Scorul acestui articol
[Total: 73 voturi. Media: 4.5]

 

Poporul român, sleit de hoția în formă continuată a È™menarilor de la vârful țării, a fost orbit, într-o bună zi, de aura unei femei superbe. „žJustiția” „“ s-a recomandat ea!

Apoi, nici mai mult nici mai puțin, i-a explicat respectivului popor, cu buze presurizate, de airbag, că a pogorât peste el să-l salveze, să-l regenereze, să-i redea vigoarea, să-l fericească. AÈ™a că i-a cerut în schimb, cu glas autoritar È™i priviri interpretabile, supunere È™i tot concursul său.

„žSe acordă” „“ a venit, pe nerăsuflate, răspunsul.

De gen masculin fiind, poporul român a luat promisiunea de fericire în singura formă ce-i mai fusese la îndemână până atunci, cu nevasta sau cu ibovnica. AÈ™a că s-a dus degrabă să facă un duÈ™ È™i să tragă o duÈ™că.

Nu mică i-a fost mirarea când, la întoarcere, năvalnic să-È™i ridice lozul câÈ™tigător, a regăsit-o pe preafrumoasă în bucătărie, cu mânecile sumese È™i, cu un satâr, satir „“ izând.

Ca-n mitologia greacă, de care el, poporul, nu prea È™tia, dar asta n-avea cum să blocheze repetițiile istoriei, divinei îi cam crescuse păr peste tot, inclusiv pe limbă, iar tocurile pantofilor, din cui, deveniseră copite.

Ce tranÈ™a dânsa, acolo, cu satârul? Pai … capete de politicieni. Dar nu după vinovăție ci după antipatie. Adică, într-un mod în care oricui i s-ar fi putut întâmpla asta, dacă, ferească Sfântul, doamnei i s-ar fi pus pata  pe el!

La aÈ™a țintar, la atâta risipă de aleatoriu, vigoarea speranței bietului popor se prăbuÈ™i instantaneu. Se duÈ™ase zadarnic!

***

Justiția nu trebuie să fie o femeie frumoasă. Chiar e contraindicat. Deturnează atenția spre frivolități È™i, la final, produce, inevitabil, decepții.

Justiția nu  trebuie să aibă sex. Ci doar integritate È™i măsură. De ce? Ca să nu poată fi nici batjocorită, nici compromisă.

***

Ceea ce reprezintă azi justiția, în România, la nivelul ei de vârf (mă refer la DNA, CSM, Parchetul General, Inspecția Judiciară), seamănă mai degrabă cu menajeria unei fabule orwelliene decât cu un corp de elită având în grija sa legea È™i dreptatea.

Laura Kovesi este, iremediabil, compromisă. Compromisă de partizanatele ei, de teza de doctorat, de faptul că s-a descotorosit de profesioniÈ™ti ca să îi oblojească pe derbedei È™i de multe, multe alte păcate repertoriabile. Cum ar fi patronarea înscenării de dosare, semnarea de protocoale scandaloase cu SRI, debitarea pe bandă rulantă de minciuni rizibile etc.

Procurorul General, la rândul lui, devine tot mai mult, cu fiecare declarație publică, etalonul yesmanismului răsturnat, antigravitațional, de scuipat în sus È™i de prosternat în jos. Domnia sa, care ar trebui să fie È™eful de fapt al doamnei Kovesi, o slugăreÈ™te pe aceasta cu o onctuozitate de grețoÈ™enia unturii de peÈ™te. În schimb, se rățoieÈ™te tuberculos, prin batistă, la Ministrul Justiției, cel căruia, legal, ar trebui să i se subordoneze. Prostituție totală, cu matroană, macrou È™i condicuță.

Nu mai continui È™i cu celelalte instituții decepționante, tenebroase, ale aÈ™a zisei noastre justiții independente. Pentru că, de undeva, din masa adevăraților slujitori ai acesteia, mai răzbate până la noi È™i câte o rază de lumină, adică de speranță. Prefer să-i dedic ei, acestei raze, finalul meu de articol.

Doamnei judecător Dana Gârbovan, preÈ™edinta UNJR, i s-a propus de către premierul Grindeanu postul de Ministru al Justiției. Nu-l suspectez pe premier de intenții murdare, dar inițiativa lui se putea transforma într-o mare capcană. Din fericire, doamna Gîrbovan a refuzat. Vreau să o felicit pentru această decizie.

Astfel de persoane, precum doamnele Dana Gârbovan È™i Gabriela Baltag, sunt rare, prețioase È™i trebuie să rămână în breaslă, ca anticorpi, dacă vor să însănătoÈ™ească cu adevărat justiția română. Orice părăsire a breslei, pentru ascensiuni administrative interpretabile, le-ar compromite. Chiar dacă nimic compromițător n-ar exista, cu adevărat, acolo.

***

A nu se înțelege, din introducerea cu femeia superbă devenită satir, că am avut-o în vedere pe doamna Laura Kovesi. Nicidecum! M-am referit la himera luptei împotriva corupției È™i la cum, aceasta, l-a amăgit o vreme pe bietul popor român că È™i-ar putea redobândi bărbăția de altădată.

Morala este că, oricât de frumoasă ar părea o femeie, dacă atunci când îi îndepărtezi desuurile dai peste furuncule È™i È™ancre, ia-o la sănătoasa. Sau recomand-o, frățioare, duÈ™manilor tăi.

Contele de Saint GermainEditorialeCSM,Dana Girbovan,DNA,fabula orwelliana,Gabriela Baltag,hotie in forma continuata,Inspectia Judiciara,Laura Kovesi,mitologia greaca,Parchetul General,premierul Grindeanu,satir  Poporul român, sleit de hoția în formă continuată a È™menarilor de la vârful țării, a fost orbit, într-o bună zi, de aura unei femei superbe. 'žJustiția' '“ s-a recomandat ea! Apoi, nici mai mult nici mai puțin, i-a explicat respectivului popor, cu buze presurizate, de airbag, că a pogorât peste...Blog politic si polemic