Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


REVISTA PRESEI DE SÂMBĂTĂ

Săptămâna asta am fost salvat de Mihăieș, Cărtărescu și Pleșu.

Pe primii doi i-a apucat din nou combativitatea anti „“ opoziție ceea ce pentru mine înseamnă o stimulare a energiilor creatoare. Mi se pare o comportare atât de deviantă să te pretinzi intelectual, așa cum o fac cei doi, și să te învolburezi asupra opoziției când se dovedește pe zi ce trece că puterea face numai ce-o taie capul, încât nu mă pot abține să nu-i defer zeflemelei publice. Eu înțeleg că ei nu sunt capabili să-și domine prin rațiune patimile generate de soluția lor de parvenire (nici măcar sentimentele dezinteresate). Dar să nu le fie un pic târșă că se fac de râs precum puștii care se masturbează prin pantaloni la imaginea colegei de clasă căreia i se văd chiloțeii pe sub pupitru? Grav!

Cu Pleșu este  diferit. El mă incită prin baletul de eschive cu care crede că se poate strecura, păstrându-și statura, în afara câmpului de luptă care face și, mai ales, va face, atâtea victime printre poporeni. Tot încerc să-i explic că, încercând să ne adoarmă cu povești despre modă și parodii moscovite, nu face decât un gest de colaboraționism cultural. Da, se poate strecura departe de prima linie, ca și cum ar avea platfus, dar nu-și va putea păstra statura, ca și cum ar fi fost patriot.

În afara celor trei menționați, secetă mare.

Jurnalul Național amestecă planurile și subiectele după o rețetă care nu e deloc pe gustul meu. Nu văd editoriale zilnice semnate de personalități care să-mi atragă atenția. Mai scriu din când în când Radu Tudor, Tudor Octavian, dar articolele lor zac în pagina electronică  zile la rând, nefiind înlocuite de altele proaspete.

Cotidianul, la fel. În afara editorialului semnat de Cornel Nistorescu, penurie gravă de nume.

România Liberă are pe prima pagină caseta clară a editorialelor și editorialiștilor. Ä‚sta e un lucru bun. Mai puțin bună este calitatea acestora. Cu excepția Alinei Mungiu Pippidi, greu să găsești un autor și un articol pe care să ai răbdarea și nervii să-l citești până la capăt.

Contele de Saint GermainRevista presei de sambatacartarescu,comentarii anti - opozitie,mihaies,Plesu,Revista preseiREVISTA PRESEI DE SÂMBÄ‚TÄ‚ Săptămâna asta am fost salvat de Mihăieș, Cărtărescu și Pleșu. Pe primii doi i-a apucat din nou combativitatea anti '“ opoziție ceea ce pentru mine înseamnă o stimulare a energiilor creatoare. Mi se pare o comportare atât de deviantă să te pretinzi intelectual, așa cum...Blog politic si polemic