele lor expresii mai … revolutionare, le-am cenzurat!

Aşa că, să fiu scutit de intriganţii cu condei, de lupii deghizaţi în moralişti. Există atâtea bloguri – tabloid unde îşi pot expune improvizaţiile machiavelice. Le recomand transhumanţa spre acele păşuni cu… pajişti artificiale. Apetitului lor pentru obiectivitate kitsch-oasă şi pentru preţiozitate amăgitoare nici că i s-ar putea găsi o agoră mai pe măsură.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Basescu,Grigore Alexandrescu,Lupul moralist,parlamentari,Plesu,Ponta,resemnare  Cînd mantaua domnească este de piei de oaie, Atunci judecătorii fiţi siguri că despoaie. (Grigore Alexandrescu – Lupul moralist)   Eu nu cred în obiectivitatea şi bunăcredinţa celor care azi critică puterea, mâine critică opoziţia, având mare grijă să-şi distribuie criticile în cantităţi egale şi să inducă la final concluzii de genul: toţi...Blog politic si polemic