Scorul acestui articol
[Total: 68 voturi. Media: 4.6]

 

Știți cum se construieÈ™te motivația unui terorist?

I se întâmplă ceva rău în viață care-i declanÈ™ează un irepresibil sentiment al nedreptății. Sub presiunea durerii, frustrării, neputinței de a îndrepta lucrurile, prima supapă care-i cedează È™i care-i dă aerul necesar unei respirații în plus este cea a răzbunării.

Cei mai mulți loviți sever de soartă găsesc refugiu în credință È™i în Dumnezeu. Viitorul terorist È™i-l fixează pe Dumnezeu ca țintă a răzbunării sale eliberatoare.

Dar cum te poți răzbuna pe Dumnezeu, cel abstract, cel fără trup, cel atotputernic? Lovind în cei care-l iubesc È™i pe care-i iubeÈ™te.

TeroriÈ™ti urăsc personificat dar ucid în orb. Scopul lor nu este să facă dreptate ci să genereze durere. De aceea nu caută vinovați individuali ci grupuri pe care să le transforme în hecatombe. AÈ™a, cred ei, urletul suferinței pe care o produc va fi mai mare È™i răzbunarea lor mai împlinită.

Unii aleg drept țintă grupuri religioase, alții grupuri etnice, alții grupuri profesionale, după cum îÈ™i reprezintă fiecare sursa suferinței sale de neîndurat.

Ieri, un astfel de bolnav de ură (vorbitor de română, din păcate, în gura căruia nu puțini români se uită), a jubilat la aflarea È™tirii că o mamă care-È™i plimba copilul de 1 an în cărucior, a fost ucisă pe  trecerea de pietoni de un È™ofer iresponsabil. Femeia respectivă nu-i fusese nici iubită care să-l fi inÈ™elat nici orice altceva care să-i fi făcut, vreodată, vreun rău. Păcatul ei decurgea din profesie: era jandarm. Iar omul nostru avea ceva cu jandarmii.

Evident că respectivul individ nu merită prea multă atenție. El este un eÈ™uat a cărui rațiune, câtă o fi fost, s-a „žsublimat” în ură È™i răzbunare. Sunt pline spitalele de bolnavi psihici care se cred salvatori ai nației.

Dacă scriu aceste rânduri este pentru că individul nostru nu a fost încă internat la balamuc ci este lăsat să umble liber pe străzi, mai mult chiar, să mobilizeze È™i pe alții ca el pe care să-i împingă la luptă, la „žjihad”.

Avem în față profilul unui terorist. A fost întâi protestatar civic paÈ™nic, apoi protestatar violent, aruncător de borduri È™i pungi cu fecale, după care a hăituit È™i a hărțuit demnitari (doctorul BacalbaÈ™a, Valer Dornean) È™i a amenințat populația ostilă lui cu o revoluție sângeroasă. Omul se apropie, încet dar sigur, de ideea soluției finale. Nu se lega el cu lanțuri de stâlpi agitând într-o mână o sticlă cu benzină iar în cealaltă mână o brichetă? De-aici până la cocktailuri Molotov È™i arme de foc  credeți că e mai mult decât un mic, un foarte mic pas?

Jubilarea în fața celei mai impresionante È™i nedrepte morți, cea a unei mame nevinovate purtând un sugar alături, arată cât de mult a deviat miÈ™carea #rezist din România spre abominabilele extremisme fasciste, spre modelul intoleranței teroriste.

AÈ™ vrea să văd cum ideologii modelului sorosist de reformare a societății contemporane se disociază de astfel de derapaje, cum repudiază, ca armă într-o lume pretins democratică, animalizarea, bestializarea celor mai slabi de înger. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă!

Știți de la ce idoli de lut îÈ™i trag aceÈ™ti descreierați seva? De la Monica Macovei, de la Gabriel Liiceanu, de la Andreea Pora. Și lista ar putea continua, dar la ce bun?!

Decât să ne înveninăm pomenindu-i, mai bine să păstrăm un moment de reculegere în memoria tinerei jandarmerițe È™i să ne rugăm pentru salvarea vieții copilaÈ™ului ei.

Măcar atât!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/terorist-500x278.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/terorist-150x150.jpgContele de Saint GermainEditoriale#rezist,Fascism,intoleranta,jandarmeria romana,jihad,Macovei Liiceanu Pora,terorist  Știți cum se construieÈ™te motivația unui terorist? I se întâmplă ceva rău în viață care-i declanÈ™ează un irepresibil sentiment al nedreptății. Sub presiunea durerii, frustrării, neputinței de a îndrepta lucrurile, prima supapă care-i cedează È™i care-i dă aerul necesar unei respirații în plus este cea a răzbunării. Cei mai mulți loviți...Blog politic si polemic