Scorul acestui articol
[Total: 125 voturi. Media: 4.5]

 

Am înțeles! Bătrânii sunt infestati de comunism, sunt zaharisiți, țin țara-n loc cu inerția lor de anchilozați. Povară È™i pentru copii, È™i pentru bugetul de stat, sunt aÈ™teptați să renunțe de bună voie la dreptul de vot È™i să-È™i dea obÈ™tescul sfârÈ™it  cât mai curând, cu un plasture pe gură.

E vremea tinerilor! Ei sunt speranța È™i motorul. De la ei se aÈ™teaptă să înlocuiască mârțoagele fără dinți în gură ce au tras retrograd, atâtea decenii, căruța țării, cu caii putere ai tehnologiilor noi, progresiste.

O evoluție firească, nu? Până la urmă „žschimbul de generații” nu-i o sintagmă pe care s-o fi inventat noi! Singura problemă, în ceea ce ne priveÈ™te, este o anomalie în verigile lanțului trofic al acestei deveniri. Cine cu cine se hrăneÈ™te aici, în evoluția strămoÈ™i – părinți – copii – urmaÈ™i? Căci, în România momentului, se pare că strămoÈ™ii au devenit un fel de paparude bune de scos de la naftalină doar pentru momente festiviste în vreme ce părinții, acuzați că produc balonări, sunt împinÈ™i spre pubele ca marfă expirată.

Degeaba, È™i înțelepciunea populară românească („žcine n-are bătrâni să-È™i cumpere”) È™i practica marilor culturi È™i democrații, indică valoarea de nutrient prețios a experienței umane. Bătrânii noÈ™tri sunt indigeÈ™ti, deci trebuie reciclați direct È™i cât mai rapid ca îngrăÈ™ământ natural.

Și eu am crezut, multă vreme, că È™ansa României după decembrie 1989 stă în înlocuirea generațiilor tarate de regimul comunist cu generații proaspete, fără complexul trecutului mutilant. Doar că experiențele recente, care au dezamăgit profund, cu doi politicieni relativ tineri gafând în prim-planul politicii româneÈ™ti, m-au pus serios pe gânduri.

Mă refer la USL È™i la cei doi co-preÈ™edinți ai săi Crin Antonescu È™i la Victor Ponta.

Privind azi, în urmă, spre anii 2014 „“ 2015, È™i comparând speranțele noastre de atunci cu dezastrul care a urmat È™i cauzele sale, suntem obligați să dăm dezamăgirii noastre, boală curată, un diagnostic infamant: trădare!

Cei doi tineri lideri, emanați, chipurile, din sângele proaspăt al evenimentelor din decembrie 1989 (È™i nu din spuma reziduurilor  ei comunistoide), ne-au trădat în cel mai josnic mod, arătându-È™i valoarea de gablonz pe care încercaseră atâta vreme să ne-o vândă la preț de diamant.

Crin Antonescu, îndoit de presiunea È™antajiÈ™tilor ce conduceau țara din umbră, nu doar că a dezertat pe persoană fizică dar a È™i vândut PNL-ul taberei băsiste, atât intern (PDL) cât È™i extern (PPE).

Pe de altă parte, Victor Ponta a contribuit decisiv la îndepărtarea lui Crin Antonescu, săpându-i acestuia groapa din postura de prieten care, chipurile, grădinăreÈ™te. Când, de fapt, planul stabilit de la început de mentorii lui de la SIE era să candideze el la prezidențialele din 2014, să ia ei tot potul È™i să nu dea nicio ciozvârtă de putere liberalilor.

Egoism de gaÈ™că, trădare națională, înÈ™elarea neruÈ™inată a electorilor È™i a aÈ™teptărilor acestora.

Cel puțin Crin Antonescu s-a retras, o vreme, după gestul trădării. Prudență, lipsă de suflu, orice-ar fi fost, măcar nu a mai încercat să ne aburească scoțând în continuare panglici pe gură È™i porumbei din joben. El a întruchipat politicianul tânăr, priceput la glumițe È™i È™uete, dar atât. Fără neliniÈ™ti care să-i strice somnul, fără ambiții de …, fără aptitudini de martir.

Ponta, în schimb, a perseverat în farsa de-a dedublarea. După ce, în relația cu Crin Antonescu, purtase pe chip masca de prieten iar pe sub veston hârlețul de gropar, acum, în relația cu PSD, face exact acelaÈ™i lucru. Dirijat din umbră de aceiaÈ™i păpuÈ™ari.

Pe Ponta nu-l interesează nici binele țării, nici binele PSD-ului, nici principiile înalte ale democrației È™i statului de drept, nici valorificarea virtuților tinereții pe care mulți naivi încă mizează. Pe Ponta îl interesează exclusiv succesul personal pentru care e dispus, dacă se găsesc cumpărători de bilete la aparițiile sale pe scena politicii, să joace absolut orice rol propus de sforarii săi.

De fapt Ponta nu e Ponta. Ponta e un accesoriu într-un teatru de marionete. El este o mănuÈ™ă cu chip uman, în care degetele păpuÈ™arului îi miÈ™că È™i capul, È™i mâinile È™i piepții sub care ar trebui să pară că bate o inimă.

Mă obsedează niÈ™te blaturi ale acestui personaj pe care, odată, l-am votat. L-am votat crezându-l tânăr (cu virtuțile de rigoare), onest, inteligent È™i temerar. Blaturile care mă obsedează sunt: blatul cu Baroso pentru lista cu zece porunci, blatul cu Băsescu pentru numirea lui Kovesi, blatul cu Iohannis pentru instalarea guvernului CioloÈ™.

Cum să te È™tii cu astfel de pete pe biografie È™i, totuÈ™i, să te recomanzi națiunii ca o posibilă soluție pentru țară? Cât tupeu È™i câtă dependență de alte comenzi să ai?

Credeți că Ponta e Ponta? Vă înÈ™elați. Ponta e un personaj colectiv! Ponta e Daniel Constantin, e Ioan Rus, e Silviu Predoiu È™i, cu anumite proporții de respectat, e  însuÈ™i port-drapelul SIE pentru olimpiada prezidențială din 2019. Doar astfel se explică cum niÈ™te parlamentari PSD au fost convinÈ™i să plece ca o întreagă echipă de baschet spre partidulețul fără identitate al lui Ponta. Ori funcționau sub acoperire È™i, la un ordin, s-au executat, ori li s-a arătat pisica, ceea ce cam tot acolo conduce.

Există È™i câteva persoane respectabile (din punctul meu de vedere), cum ar fi Nicolae Bănicioiu ori Ioana Petrescu, care l-au urmat pe Victor Ponta din recunoÈ™tință. El i-a făcut miniÈ™tri, îi sunt datori măcar cu atât: să-l susțină în această aventură uÈ™or asimilabilă unei noi trădări.

Cam asta este concluzia mea despre rolul È™i putirința tinerilor politicieni de azi în a schimba România în bine.

Le-am făcut la un moment dat statui din bronz, È™i lui Antonescu È™i lui Ponta, luându-ne după dorința noastră disperată de a crede că ei ar putea fi soluția.

Din păcate viitorul a demonstrat că bronzul lor era, de fapt, chirpici.

Valoarea adevăraților conducători de neam nu ține de vârstă. Èšine de caracter, de forța de luptă, de curaj, de spiritul de sacrificiu, de patriotism, de sentimentul istoriei È™i, nu în ultimul rând, de destin.

De destinul lor, de destinul neamului lor!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/12/Antonescu-Ponta-500x309.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/12/Antonescu-Ponta-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeconsilierii lui Ponta,guvernul Ciolos,PNL - PDL,Ponta - SIE,PPE,statui din chirpiciCrin Antonescu si Victor Ponta,tradare nationala,USL  Am înțeles! Bătrânii sunt infestati de comunism, sunt zaharisiți, țin țara-n loc cu inerția lor de anchilozați. Povară È™i pentru copii, È™i pentru bugetul de stat, sunt aÈ™teptați să renunțe de bună voie la dreptul de vot È™i să-È™i dea obÈ™tescul sfârÈ™it  cât mai curând, cu un plasture pe...Blog politic si polemic