Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat „Trist este că Băsescu voia să o facă prim-ministru”, ce poate fi citit accesand linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-trist-este-ca-basescu-voia-sa-o-faca-prim-ministru-915961.html)


De când tot taie și spânzură prin republicuța parlamentară (?), domnul Băsescu și-a cam devoalat și epuizat secretele succesului. Acum, că lumea s-a prins de ele, nici secrete nu mai sunt și nici succes nu prea mai aduc.

Privind la ce oameni a promovat TB, criteriile sale de selecție par a fi trei, mari și late: vulnerabilitate, fidelitate și obediență.

Vulnerabilitatea e cap de listă. Un om pe care îl ai cu ceva la mână și pe care îl mai și promovezi, e greu de crezut că o să te trădeze. Mai ales dacă serviciile îți alimentează permanent, cu noutăți, muniția necesară șantajului.

Despre bubele unora dintre demnitarii băsescieni a mai aflat și presa: Oprea de la Armată, Baconschi de la Externe și, acum, Gătej de la Președinție. Despre alții nu știm sigur, doar bănuim. Șansa de a afla este să-i apuce principialitate și să încerce a defecta; ori să fie dați în gât de prieteni (ceea ce mi se pare mult mai autentic românesc, deci posibil).

Mai există însă o categorie de beneficiari ai „benevolenței” prezidențiale; cei care îl au ei la mână cu ceva pe TB. Pe majoritate dintre aceștia președintele i-a exilat prin sinecuri de ținut gura pe bani mulți: ambasade, consulate, Garda de Mediu etc. Nu-i place să-i vadă prin preajmă, chiar îl enervează ipotetica lor amenințare și n-ar vrea să îl ia mânia pe dinainte și să facă vreo imprudență. De-aia îi trimite unde parcă nici n-ar exista.

Este însă o persoană care nu se lasă dusă departe, ci se cere tot mai strânsă la piept și tot mai promovată. Cu ce „îl are” pe președinte, e o întrebare ce li se pare multora retorică. Cum două săbii nu încap în aceeași teacă e de presupus că ceea ce le va rămâne de făcut împreună, la un anumit moment dat, va fi să se dueleze. Doamne ajută să apucăm  acest turnir.

Revenind la doamna Gătej, sunt convins că domnul Băsescu nu doar că știa de angajamentul ei cu securitatea dar acest detaliu a fost decisiv în recrutarea dânsei în echipa de la Cotroceni.

Și, ca să fim transparenți până la capăt, cu o așa tinichea de coadă ea devenea un candidat ideal (pentru TB, nu pentru țară) de a-l înlocui pe Boc când acesta își va fi epuizat misiunea de kamikaje.

Ghinion însă cu televiziunile trădătoare ale mogulilor. Iată încă un exemplu de modalitate prin care acestea subminează interesul național. Să fie închise!

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,criterii,Gatej,Mircea Marian,santaj,selectia valorilor(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat 'Trist este că Băsescu voia să o facă prim-ministru', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-trist-este-ca-basescu-voia-sa-o-faca-prim-ministru-915961.html) De când tot taie și spânzură prin republicuța parlamentară (?), domnul Băsescu și-a cam devoalat și epuizat secretele succesului. Acum, că...Blog politic si polemic