Cocosismele de cotet ale lui Liviu Dragnea
Simpatizam È™i eu doi politicieni din PSD: pe Cătălin Ivan È™i pe Șerban Nicolae. Îi simpatizam în sensul că mi se păreau niÈ™te oameni cu discursul la ei (un discurs făcut după anumite valori È™i principii la care țineau È™i nu, neapărat, primit prin SMS, de la un centru de comandă, spre a fi propagat mecanic), niÈ™te aleÈ™i cu susțineri pe care, cel mai adesea, le găseam rezonabile.
Amândoi au fost îndepărtați! De cine? Generic vorbind, de Liviu Dragnea. De ce? Generic vorbind, din prostie.
L-am mai simpatizat È™i pe Victor Ponta în perioada când, împreună cu Crin Antonescu, construise mândrul USL (ca să preiau un adjectiv drag domnului Tăriceanu), dând românilor marea speranță de eliberare, în fine, de sub ubicuitatea È™i maleficiența teribilei securități.
M-am înÈ™elat simpatizându-l pe Ponta. Acum, de la distanța anilor care au trecut È™i cu corecția produsă de atâtea adevăruri dezamăgitoare care au ieÈ™it la lumină despre stilul duplicitar al lui Ponta de a face politică, îmi dau seama cât de profund a fost È™i este încă infestată societatea românească de pecinginea securistică.
Pe Liviu Dragnea, însă, nu l-am simpatizat niciodată. Motivele le puteți găsi detaliate în multe articole de pe acest blog, aÈ™a că nu voi reveni. Mă mulțumesc acum doar să le grupez, cumva sugestiv, în zona de influență a unui singur cuvânt: È™mecherlâc!
Îi aud pe tot mai mulți comentatori, în ultima vreme, vorbind despre cât de puternic a ajuns în țara asta Liviu Dragnea, cum îl concurează el, la È™iretenie si eficiență politică, pe Traian Băsescu È™i ce candidat (cu prima È™ansă, parol, soro!!!) va fi domnia sa la prezidențialele din 2017. Culmea e că acest portret (cu piepți È™i umeri de burete), care are în el apăsate tuÈ™e caricaturale, este aruncat pe piață nu de inamicii PSD-ului ci de chiar unii dintre simpatizanții săi, mai apologetici sau mai moderați, după temperament È™i simțul ridicolului, care văd, în „žzmeismele” din propria ogradă ale preÈ™edintelui PSD, semne de autoritate È™i virilitate, de-a dreptul, ale unui de om de stat.
Mie, unul, îndepărtarea lui Cătălin Ivan È™i, mai ales, acum, a lui Șerban Nicolae, mi se par prostii pure, caraghioase cocoÈ™isme de coteț, indicii, mai degrabă, de slăbiciune decât de forță. Cui servesc ele? În primul rând, È™i de departe, nu PSD-ului ci inamicilor săi. De ce? Mai întâi pentru că lovesc două dintre puținele voci distincte È™i credibile ale acestui partid etichetat ca fiind un mare cor de hoți È™i mincinoÈ™i. Apoi, pentru că aceÈ™ti doi politicieni (mai de actualitate fiind Șerban Nicolae, cu pozițiile sale recente pe tema justiției) îÈ™i reprezintă mai onorabil, mai onest È™i mai energic electoratul, un electorat exasperat de baletul pe poante, cu coborâri indecente de nivel, un balet plin de piruete È™i compromisuri cu duÈ™manul, făcut ieri de Victor Ponta È™i azi de Liviu Dragnea.
Șmecherlâcurile lui Liviu Dragnea îmi generează o stare de disconfort. Pot să accept utilitatea unora dintre ele (cum ar fi retragerea Ordonanței 13 pentru a potoli o stradă masiv manipulată, care devenise instrument de realizare a unei a doua lovituri de stat, exact după modelul Colectiv), dar È™erpuirea lui prin labirintul la care, zi de zi, SRI mai adaugă câte o capcană, mi se pare complet disgrațioasă.
Ba trebuia penalizată Laura Kovesi de către Ministrul Justiției Tudorel Toader, ba nu trebuia!
Uite grațierea, nu-i grațierea! Uite-o pe Oana Smith Hăineală în echipa guvernamentală, apoi nu-i, apoi e din nou! Acum luați-l È™i pe Cazanciuc, garantul armoniei È™i al pasivității, verigă a unui lanț bine întins pe angrenajul DNA „“ CSM „“ Palatul Victoria, în vremea guvernării Ponta. Luați-l pe Cazanciuc la pachet cu mazilirea lui Șerban Nicolae, ca să fie frăția mai pe față È™i ofranda mai grasa.
Ș.a.m.d., ș.a.m.d!
Totul în speranța că monstrul va fi îmblânzit È™i PSD-ul lăsat să mai guverneze o vreme. Acest PSD cu care se joacă azi Liviu Dragnea precum dictatorul Chaplin cu balonul globului pământesc.
Dar monstrul e monstru, È™i se va vedea. Natura lui este să-i devoreze până la urmă pe cei care, din interes sau laÈ™itate, încearcă să-i taie ghearele È™i să-i pilească colții.
Eu nu sunt susținătorul necondiționat al PSD – ALDE. E adevărat că, de ceva vreme incoace, de când un sistem de putere paralel È™i ilegitim îÈ™i bate joc de votul popular, mă regăsesc mai degrabă în frustrările acestei alianțe È™i in discursul tranÈ™ant al lui Tăriceanu decât în complicitatea cu oculții a celorlalte partide.
Cu cine să mă aliez în luptă?  Cu mazetele liberale Èšurcan, BuÈ™oi, Gorghiu? Cu pafariÈ™tii È™i demagogii useriÈ™ti ai lui NicuÈ™or Dan, scoÈ™i din joben, peste noapte, de mintea contorsionată a lui Florian Coldea? Sau, poate, cu tupeiÈ™tii lui Băsescu din PMP?
Zmeismele, cocoÈ™ismele lui Liviu Dragnea, nu au deloc darul să mă convingă, atâta vreme cât se manifestă doar în interiorul PSD, acolo unde sistemul ocult este È™i el interesat să vadă cât mai mare dezordine È™i cât mai multă dezbinare.
Dacă are chef È™i adrenalină să se rupă în vitejii, îl invit pe Liviu Dragnea să intre în ring cu monstrul.
Altfel, pentru mine, nu este È™i nu va fi altceva decât un blătuitor de meciuri, care-È™i bate joc de tribunele naive, ce-au ales să-l susțină.
https://www.conteledesaintgermain.ro/cocosismele-de-cotet-ale-lui-liviu-dragnea/11-05-2017Editorialealianta PSD - ALDE,BuÈ™oi,Cătălin Ivan,Crin Antonescu,dictatorul Chaplin,Florian Coldea,Gorghiu,labirintul SRI,Liviu Dragnea,mazetele liberale Èšurcan,pafaristii lui Nicusor Dan,retragerea Ordonantei 13,Serban Nicolae,smecherlac,Tariceanu,tupeistii din PMP,USL,Victor Ponta,voci credibile ale PSD Simpatizam È™i eu doi politicieni din PSD: pe Cătălin Ivan È™i pe Șerban Nicolae. Îi simpatizam în sensul că mi se păreau niÈ™te oameni cu discursul la ei (un discurs făcut după anumite valori È™i principii la care țineau È™i nu, neapărat, primit prin SMS, de la un centru...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Si mie mi se parea interesant Serban Nicolae. Dar hai sa ne punem niste intrebari si sa vedem daca gasim raspunsuri logice… De ce a introdus dl Nicolae coruptia in legea gratierii la comisie? Avea PSD-ul nevoie de asa ceva acum? Adica sa scoata iar maidanezii in strada? Eu cred ca singurul raspuns logic este ca dl Nicolae din pacate serveste tot SRI (care a scos si maidanezii in strada sa rastoarne guvernul a carui alegere nu a mai putut impiedica la numararea voturilor) si astfel eliminarea lui a devenit obligatorie (daca e sa dam crezare promisiunii lui Dragnea ca vrea sa separe apele intre politica si servicii). Dar poate mai e si alta varianta si nu o vad eu?
Strict vorbind basescu a bagat amendamentul cu coruptia, Nicolae l-a sustinut. Deci daca ideea era sa iasa iar harmalaie in strada, atunci asta a fost calculul lui basescu. Cred ca mai degraba Dragnea e indecis, ca si votantii PSD. Unii ar vrea sa declare razboi, altii cred ca razboiul nu poate fi castigat.
Parerea mea e ca razboiul contra anticoruptiei nu poate fi castigat. Nu poate fi declarat asa pentru ca va fi pierdut. Razboiul contra unei persoane, precum LCK, poate fi declarat si trebuia castigat cand s-a ivit ocazia cu deczia CC. Aia a fost intr-adevar o ocazie pierduta.
Nu se mai pune problema de a simpatiza cu unii sau cu altii. Toti ne-au vandut, fie direct bucurandu-se la firimiturile corporatiilor contra facilitarii tuturor doleantelor acestora in detrimental tarii, fie prin tacere bucurandu-se ca inca au un fotoliu caldut pe care eventual l-ar pierde daca ar inota contra curentului.
Din ciclul „Ce vraji a mai facut clasa politica ?” sau mai corect, exemple de prostie crasa :
* Gazul din Marea Neagră va merge direct în Austria!
Exploatarea gazelor în Marea Neagră se apropie cu pași mai repezi decât se prevedea până acum, însă niciunul dintre cei care dețin astăzi puterea în România nu spune realitatea: aceste gaze vor merge direct în Austria printr-o conductă construită special în acest scop.
Iar peste 10-15 ani, când România va epuiza resursele terestre de gaz, noi vom ajunge să importăm gaz din Rusia pentru că nu ne vom putea atinge de gazul extras din apele teritoriale românești ale Mării Negre, care va merge direct în Occident.
* Tăietorii de lemn se apropie de o zonă protejată de pădure, foarte căutată de turiști – Parcul Natural Comana din apropiere de București. Copacii au fost tăiați de pe mii de metri pătrați, iar defrișarea continuă. Pădurarii spun însă că totul este legal. Autoritățile nu mișcă niciun deget
* Munții aflați la granița județului Caraș-Severin cu Hunedoara sunt mană cerească pentru firmele care exploatează masă lemnoasă. Din Munții Èšarcu, unde până de curând existau cel puțin 972 hectare de păduri virgine È™i cvasvirgine, pleacă zilnic camioane încărcate cu arbori seculari uriaÈ™i. Totul cu girul Gărzii Forestiere.
„Avem o clasă politică profundă imorală care a încălcat jurământul de credință din Constituție. Avem o clasă politică slabă, care se face vinovată de sperjur și blasfemie, dar cel mai grav se face vinovată de o indiferență criminală cu care tratează problemele grave ale românilor”.
Un gest sfidator a fost prezentat la TV cand presedintele comisiei europene a vizitat Romania, el pupandu-l pe basescu direct pe chelie in Parlament. In timp ce tara este o ruina ei se bucurau si radeau cu gura pana la urechi, joviali si nepasatori.
Nu mai au nicio rusine si nu se mai ascund. Cel mai usor lucru azi este sa distrugi un stat.
Cineva spunea ca ce ce este acum a mai fost dar si ce a fost va mai fi.
Parol de m-am mirat vreo secunda ca dl conte este fan Serban Nicolae. Mi se pare perfect logic si in consonanta cu esenta morala, convingerile politice si valorile pentru care dl conte cheltuieste asiduu atat de mult timp si energie.
Ceea ce ma nedumereste in continuare este motivul pentru care pachetul (restrans) de personaje politice preferate nu il include si pe Eugen Nicolicea. Gasesc ca este vorba despre o inconsecventa axiologica flagranta. Cum sa fii fanul lui Nicolae fara a fi fanul lui Nicolicea ?
Si invers :cum poate fi cineva fanul lui Nicolicea fara a-l adula pe Nicolae ?
PS Suspectez totusi o oarecare ipocrizie nobiliara.Catalin Ivan de pe lista favoritilor este un deghizament grosolan pentru Eugen Nicolicea.Toata lumea stie ca Serban Nicolae nu se poate priza decat la pachet cu Eugen Nicolicea !
Draga Luc, vezi ce bine e ca-ți petreci weekendul citindu-mi mie articolele? Pe lângă beneficiul instructiv „“ educativ, mai ai parte și de mici satisfacții de confirmare. De pildă, confirmarea că, orice s-ar întâmpla în jur, tu rămâi egal cu tine însuți. Ca în bancul cu Bulă și visul lui erotic. În rest, glumița cu Nicolicea cam subțire. Dar și asta ține tot de egalitatea mai înainte pomenită, așa că nu-i bai.
Te inseli, dle conte. Din articolul de mai sus am citit doar prima propozitie, adica exact 14 cuvinte.Restul de 600 de cuvinte nu prezinta niciun interes pentru mine.
Cu permisiunea dtale, am sa ma mai exprim uneori pe acest blog doar cand gasesc ceva demn de interes din punctul meu de vedere.
Dragă Luc, tu ești un veteran pe acest blog. Poți comenta când vrei. Eu citesc mesajele tale cu un fel de duioșie, de parcă le-ar scrie un copil de-al meu, mai rebel. Asta nu înseamnă că atunci când îți scapă piciorul (deci calci tușa, deci out (ca la rugby)) nu fluier, ca să te sancționez.
Ca acum. Știi și tu: cine se scuză se acuză. Dacă ai fi citit doar prima propoziție, cum sustii, nu aveai de unde ști că nu l-am menționat, printre cei simpatizați de mine din PSD, și pe Nicolicea.
Minciuna are picioare scurte. Ce rost avea să te expui astfel?
Te aștept și cu alte critici. O zi bună!
” Simpatizam È™i eu doi politicieni din PSD: pe Cătălin Ivan È™i pe Șerban Nicolae.”…
Dle conte, ai fixat din start numarul preferatilor din PSD, prin urmare era ilogic din partea mea sa cred ca in corpul articolului te vei contrazice introducand si alte nume pe lista febletelor dtale pesediste.Nu am eu o parere prea buna despre multe din articolele dtale, dar de asemenea faulturi logice nu te cred in stare.
Ai dreptate, minciuna are picioare scurte.La fel si logica, cateodata. Si ca sa te parafrazez, cine acuza, nu se scuza.
Iti doresc o saptamana luminoasa !
Dragă Luc, te afunzi, te afunzi, dar tocmai ăsta e farmecul tău: mai bine la apă decât la soare. Fără soare o mai scoți la capăt dar fără apă… Sau, în fine… lichid… „žNu am eu o parere prea buna despre multe din articolele dtale…” ce trădează? Că citeÈ™ti din aceste articole doar titlul, eventual È™i prima propoziție, nu? Ca È™i în cazul celui pe care îl comentăm, este?
Să ne întoarcem însă la cestiune: „žsimpatizam” e la trecut. Ceea ce lasă loc posibilității ca, în prezent, să am (È™i) alte simpatii. În comentariul tău formulai astfel: „žCeea ce ma nedumereste in continuare este motivul pentru care pachetul (restrans) de personaje politice preferate nu il include si pe Eugen Nicolicea”. Nu îl include este la prezent. Dacă scriai „žnu l-a inclus”, mai aveai o scuză. Dar să nu abuzăm de subtilități. În articolul meu, pe care, È™tiu, nu l-ai citit, aminteam È™i de Ponta ca despre o fostă simpatie. Nu era nicio fractură logică cu propoziția pe care mi-o citezi pentru că explicam de ce, după un timp, nu l-am mai simpatizat. La fel se putea întâmpla È™i cu Nicolicea.
Până la urmă nu e nicio nenorocire să citeÈ™ti, săptămână de săptămână, articole care nu-ți plac. E o formă de perversiune destul de des întâlnită. Ca È™i cum te-ai uita pe gaura cheii la o frumoasă doamnă făcând baie, repetându-ți mantric: nu pot s-o sufăr, nu pot s-o sufăr…
Te aÈ™tept la baia viitoare. Se anunță în câteva ore…
In toate calculele voastre nu uitati ca Dragnea e cel care a castigat alegerile la un scor iliescian. Cu strategia lui care parea de non-combat.
Si daca e sa ne uitam la evolutia intentiei de vot de cand a castigat alegerile, PSD a scazut doar cand cu scandalul OUG 13, pe urma cand subiectele au devenit legate de guvernare a crescut.
Conte, nu il creditez pe eminenta sa cenusie (de cartier) Dragnea cu prea multe calitati de om politic (nu ma refer la ce vedem azi ca oameni politici, ma refer la sensul propriu al cuvantului, de reprezentant al unor alegatori), nici nu ii pot spune Dragnea-Voda (titlul i se cuvine fostului prezident Basescu Traian, care a avut nervul, chiar daca nu si coloana vertebrala, sa conduca prin apele involburate ale marginii Europei, Romania sfarsind, sub augusta sa carmuire, efectiv ca si flota, cu toate resursele instrainate – desi, la drept vorbind, el doar a incheiat un proces pornit mai demult). Dar tin cont permanent ca acolo la varf vantul bate mai tare. In conditiile date, nu insist pe verticalitatea vreunui politician (sa fiu io avocatul diavolului), pentru ca DNA-ul e cu (pe?!) ei. Pentru cei ce nu servesc DNA (ca egalitatea nu-i pentru catei) exista structurile alternative aferente opozitiei (vedem casele lui KlWI). Ce vreau sa spun e ca nu putem lua miscarile reprezentantilor Romaniei separat de solicitarile mulgatorilor-de-resurse romanesti, fie ca sunt peste ocean, fie ca se ratoiesc de pe acelasi continent. Obiceiurile pe care le capata Dragnea nu sunt aceleasi pe care le capata Primul Turist al Tarii pe la bordeiele pe care le viziteaza ei (separat). A vorbi despre ce trebuie sau nu sa faca Dragnea in absenta presiunilor externe este ca si cum m-as inchina cand fulgera ca e suparat Zeus, in absenta unui graunte de informatie referitor la nori cu incarcatura lor electrica. Oricine vine la putere, ideal ar fi sa recupereze macar o parte a parghiilor de control (economice, alea fac politicul sa se invarta) si apoi sa vorbim despre verticalitate, eficienta si altele. Pana acum, Conte, singurul model (trist) de verticalitate in politica a fost Crin Antonescu, cumparat prin sinecurile sotiei, si care s-a recuzat din functiile publice. Cine nu urla cu lupii, sta pe dinafara. Suntem in situatia amerindienilor care dadeau aur (si alte resurse) pe margele de sticla colorata. Multi se mira ce naivi erau amerindienii aia. Multi uita ca, pentru amerindieni, margelele alea erau nemaipomenit de frumoase. Cu noi se face un pas mai departe: fara margele, ni se dau cuvinte fornaitor-frumoase gen „integrare”, „dezvoltare”, „sanse egale”, chiar daca realitatea e diferita. Iar noua ne plac cuvintele astea nemaipomenit de frumoase, pentru ca de pe pozitia noastra de coada a Europei (ca in bancul ala „eu imi iubesc prietena; stiu, fiindca mi-a spus”), ca asa ni s-a spus, iar vizitele prin Occidentul-de-Aur o arata (pentru ca d-aia au nevoie de import de forta de munca, de resurse constante, de piete largi de desfacere care sa-i sustina, ca stilul vestic de viata – nu-i asa? – e varful aspiratie omenesti, omitand elegant faptul ca aripile de inger cu care se impopotoneaza Vestul occidental cam miros a smoala), acele cuvinte, deci, ne gadila orgoliul. Margele colorate pentru bastinasi, iar bastinasii trebuie sa calce cu grija, altfel ii papa baubau. Provocare, Conte: ce ar trebui sa faca Dragnea-cel-Vestit cu merele de aur pe care le are in mana? Specific: ce sa faca el cu partidul pe care il ghidoneaza? Si cu majoritatea de vot pe care (inca) o are? Si cu dosarele pe care le are (ma rog, alea nu mai sunt mere, ci fiere, chit ca o anume comisia de ancheta cu privire la furtul alegerilor 2009 sunt o incercare de echilibrare a balantei)? Si cum poate alege doar un stapan de Mare Poarta, ca sa nu mai fim sub tripla-alianta-de-usurat-reusurse usandezo-izraeliano-europene (personal, nu consider ca asta ne-ar ajuta in vreun fel, dar speranta moare ultma), stiut fiind ca iedul care vrea sa suga de la doua capre risca sa suga si de la tap (Academia Catavencu)? N-ar fi intrebari mai pertinente decat „uite Dragnea ce las e”? A privi realitatea lucid mi se pare mai important decat verticalitatea vreunui politician deoarece verticalitatea nu mai functioneaza.
„Cei din generatia mea au purtat Spania in inima. Acolo au aflat”¦ ca cineva poate avea dreptate si totusi sa fie infrant, ca forta poate infrange spiritul si ca sunt vremuri cand curajul nu este rasplatit.” Albert Camus
E simplu. Dragnea si guvernul PSD ar trebui in primul rand sa se preocupe de economie. Asta e cea mai buna investitie a „merelor de aur”. Nu ca as zice ca merge rau, din contra:
http://www.tradingeconomics.com/country-list/gdp-per-capita-ppp?continent=europe
dar intotdeauna e loc de mai bine.
Nu e ultima din Europa si la viteza pe care o are va depasi Croatia anul asta si cu putin noroc ar putea sa depaseasca si Letonia pana la urmatoarele alegeri.
Excelentă radiografia personajului È™i, ce-mi place tare mult, până la riscul căderii în invidie, e lipsită de ură.
Ce Dumnezeu, va spusesi in ultima postare ca aglutinarea de tradatori din trecutul PSD nu poate naste decat asteptari nefericite.
Hai sa bag un off topic, ca de obicei: In seara asta studioul Antena3, cu tot cu Ciuvica s’au conversat cu Dan Andronic.
Va spun sincer, dpdv Antena3 interviul cu MRU, chiar cel cu Antonescu , sunt mici copii.
Astia aveau o convorbire in direct cu un individ care a participat si participa la toate basismele. La toata baseala. E sefu de la evezea. Ce face Gadea si ce fac invitatii? Nimic, hai sa’l potentam cu ce dracu vrea sa barfeasca. Vorbe.
Ai sansa sa’i pui chiar ceva intrebari cu ce noi chiar credem, iar ei nimic.
Andronic e smart, s’a descurcat excelent in oribila lui baseala.
Conte, daca e sa fim sinceri, parea ca ti-a fost simpatic chiar si Krauss Weber Iohanes, de la care ai avut asteptari uriase, mult timp.
Mai mult, chiar si antonescu parea sa-ti fie simpatic, pina a distrus fostul (si adevaratul PNL). Sau poate chiar si dupa aceea?!
Sunt o persoana care pune binele inainte, pana la proba contrara. Despre Iohannis nu pot spune ca mi-a fost simpatic dar l-am creditat, o vreme, cu incredere. Crin, da! Mi-a fost mai mult decat simpatic (un cuvant cam frivol). Imi placeau rationamentele lui, discursul, spontaneitatea si nu l-am suspectat niciodata de apartenenta la „sistem”. Chiar si acum nutresc pentru Crin Antonescu mai mult sentimente pozitive decat negative.
Inteleg ca distrugerea PNL-ului s-a prescris?
Dragnea un smecher de Teleorman, un soi de zbir sau de mana forte, nu mi-a placut niciodata, mai ales ca a venit in PSD de la PD, nu stiu cand a dezertat din PD, dar este evident ca a profitat de abandonul sau lasitatea lui Ponta sa devina mare sef, acum pare bulversat/turmentat de frica de a nu ajunge la mititica sau a tratat cu Johannis prin intermediari (evrei) un armistitiu, pentru ca ceva se intampla, amicul lui Coldea domnul director FBI Comey a fost zburat de Trump, Klemm parca a facut o pirueta de 180 de grade, Juncker a venit cu ramura de maslin si cu pupat piata independentei, lui Ponta i-a fost clasat primul dosar, Johannis s-a imblanzit brusc prin Parlament, nu stiu daca e efectul Trump sau efectul Tel Aviv dar vad ca lucrurile par radical schimbate, numai maimutoii din USB se agita ca niste besmetici sperand la un ciolan mai gras!!
niciodata nu mi-a inspirat incredere acest infatuat Dragnea. La congresul unde a fost ales a avut grija ca cei care mai aspirau la functia de presedinte ( de exemplu Serban Nicolae ) sa-si retraga candidatura. Ce alegeri sunt acelea cand o singura persoana candideaza si aceea merge prin filiale sa-si primeasca sustinerea tete a tete.Si ce-i asta , el si numai el, cunoste programul partidului, el si numai el stie cum trebuie implementat, el si numai el are voie sa vorbeasca in partid si in afara.V-a duce PSD-ul de rapa pentru interese personale.