Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


S-a creat legenda că politicienii UDMR ar fi pragmatici. Că-şi urmăresc interesele cu perseverenţă şi cinism, până la îndeplinire. Poate. Dar ale cui interese? Ale românilor, în nici un caz! Atunci, cumva, ale maghiarilor din România? Prin prestaţia din ultimul an, alături de PDL, udemeriştii au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Maghiarii din România o duc cel puţin la fel de rău ca românii din România şi sunt cel puţin la fel de nemulţumiţi ca aceştia. Tocmai de aceea UDMR-ul pune problema reducerii pragului electoral la 3%. Pentru că, este conştient, trădarea intereselor propriului electorat le-a şubrezit serios credibilitatea.

Revin la întrebarea : ale cui interese le apără, prin politica lui colaboraţionistă cu guvernul antinaţional Boc, acest minuscul partid etnic?

Pentru a da un răspuns bazat pe realităţi, nu pe supoziţii, să trecem pe scurt în revistă rezultatele actualei guvernări ţinută în viaţă de UDMR:

– prăbuşirea nivelului de trai al populaţiei;

– ruinarea relaţiilor internaţionale ale României cu motoarele Uniunii Europene, Germania şi Franţa dar şi cu Rusia şi China;

– migraţia fără precedent a investitorilor străini din România către ţări vecine cum ar fi Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria;

– ratarea aderării la spaţiul Schengen;

– îndatorarea înrobitoare la FMI, care ne transformă într-un stat vasal din punctul de vedere al politicilor economice şi sociale.

Ce-a obţinut UDMR-ul în timpul ăsta, pe lângă beneficiile menţionate anterior ?

– conectarea directă la informaţiile de interes strategic pentru România şi posibilitatea înfluenţării acestora, prin participarea directă la guvernare;

– adoptarea Legii Educaţiei;

– atenuarea până la insesizabil a oricăror reacţii de protest şi pretenţii de despăgubire ale României faţă de accidentul ecologic, cu efecte transfrontaliere, produs în Ungaria.

Întrebarea de bun simţ care se impune este cui prodest?

Orice persoană onestă şi capabilă de a face o minimă agregare a datelor de mai sus, de a desprinde un numitor comun din ele, va înţelege că interesele pe care le-a apărat şi, posibil, le va apăra şi în continuare UDMR-ul, sunt ale unei naţiuni care nu este România şi pe care nu o interesează trăitorii din această ţară.

O Românie dezvoltată, bine asimilată în UE, va fi infinit mai greu de destructurat pe criterii etnice decât o Românie comatoasă, paria Europei, pe care marile forţe să o prefere exmatriculată din clubul lor select decât să o descopere mereu, cu repulsie, împleticindu-li-se, cerşind, printre picioare. Amintiţi-vă că printre primele declaraţii ale ministrului de externe de la Budapesta, după ce Ungaria a preluat preşedinţia UE, a fost că integrarea României în Schengen va fi amânată. Faptul că, ulterior, s-a revenit asupra acestei declaraţii, nu indică nicidecum o recunoaştere a unei pripeli inocente ci o încercare de camuflare tardivă a unei jubilaţii de “bună vecinătate”.

Că există mult mai multe motive ca Ungaria să prefere o Românie slabă uneia puternice, nu se îndoieşte nimeni cu capul la el şi n-ar trebui să fie o concluzie şocantă. Şocantă însă mi se pare constatarea că guvernanţi ai României, care se pretind oneşti şi patrioţi, sunt gata să accepte şantaje incalificabile venite dinspre UDMR, doar pentru a se menţine la putere.

Nivelul de delegare “democratică” a conducerii României în epoca Băsescu a atins cote de Guiness Book: nu doar că o majoritate de 75% (conform celor mai recente sondaje) este condusă de o minoritate de 25% dar, la rândul ei, această minoritate (PDL + PUNR + UDMR + alte minorităţi) este şi ea condusă, prin şantaj, de o sub-minoritate de 5% (UDMR).

Şi noi, care-i acuzam pe liderii noştri de dictatură, că ar face ce vor în ţara asta. Sărmane marionete!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiBudapesta,minoritati,partid etnic,santaj,UDMR,UngariaS-a creat legenda că politicienii UDMR ar fi pragmatici. Că-şi urmăresc interesele cu perseverenţă şi cinism, până la îndeplinire. Poate. Dar ale cui interese? Ale românilor, în nici un caz! Atunci, cumva, ale maghiarilor din România? Prin prestaţia din ultimul an, alături de PDL, udemeriştii au demonstrat că nici...Blog politic si polemic