Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat „Omul de calibrul 0.6”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-omul-de-calibrul-06-930410.html)

 

Ce greu trebuie să îi fie unui om de nimic ca Mircea Mihăieș, care a primit o sinecură doar pentru că respiratia sa publicistică pute urât către opoziție, să deschidă în fiecare zi ziarele sau televizorul. Ca atunci când poștașul care aduce vești proaste de pe front are de lucru pe strada ta și te-aștepți din clipă în clipă să-ți sune la ușă.

E conștient că în secunda doi căderii regimului Băsescu, toate temeiurile ținerii lui pe un post de importanța celui pe care îl ocupă acum la ICR, vor dispărea. Va fi îndepărtat, ca într-o elementară operațiune de deratizare, pentru a fi repusă în drepturi cultura. Și ce va mai face domnia sa după aceea? În condițiile în care, literat autointitulându-se, nu cunoaște nici măcar gramatica limbii in care scrie?

Înțelegeți acum teroarea cotidiană care-i însoțește cele mai mici atingeri cu realitatea? Groaza impostorului că va fi dat în vileag? Și scurta lui jubilație de luni, după ce-și împroașcă, precum o sepie în primejdie, jetul de cerneală în frazele dezlânate ale încă unui articol slinos?

Scrie ca și cum ar vrea să asfixieze. De aceea l-am și supranumit „bomba cu biogaz”. Ca într-o incontinență, sepie terifiată ce-și golește vintrele, ne mai încețoșează cu câte un editorial impregnat de ură și de lipsa celei mai elementare onestități.

Recunoaște singur că „nu e nevoie de vreun studiu alambicat ca să constați în ce hal de deprimare au ajuns românii anului 2011″ și că „singurul lucru coerent pe care reprezentanții oficiali ai țării l-au articulat a fost un lung șir de incriminări la adresa României: că ce-i mizeria asta, că e o nație bolnavă, că țara e condusă de niște nemernici” dar nu e în stare să facă următorul pas, de o logică elementară, pasul bunei credințe, de a numi adevăratele cauze ale acestor stări de fapt: măsurile prin care țara e guvernată ca o satrapie.

În schimb, domnul Mihăieș recunoaște, cu IQ-ul celui incapabil de a deduce din vorbe semnificații, motivația sa lăuntrică pentru mârșăvia de a fi devenit un colaboraționist de tip nou. Auziți-l justificându-se involuntar: „”Așa mizerabilă cum e, țara asta vă dă un salar la care alții nici nu visează!”. Mai pe românește, cum ar putea să prezinte el, MM, adevărul despre țara asta, când țara asta, așa mizerabilă cum a ajuns, îi plătește lui, la ICR, un salar la care alții nici nu visează.

Sepia este un cefalopod. Iar cefalopodele sunt moluște având în jurul gurii brațe tentaculare, prevăzute cu ventuze. Față de această definiție, să decidă cititorii dacă este greșit să-l numim pe MM (ca și pe alți cerneliști ca dânsul, cu ventuzele lipite de bugetul statului) „“ omul sepie.

Contele de Saint GermainPolemicecefalopod,ICR,Mircea Mihaies,Omul de calibru 0.6,omul sepie,regimul Basescu,Senatul EVZ,sinecura(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Omul de calibrul 0.6', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-omul-de-calibrul-06-930410.html)   Ce greu trebuie să îi fie unui om de nimic ca Mircea Mihăieș, care a primit o sinecură doar pentru că respiratia sa publicistică...Blog politic si polemic