Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


S-a creat legenda că politicienii UDMR ar fi pragmatici. Că-și urmăresc interesele cu perseverență și cinism, până la îndeplinire. Poate. Dar ale cui interese? Ale românilor, în nici un caz! Atunci, cumva, ale maghiarilor din România? Prin prestația din ultimul an, alături de PDL, udemeriștii au demonstrat că nici vorbă de așa ceva. Maghiarii din România o duc cel puțin la fel de rău ca românii din România și sunt cel puțin la fel de nemulțumiți ca aceștia. Tocmai de aceea UDMR-ul pune problema reducerii pragului electoral la 3%. Pentru că, este conștient, trădarea intereselor propriului electorat le-a șubrezit serios credibilitatea.

Revin la întrebarea : ale cui interese le apără, prin politica lui colaboraționistă cu guvernul antinațional Boc, acest minuscul partid etnic?

Pentru a da un răspuns bazat pe realități, nu pe supoziții, să trecem pe scurt în revistă rezultatele actualei guvernări ținută în viață de UDMR:

– prăbușirea nivelului de trai al populației;

– ruinarea relațiilor internaționale ale României cu motoarele Uniunii Europene, Germania și Franța dar și cu Rusia și China;

– migrația fără precedent a investitorilor străini din România către țări vecine cum ar fi Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria;

– ratarea aderării la spațiul Schengen;

– îndatorarea înrobitoare la FMI, care ne transformă într-un stat vasal din punctul de vedere al politicilor economice și sociale.

Ce-a obținut UDMR-ul în timpul ăsta, pe lângă beneficiile menționate anterior ?

– conectarea directă la informațiile de interes strategic pentru România și posibilitatea înfluențării acestora, prin participarea directă la guvernare;

– adoptarea Legii Educației;

– atenuarea până la insesizabil a oricăror reacții de protest și pretenții de despăgubire ale României față de accidentul ecologic, cu efecte transfrontaliere, produs în Ungaria.

Întrebarea de bun simț care se impune este cui prodest?

Orice persoană onestă și capabilă de a face o minimă agregare a datelor de mai sus, de a desprinde un numitor comun din ele, va înțelege că interesele pe care le-a apărat și, posibil, le va apăra și în continuare UDMR-ul, sunt ale unei națiuni care nu este România și pe care nu o interesează trăitorii din această țară.

O Românie dezvoltată, bine asimilată în UE, va fi infinit mai greu de destructurat pe criterii etnice decât o Românie comatoasă, paria Europei, pe care marile forțe să o prefere exmatriculată din clubul lor select decât să o descopere mereu, cu repulsie, împleticindu-li-se, cerșind, printre picioare. Amintiți-vă că printre primele declarații ale ministrului de externe de la Budapesta, după ce Ungaria a preluat președinția UE, a fost că integrarea României în Schengen va fi amânată. Faptul că, ulterior, s-a revenit asupra acestei declarații, nu indică nicidecum o recunoaștere a unei pripeli inocente ci o încercare de camuflare tardivă a unei jubilații de „bună vecinătate”.

Că există mult mai multe motive ca Ungaria să prefere o Românie slabă uneia puternice, nu se îndoiește nimeni cu capul la el și n-ar trebui să fie o concluzie șocantă. Șocantă însă mi se pare constatarea că guvernanți ai României, care se pretind onești și patrioți, sunt gata să accepte șantaje incalificabile venite dinspre UDMR, doar pentru a se menține la putere.

Nivelul de delegare „democratică” a conducerii României în epoca Băsescu a atins cote de Guiness Book: nu doar că o majoritate de 75% (conform celor mai recente sondaje) este condusă de o minoritate de 25% dar, la rândul ei, această minoritate (PDL + PUNR + UDMR + alte minorități) este și ea condusă, prin șantaj, de o sub-minoritate de 5% (UDMR).

Și noi, care-i acuzam pe liderii noștri de dictatură, că ar face ce vor în țara asta. Sărmane marionete!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiBudapesta,minoritati,partid etnic,santaj,UDMR,UngariaS-a creat legenda că politicienii UDMR ar fi pragmatici. Că-și urmăresc interesele cu perseverență și cinism, până la îndeplinire. Poate. Dar ale cui interese? Ale românilor, în nici un caz! Atunci, cumva, ale maghiarilor din România? Prin prestația din ultimul an, alături de PDL, udemeriștii au demonstrat că nici...Blog politic si polemic