Scorul acestui articol
[Total: 50 voturi. Media: 4.7]

 

Simpatizam È™i eu doi politicieni din PSD: pe Cătălin Ivan È™i pe Șerban Nicolae. Îi simpatizam în sensul că mi se păreau niÈ™te oameni cu discursul la ei (un discurs făcut după anumite valori È™i principii la care țineau È™i nu, neapărat, primit prin SMS, de la un centru de comandă, spre a fi propagat mecanic), niÈ™te aleÈ™i cu susțineri pe care, cel mai adesea, le găseam rezonabile.

Amândoi au fost îndepărtați! De cine? Generic vorbind, de Liviu Dragnea. De ce? Generic vorbind, din prostie.

L-am mai simpatizat È™i pe Victor Ponta în perioada când, împreună cu Crin Antonescu, construise mândrul USL (ca să preiau un adjectiv drag domnului Tăriceanu), dând românilor marea speranță de eliberare, în fine, de sub ubicuitatea È™i maleficiența teribilei securități.

M-am înÈ™elat simpatizându-l pe Ponta. Acum, de la distanța anilor care au trecut È™i cu corecția produsă de atâtea adevăruri dezamăgitoare care au ieÈ™it la lumină despre stilul duplicitar al lui Ponta de a face politică, îmi dau seama cât de profund a fost È™i este încă infestată societatea românească de pecinginea securistică.

Pe Liviu Dragnea, însă, nu l-am simpatizat niciodată. Motivele le puteți găsi detaliate în multe articole de pe acest blog, aÈ™a că nu voi reveni. Mă mulțumesc acum doar să le grupez, cumva sugestiv, în zona de influență a unui singur cuvânt: È™mecherlâc!

Îi aud pe tot mai mulți comentatori, în ultima vreme, vorbind despre cât de puternic a ajuns în țara asta Liviu Dragnea, cum îl concurează el, la È™iretenie si eficiență politică, pe Traian Băsescu È™i ce candidat (cu prima È™ansă, parol, soro!!!) va fi domnia sa la prezidențialele din 2017. Culmea e că acest portret (cu piepți È™i umeri de burete), care are în el apăsate tuÈ™e caricaturale, este aruncat pe piață nu de inamicii PSD-ului ci de chiar unii dintre simpatizanții săi, mai apologetici sau mai moderați, după temperament È™i simțul ridicolului, care văd, în „žzmeismele” din propria ogradă ale preÈ™edintelui PSD, semne de autoritate È™i virilitate, de-a dreptul, ale unui de om de stat.

Mie, unul, îndepărtarea lui Cătălin Ivan È™i, mai ales, acum, a lui Șerban Nicolae, mi se par prostii pure, caraghioase cocoÈ™isme de coteț, indicii, mai degrabă, de slăbiciune decât de forță. Cui servesc ele? În primul rând, È™i de departe, nu PSD-ului ci inamicilor săi. De ce? Mai întâi pentru că lovesc două dintre puținele voci distincte È™i credibile ale acestui partid etichetat ca fiind un mare cor de hoți È™i mincinoÈ™i. Apoi, pentru că aceÈ™ti doi politicieni (mai de actualitate fiind Șerban Nicolae, cu pozițiile sale recente pe tema justiției) îÈ™i reprezintă mai onorabil, mai onest È™i mai energic electoratul, un electorat exasperat de baletul pe poante, cu coborâri indecente de nivel, un balet plin de piruete È™i compromisuri cu duÈ™manul, făcut ieri de Victor Ponta È™i azi de Liviu Dragnea.

Șmecherlâcurile lui Liviu Dragnea îmi generează o stare de disconfort. Pot să accept utilitatea unora dintre ele (cum ar fi retragerea Ordonanței 13 pentru a potoli o stradă masiv manipulată, care devenise instrument de realizare a unei a doua lovituri de stat, exact după modelul Colectiv), dar È™erpuirea lui prin labirintul la care, zi de zi, SRI mai adaugă câte o capcană, mi se pare complet disgrațioasă.

Ba trebuia penalizată Laura Kovesi de către Ministrul Justiției Tudorel Toader, ba nu trebuia!

Uite grațierea, nu-i grațierea! Uite-o pe Oana Smith Hăineală în echipa guvernamentală, apoi nu-i, apoi e din nou! Acum luați-l È™i pe Cazanciuc, garantul armoniei È™i al pasivității, verigă a unui lanț bine întins pe angrenajul DNA „“ CSM „“ Palatul Victoria, în vremea guvernării Ponta. Luați-l pe Cazanciuc la pachet cu mazilirea lui Șerban Nicolae, ca să fie frăția mai pe față È™i ofranda mai grasa.

Ș.a.m.d., ș.a.m.d!

Totul în speranța că monstrul va fi îmblânzit È™i PSD-ul lăsat să mai guverneze o vreme. Acest PSD cu care se joacă azi Liviu Dragnea precum dictatorul Chaplin cu balonul globului pământesc.

Dar monstrul e monstru, È™i se va vedea. Natura lui este să-i devoreze până la urmă pe cei care, din interes sau laÈ™itate, încearcă să-i taie ghearele È™i să-i pilească colții.

Eu nu sunt susținătorul necondiționat al PSD – ALDE. E adevărat că, de ceva vreme incoace, de când un sistem de putere paralel È™i ilegitim îÈ™i bate joc de votul popular, mă regăsesc mai degrabă în frustrările  acestei alianțe È™i in discursul tranÈ™ant al lui Tăriceanu decât în complicitatea cu oculții a celorlalte partide.

Cu cine să mă aliez în luptă?  Cu mazetele liberale Èšurcan, BuÈ™oi, Gorghiu? Cu pafariÈ™tii È™i demagogii useriÈ™ti ai lui NicuÈ™or Dan, scoÈ™i din joben, peste noapte, de mintea contorsionată a lui Florian Coldea? Sau, poate, cu tupeiÈ™tii lui Băsescu din PMP?

Zmeismele, cocoÈ™ismele lui Liviu Dragnea, nu au deloc darul să mă convingă, atâta vreme cât se manifestă doar în interiorul PSD, acolo unde sistemul ocult este È™i el interesat să vadă cât mai mare dezordine È™i cât mai multă dezbinare.

Dacă are chef È™i adrenalină să se rupă în vitejii, îl invit pe Liviu Dragnea să intre în ring cu monstrul.

Altfel, pentru mine, nu este È™i nu va fi altceva decât un blătuitor de meciuri, care-È™i bate joc de tribunele naive, ce-au ales să-l susțină.

Contele de Saint GermainEditorialealianta PSD - ALDE,BuÈ™oi,Cătălin Ivan,Crin Antonescu,dictatorul Chaplin,Florian Coldea,Gorghiu,labirintul SRI,Liviu Dragnea,mazetele liberale Èšurcan,pafaristii lui Nicusor Dan,retragerea Ordonantei 13,Serban Nicolae,smecherlac,Tariceanu,tupeistii din PMP,USL,Victor Ponta,voci credibile ale PSD  Simpatizam È™i eu doi politicieni din PSD: pe Cătălin Ivan È™i pe Șerban Nicolae. Îi simpatizam în sensul că mi se păreau niÈ™te oameni cu discursul la ei (un discurs făcut după anumite valori È™i principii la care țineau È™i nu, neapărat, primit prin SMS, de la un centru...Blog politic si polemic