Scorul acestui articol
[Total: 171 voturi. Media: 4.9]

 

Klaus Iohannis s-a dus la Consiliul Europei în singura calitate care l-a evidențiat ca președinte al României: aceea de vilegiaturist. Domnia sa nu s-a deplasat la Bruxelles cu mintea și gura, ca să încerce a negocia ceva, ci cu zăhărelul și cu lăbuța, ca să voteze la dresaj, mecanic, zmucind palma spre un viitor gri ce devine dintr-un trecut negru.

A plecat la „žlupta pentru salvarea țării” cu vreun mandat? Nici vorbă! Deși avea „žguvernul lui”, care, oricum, ar fi înghițit orice idee leșioasă i-ar fi propus el pe post de mandat, a preferat să nu formuleze nici cel mai mic obiectiv pentru aceste negocieri, ca să nu i se poată reproșa, după aceea, eșecul.

Știind că se duce la Bruxelles doar ca să fac figurație și poze de campanie, a preferat să nu existe martori la moțăiala lui de-a-n picioarelea. Așa se explică ciudățenia, semnalată și de Cornel Nistorescu, că, „žla această reuniune, preÈ™edintele României nu a fost însoțit de nici o echipă de experți. Nici de la Guvern, nici de la Externe, nici de la Reprezentanța României la Comisia Europeană„.

Așadar, o participare pe persoană fizică. Fără mandat, fără echipă de experți, fără voință de încleștare pentru România, fără nici cel mai mic gest de om politic ce se ia în serios, ce măcar încearcă să conteze.

Președintele nostru, altfel recunoscut ca practicant asiduu de râia „“ goma când vine vorba să se răsfețe-n protocoale și să se înconjoare de slugi decorative, a acceptat de data asta rolul de lup singuratic,  de vetust purtător de servietă, precum un contabil CAP din filmul Mitrea Cocor, doar ca să nu aibă martori  la non „“ combatul său, la dormitul în front pe care și l-a propus încă de la început.

Cu servieta ca cu servieta! Am înțeles. Mai bine cu miștouri decât cu martori! Până la urmă servieta aia nu latră, nu mușcă… Adică mușcă din purtătorul ei, dar pentru cei din jur nu reprezintă  vreun pericol.

Dar cu masca… Adică fără mască, în grupuri de mahări în care toți purtau… Asta e o nesimțire superlativă. Și știți de ce? Pentru că el, practic, nepurtând masca devenea pentru ceilalți o amenințare. O potențială sursă de infectare. Dar lui i se rupea! Marele sas le scuipa semințe-n cap!

Problema nu se pune că vai, ce curajos a fost Iohannis, cum nu s-a temut el de boală, câtă încredere a avut că Macron nu-i poate transmite virusul. Nuu! Problema e exact pe dos. Că puțin îi păsa lui de ceilalți, de protejarea lor, de faptul că la buna lor creștere, iată, toți din grup purtau mască, el a răspuns ca un bădăran fălos.

De altfel, dacă urmăriți filmulețul din care a fost extrasă imaginea care însoțește acest articol, veți vedea că la un moment dat, când Macron îl observă pe Iohannis în dreapta lui, fără mască, întoarce capul în partea cealaltă și face o ușoară grimasă de dispreț (de greață?), care aduce foarte mult cu gestul de flituire al lui Sarkozi când, tot prin aceleași foaiere, cu ani în urmă, Băsescu a încercat să-l abordeze ca în port, prinzându-i cotul.

Astăzi, într-un spici la Craiova, la fabrica Ford, președintele Iohannis a dat-o iar de gard folosindu-se de gura sa ruginită de atâta nefolosire. Într-o perfectă limbă de lemn, care frizează parodia, a ținut să nu ne comunice nimic, nici măcar ce-a căutat pe-acolo. Singura sa intenție a fost ca, printre tărâțele verbiajului său de rumeguș, să strecoare două fraze electorale:

Știți că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiți în următorii ani cu mare succes„ și

De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni. Nu pentru mine, pentru România È™i pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României„.

Frate, cine l-o învăța??? E vreun infiltrat de-al lui Dragnea? Vreun acoperit de-al lui Coldea?

Hai, acolo la Bruxelles, fiind singur, a făcut ce l-a tăiat capul. Altfel spus, ne-a dat o probă suplimentară de valoarea sa intrinsecă. Nu mai era nevoie, cunoșteam, dar dacă a ținut morțiș, cum să-i refuzi omului fudulia?

Dar aici, la Craiova? Adică acăsică, la pregătiri și regizări? Unde au fost consilierii, unde oamenii de imagine?

Cum să te lauzi atât  de tembelistic tu pe tine? „Am negociat…”, „m-am bătut…”.

Doamne ferește! Nici Ceaușescu nu se lăuda la persoana I-a.

Eu cred, sincer, că domnul președinte a devenit în ultima vreme, mai ales după ce l-a lovit stresul antiliberal al pandemiei, un risc pentru securitatea națională.

Căci nu e vorba doar de egoul său elefantin, care nu mai încape nici in cadrul Constituției, nici în acela al bunului simț. E vorba de  faptul că a început să opereze cu minciuni elefantine, și nici măcar nu-i tremură vocea când le debitează.

Prin antiteză, premierul Ungariei Victor Orban, care chiar s-a luptat eroic și a obținut pentru țara sa niște rezultate și financiare și politice remarcabile, comunică astfel:

La summit-ul UE, Ungaria È™i Polonia nu numai că au reuÈ™it să obțină sume importante, dar È™i-au apărat mândria națională„. Merită să-i citiți toată declarația. Doar să nu vă apuce plânsul.

Ce diferență!! Nu laude de sine, la persoana I-a, ca al nostru, ci mesaj patriotic, identitar.

Iată ce scrie Deutsche Welle, susținător declarat al puterii executive de la București:

„žCazul românesc. După ce a mințit la Bruxelles cu privire la imaginara absență a problemelor României cu statul de drept,   Klaus Iohannis s-a felicitat strident cu privire la cele aproape 80 de miliarde rezervate României. Or, românii nu primesc cadou decât vreo 20 de miliarde. Apoi, banii vor intra în buzunarul României condiționat și eșalonat pe șapte ani”.

Până la urmă, din analizele specialiștilor și ale comentatorilor bine documentați, ceea ce a obținut România la aceste negocieri recente reprezintă un eșec și nicidecum o victorie. Am acceptat fără luptă să ni se taie ce ni s-a tăiat, am primit cu plecăciuni să ni se dea ce ni s-a dat. Adică sensibil mai puțin față de proiecțiile anterioare (guvernul Orban ne asigura, prin mai, că România va primi la acest summit peste 85 de miliarde de euro și, în final, a primit doar 80) și umilitor mai puțin prin comparație, păstrând proporțiile demografice,  cu Polonia, cu Ungaria, cu Cehia, cu Grecia.

Asta e! În binecunoscuta noastră tradiție dâmbovițeană, cu mămăliga care nu explodează, ne-am pricopsit acum și cu un președinte pe bază de porumb: Președintele Mălai-Mare.

Un știulete mălăieț, ne-bun nici măcar ca furaj de avarie într-un an secetos!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Malaiet-500x209.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Malaiet-150x150.pngContele de Saint GermainEditoriale80 miliarde pentru Romania,Coldea,Dragnea,Ford Craiova,Iohannis,limba de lemn,malaiet,negociere,stiulete,Summit Bruxelles,Victor Orban discurs  Klaus Iohannis s-a dus la Consiliul Europei în singura calitate care l-a evidențiat ca președinte al României: aceea de vilegiaturist. Domnia sa nu s-a deplasat la Bruxelles cu mintea și gura, ca să încerce a negocia ceva, ci cu zăhărelul și cu lăbuța, ca să voteze la dresaj, mecanic,...Blog politic si polemic