Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat “Omul de calibrul 0.6”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-omul-de-calibrul-06-930410.html)

 

Ce greu trebuie să îi fie unui om de nimic ca Mircea Mihăieş, care a primit o sinecură doar pentru că respiratia sa publicistică pute urât către opoziţie, să deschidă în fiecare zi ziarele sau televizorul. Ca atunci când poştaşul care aduce veşti proaste de pe front are de lucru pe strada ta şi te-aştepţi din clipă în clipă să-ţi sune la uşă.

E conştient că în secunda doi căderii regimului Băsescu, toate temeiurile ţinerii lui pe un post de importanţa celui pe care îl ocupă acum la ICR, vor dispărea. Va fi îndepărtat, ca într-o elementară operaţiune de deratizare, pentru a fi repusă în drepturi cultura. Şi ce va mai face domnia sa după aceea? În condiţiile în care, literat autointitulându-se, nu cunoaşte nici măcar gramatica limbii in care scrie?

Înţelegeţi acum teroarea cotidiană care-i însoţeşte cele mai mici atingeri cu realitatea? Groaza impostorului că va fi dat în vileag? Şi scurta lui jubilaţie de luni, după ce-şi împroaşcă, precum o sepie în primejdie, jetul de cerneală în frazele dezlânate ale încă unui articol slinos?

Scrie ca şi cum ar vrea să asfixieze. De aceea l-am şi supranumit “bomba cu biogaz”. Ca într-o incontinenţă, sepie terifiată ce-şi goleşte vintrele, ne mai înceţoşează cu câte un editorial impregnat de ură şi de lipsa celei mai elementare onestităţi.

Recunoaşte singur că “nu e nevoie de vreun studiu alambicat ca să constaţi în ce hal de deprimare au ajuns românii anului 2011” şi că “singurul lucru coerent pe care reprezentanţii oficiali ai ţării l-au articulat a fost un lung şir de incriminări la adresa României: că ce-i mizeria asta, că e o naţie bolnavă, că ţara e condusă de nişte nemernici” dar nu e în stare să facă următorul pas, de o logică elementară, pasul bunei credinţe, de a numi adevăratele cauze ale acestor stări de fapt: măsurile prin care ţara e guvernată ca o satrapie.

În schimb, domnul Mihăieş recunoaşte, cu IQ-ul celui incapabil de a deduce din vorbe semnificaţii, motivaţia sa lăuntrică pentru mârşăvia de a fi devenit un colaboraţionist de tip nou. Auziţi-l justificându-se involuntar: “”Aşa mizerabilă cum e, ţara asta vă dă un salar la care alţii nici nu visează!”. Mai pe româneşte, cum ar putea să prezinte el, MM, adevărul despre ţara asta, când ţara asta, aşa mizerabilă cum a ajuns, îi plăteşte lui, la ICR, un salar la care alţii nici nu visează.

Sepia este un cefalopod. Iar cefalopodele sunt moluşte având în jurul gurii braţe tentaculare, prevăzute cu ventuze. Faţă de această definiţie, să decidă cititorii dacă este greşit să-l numim pe MM (ca şi pe alţi cernelişti ca dânsul, cu ventuzele lipite de bugetul statului) – omul sepie.

Contele de Saint GermainPolemicecefalopod,ICR,Mircea Mihaies,Omul de calibru 0.6,omul sepie,regimul Basescu,Senatul EVZ,sinecura(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Omul de calibrul 0.6', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-omul-de-calibrul-06-930410.html)   Ce greu trebuie să îi fie unui om de nimic ca Mircea Mihăieş, care a primit o sinecură doar pentru că respiratia sa publicistică...Blog politic si polemic