Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Piedone este un produs tipic al politicii ca șmen. A apărut cu ani în urmă, promovat de o televiziune comercială drept justițiarul din piețe. Era pe vremea aia consilier la primărie și, cu burdihanul deschizându-i pârtie ca un plug de deszăpezire, îi lua la întrebări pe tarabagii, pe precupeți, dacă și-au ușurat cu plastilină greutățile de la cântar.

Amestecul de kitsch și de cabotinism era atât de strident încât numai apetitul pentru circ ieftin al prostimii a făcut ca acest măscărici, această făcătură media lipsită de autenticitate să nu dispară la fel de fără rost precum apăruse.

Grotescul maxim al situației s-a atins prin alegerea lui Piedone ca primar.  Eu cred că a fost o formă a bucureștenilor de a-și râde de politicieni, luându-l pe unul dintre cei mai caricaturali dintre ei (și ca formă și ca fond) și punându-l în vitrină, să-i reprezinte, precum un parizer injectat cu euri mezelurile românești la un târg internațional de carmangerie.

La dezertarea lui Piedone din USL am răsuflat ușurat. Scăpasem de un contraargument, de un caraghios cu nimic mai bun decât alții pe care ii detestam, din tabăra adversă, gen Pinalti – Folcloriste, Oprea „“ Izmană ori Broscoi „“ Olteanu.

Acum, când s-a reîntors (dar mai ales când a fost reprimit și, vai, onorat printr-un anunț triumfalist de chiar doi co-președinți ai USL-ului)  descopăr un gust amar pe care simt nevoia să-l mărturisesc.

Chiar am ajuns să mă întreb dacă nu cumva „re-defectarea” lui Piedone la doar două zile după mișcarea Frunzăverde este nu atât o formă de oportunism cât, mai ales, o manevră de decredibilizare a acesteia din urmă. Pentru că dacă acceptarea de către USL a lui Frunzăverde poate fi înțeleasă și chiar salutată ca un compromis necesar, util, dar singular, explicat prin impactul asupra adversarului și prin calitățile de onorabilitate ale protagonistului, tolerarea, cu un regim asemănător, a lui Piedone, pune în mare criză de credibilitate orice argument de bun simț.

Trebuie să recunosc că eu, personal, nu mai pot fi deturnat, până la alegerile ce vin, de greșeli ale opoziției. Votul meu este unul al ororii față de personajul și caracterul Băsescu, de lehamite și detestare totală a construcției sale mafiotice numită administrația PDL-UDMR-UNPR.

Sunt însă alții care ar putea taxa astfel de erori și influența acul balanței în jurul lui 50%. Nu trebuie neglijați.

Atenție la sindromul Geoană. Există pași greșiți care pot întoarce și cele mai aparent sigure situații electorale. Așa cum Aliodor Manolea a avut suficientă forță de concentrare pentru a-l trimite pe Geoană în vizită la Vântu fix când și cum trebuia ca să piardă alegerile, exact cum, probabil, același Aliodor Manolea a generat magnetismul necesar prestației mediocre a lui Mihai Gâdea în interviul cu MRU, tot așa ne putem astepta și la o încercare a mediumurilor prezidențiale de a provoca gafe inadmisibile ale opoziției, la momente cheie, care să-i torpileze avansul ce, în acest moment, pare decisiv.

Stimați lideri USL, mai degrabă luați un somnifer puternic din care să vă treziți abia după alegeri (și care, astfel, să vă ferească de greșeli monumentale), decât să vă lăsați expuși unor puseuri de spontaneitate individuală, (precum acceptarea, „en gros și en detail” a dezertorilor portocalii)  ce v-ar putea fi induse peste puterea voastră de a le cenzura și care să compromită tot avansul pe care-l aveți.

Și, repet, atenție la Aliodor Manolea. Nu mai decideți, nu mai acționați, decât pe bază de unanimitate, ținându-vă de mână și vorbind în cor. Așa, la grămadă, îi va fi mai greu să vă ademenească în capcanele sale.

Contele de Saint GermainEditorialeAliodor Manolea,Broscoi – Olteanu,Mihai Razvan Ungureanu,Oprea – Izmană,PDL,Piedone,Pinalti - Folcloriste,Sorin Frunzaverde,USLPiedone este un produs tipic al politicii ca șmen. A apărut cu ani în urmă, promovat de o televiziune comercială drept justițiarul din piețe. Era pe vremea aia consilier la primărie și, cu burdihanul deschizându-i pârtie ca un plug de deszăpezire, îi lua la întrebări pe tarabagii, pe precupeți,...Blog politic si polemic