Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat “Trist este că Băsescu voia să o facă prim-ministru”, ce poate fi citit accesand linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-trist-este-ca-basescu-voia-sa-o-faca-prim-ministru-915961.html)


De când tot taie şi spânzură prin republicuţa parlamentară (?), domnul Băsescu şi-a cam devoalat şi epuizat secretele succesului. Acum, că lumea s-a prins de ele, nici secrete nu mai sunt şi nici succes nu prea mai aduc.

Privind la ce oameni a promovat TB, criteriile sale de selecţie par a fi trei, mari şi late: vulnerabilitate, fidelitate şi obedienţă.

Vulnerabilitatea e cap de listă. Un om pe care îl ai cu ceva la mână şi pe care îl mai şi promovezi, e greu de crezut că o să te trădeze. Mai ales dacă serviciile îţi alimentează permanent, cu noutăţi, muniţia necesară şantajului.

Despre bubele unora dintre demnitarii băsescieni a mai aflat şi presa: Oprea de la Armată, Baconschi de la Externe şi, acum, Gătej de la Preşedinţie. Despre alţii nu ştim sigur, doar bănuim. Şansa de a afla este să-i apuce principialitate şi să încerce a defecta; ori să fie daţi în gât de prieteni (ceea ce mi se pare mult mai autentic românesc, deci posibil).

Mai există însă o categorie de beneficiari ai “benevolenţei” prezidenţiale; cei care îl au ei la mână cu ceva pe TB. Pe majoritate dintre aceştia preşedintele i-a exilat prin sinecuri de ţinut gura pe bani mulţi: ambasade, consulate, Garda de Mediu etc. Nu-i place să-i vadă prin preajmă, chiar îl enervează ipotetica lor ameninţare şi n-ar vrea să îl ia mânia pe dinainte şi să facă vreo imprudenţă. De-aia îi trimite unde parcă nici n-ar exista.

Este însă o persoană care nu se lasă dusă departe, ci se cere tot mai strânsă la piept şi tot mai promovată. Cu ce “îl are” pe preşedinte, e o întrebare ce li se pare multora retorică. Cum două săbii nu încap în aceeaşi teacă e de presupus că ceea ce le va rămâne de făcut împreună, la un anumit moment dat, va fi să se dueleze. Doamne ajută să apucăm  acest turnir.

Revenind la doamna Gătej, sunt convins că domnul Băsescu nu doar că ştia de angajamentul ei cu securitatea dar acest detaliu a fost decisiv în recrutarea dânsei în echipa de la Cotroceni.

Şi, ca să fim transparenţi până la capăt, cu o aşa tinichea de coadă ea devenea un candidat ideal (pentru TB, nu pentru ţară) de a-l înlocui pe Boc când acesta îşi va fi epuizat misiunea de kamikaje.

Ghinion însă cu televiziunile trădătoare ale mogulilor. Iată încă un exemplu de modalitate prin care acestea subminează interesul naţional. Să fie închise!

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,criterii,Gatej,Mircea Marian,santaj,selectia valorilor(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat 'Trist este că Băsescu voia să o facă prim-ministru', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-trist-este-ca-basescu-voia-sa-o-faca-prim-ministru-915961.html) De când tot taie şi spânzură prin republicuţa parlamentară (?), domnul Băsescu şi-a cam devoalat şi epuizat secretele succesului. Acum, că...Blog politic si polemic