Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

O caracteristică a prostiei umane este predispoziția de a înghiți pe nemestecate ce i se servește. O alta, simplificarea prin generalizare. Ambele sunt exploatate din plin de propagandiștii PDL-ului care, de când au intrat în zodia Băsescu, au repurtat cu această tactică succese de gașcă remarcabile împotriva propriului popor.  Pe care l-au luat și continuă să-l ia de prost.

Exact la fel încearcă să procedeze și acum când mișcarea Frunzăverde i-a descumpănit  până la pierderea minimei coerențe. Să mai profite o dată de imensele bălți de prostie stagnantă ale României electoare, să mai viruseze o dată mințile neajutorate,  printr-un desant de pișcături anofelice care să creeze delirul de friguri al unei alte realități decât cea a evidențelor și bunului simț.

De câteva ore s-a umplut netul de două mesaje multiplicate de imensul aparat de partid al puterii în zeci de mii de versiuni, diferite doar prin formulare. Scopul acestui asalt manipulatoriu este evident acela de  a contracara unda de efecte dezastruoase cu epicentrul în zona Caraș – Severin care amenință a se propaga și a zgâlțâi din temelii toată șandramaua PDL-istă. Cele două mesaje pot fi sintetizate astfel:

1. Toate partidele sunt la fel de imorale pentru că încurajează trădarea și pe trădători (continuarea diversiunii din Piața Universității cu ” PDL = USL, aceeași mizerie”);

2. Frunzăverde este, și el, doar un jalnic  traseist, precum Gabriel Oprea  (declarația lui Lăzăroiu ” FV – un gunoi”).

Chiar și pe acest blog au apărut astfel de comentarii. Puterea nu se predă cu una cu două.

Replica mea la mesajul 1. este următoarea:  partidele din opoziție ar da dovadă de o imensă prostie dacă, în aceste momente decisive ale luptei politice, nu ar pune umărul la dezagregarea  partidului stat.  Genul acesta de compromis, hulit cu ipocrizie tocmai de cei cărora începe să le fugă pământul de sub picioare, este infinit mai puțin nociv și mai tolerabil decât construirea falsei majorități din parlament pe bază de  poliție politică și amenințări cu dosare, decât cedarea la șantajele repetate și incalificabile ale UDMR-ului, decât stagnarea în situația actuală.

Cât privește mesajul 2., cred că FV este un caz care nu trebuie judecat  la grămadă. Motivele le puteți găsi în multe comentarii din presa de azi, așa că nu le voi mai relua. Voi spune doar atât: a încercat să reformeze PDL-ul din interior, susținându-l la președinție pe Blaga. Rezultatul? Un flit condescendent  între depărtații săi ochi albaștri. A fost vitriolant la adresa lui Boc și a doamnei Udrea în perioada recentelor schimbări guvernamentale. Rezultatul? Solidarizarea de tip „famiglia” a acestora și un apel la omerta. Ce ar fi trebuit să facă, având, totuși, intuiția dezastrului? Să devină complice prin pasivitate?

Închei reluând ce a spus, aseară, academicianul Giurescu:

-          „ei incearcă să ne convingă că toți suntem la fel. Nu, nu este adevărat, nu suntem toți la fel;

-          ei incearcă să ne convingă că nu avem pe cine alege. Nu, nu este adevărat, avem pe cine alege.

Obiectivul principal al opoziției este dezintegrarea actualului regim. Așa încât eu îi scuz pe toți acuma dacă ăsta este obiectivul principal”.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Blaga,Boc,Dinu Giurescu,Gabriel Oprea,PDL,Piata Universitatii,Sebastian Lazaroiu,Sorin Frunzaverde,UDMR,UdreaO caracteristică a prostiei umane este predispoziția de a înghiți pe nemestecate ce i se servește. O alta, simplificarea prin generalizare. Ambele sunt exploatate din plin de propagandiștii PDL-ului care, de când au intrat în zodia Băsescu, au repurtat cu această tactică succese de gașcă remarcabile împotriva propriului popor. ...Blog politic si polemic