Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

O caracteristică a prostiei umane este predispoziţia de a înghiţi pe nemestecate ce i se serveşte. O alta, simplificarea prin generalizare. Ambele sunt exploatate din plin de propagandiştii PDL-ului care, de când au intrat în zodia Băsescu, au repurtat cu această tactică succese de gaşcă remarcabile împotriva propriului popor.  Pe care l-au luat şi continuă să-l ia de prost.

Exact la fel încearcă să procedeze şi acum când mişcarea Frunzăverde i-a descumpănit  până la pierderea minimei coerenţe. Să mai profite o dată de imensele bălţi de prostie stagnantă ale României electoare, să mai viruseze o dată minţile neajutorate,  printr-un desant de pişcături anofelice care să creeze delirul de friguri al unei alte realităţi decât cea a evidenţelor şi bunului simţ.

De câteva ore s-a umplut netul de două mesaje multiplicate de imensul aparat de partid al puterii în zeci de mii de versiuni, diferite doar prin formulare. Scopul acestui asalt manipulatoriu este evident acela de  a contracara unda de efecte dezastruoase cu epicentrul în zona Caraş – Severin care ameninţă a se propaga şi a zgâlţâi din temelii toată şandramaua PDL-istă. Cele două mesaje pot fi sintetizate astfel:

1. Toate partidele sunt la fel de imorale pentru că încurajează trădarea şi pe trădători (continuarea diversiunii din Piaţa Universităţii cu “ PDL = USL, aceeaşi mizerie”);

2. Frunzăverde este, şi el, doar un jalnic  traseist, precum Gabriel Oprea  (declaraţia lui Lăzăroiu “ FV – un gunoi”).

Chiar şi pe acest blog au apărut astfel de comentarii. Puterea nu se predă cu una cu două.

Replica mea la mesajul 1. este următoarea:  partidele din opoziţie ar da dovadă de o imensă prostie dacă, în aceste momente decisive ale luptei politice, nu ar pune umărul la dezagregarea  partidului stat.  Genul acesta de compromis, hulit cu ipocrizie tocmai de cei cărora începe să le fugă pământul de sub picioare, este infinit mai puţin nociv şi mai tolerabil decât construirea falsei majorităţi din parlament pe bază de  poliţie politică şi ameninţări cu dosare, decât cedarea la şantajele repetate şi incalificabile ale UDMR-ului, decât stagnarea în situaţia actuală.

Cât priveşte mesajul 2., cred că FV este un caz care nu trebuie judecat  la grămadă. Motivele le puteţi găsi în multe comentarii din presa de azi, aşa că nu le voi mai relua. Voi spune doar atât: a încercat să reformeze PDL-ul din interior, susţinându-l la preşedinţie pe Blaga. Rezultatul? Un flit condescendent  între depărtaţii săi ochi albaştri. A fost vitriolant la adresa lui Boc şi a doamnei Udrea în perioada recentelor schimbări guvernamentale. Rezultatul? Solidarizarea de tip “famiglia” a acestora şi un apel la omerta. Ce ar fi trebuit să facă, având, totuşi, intuiţia dezastrului? Să devină complice prin pasivitate?

Închei reluând ce a spus, aseară, academicianul Giurescu:

–          “ei incearcă să ne convingă că toţi suntem la fel. Nu, nu este adevărat, nu suntem toţi la fel;

–          ei incearcă să ne convingă că nu avem pe cine alege. Nu, nu este adevărat, avem pe cine alege.

Obiectivul principal al opoziţiei este dezintegrarea actualului regim. Aşa încât eu îi scuz pe toţi acuma dacă ăsta este obiectivul principal”.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Blaga,Boc,Dinu Giurescu,Gabriel Oprea,PDL,Piata Universitatii,Sebastian Lazaroiu,Sorin Frunzaverde,UDMR,UdreaO caracteristică a prostiei umane este predispoziţia de a înghiţi pe nemestecate ce i se serveşte. O alta, simplificarea prin generalizare. Ambele sunt exploatate din plin de propagandiştii PDL-ului care, de când au intrat în zodia Băsescu, au repurtat cu această tactică succese de gaşcă remarcabile împotriva propriului popor. ...Blog politic si polemic