Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Văzând înverşunarea cu care unii susţin un personaj compromis şi fără legitimitate cum este Traian Băsescu, te întrebi inevitabil ce resorturi  nefireşti se află în spatele încolonării lor.

Sigur, nu poţi lua de bune explicaţiile pe care ei înşişi le furnizează încercând să fugă de ridicol şi compromitere morală. Îi auzi vorbind de patriotism, de interes naţional, de pericolul unei restauraţii comuniste, de ataşament pentru valorile europene şi nord-atlantice, de apărarea justiţiei etc. Baliverne!

Da, e vorba de interes, dar nicidecum de unul altruist, naţional, transcendent, ci de interesul lor, cât se poate de propriu şi personal, în forma sa grotesc exacerbată,  dezgustător egoistă.

Se pot identifica trei structuri de coagulare a acestor descurcăreţi fără oprelişti morale, trei forme parazitare, grupate precum damnaţii pe cercurile spre infern, după gravitatea păcatelor săvârşite.

Găştile sunt formate din cei ce se oferă puterii pe tarabă, milogindu-se: suntem de vânzare, luaţi-ne! Cum vreţi, la pachet, la promoţie… numai luaţi-ne! Ne fascinează vecinătatea puterii, mângâierea ei, aburul privilegiilor. Daţi-ne cât doriţi dar daţi-ne ceva, o ciozvârtă, o firimitură, să amirosim şi noi din aromele voluptăţilor care vă desfată.

Cea mai renumită şi demnă de dispreţ gaşcă ce a înflorit în ultimii ani în jurul puterii portocalii este aceea a intelectualilor lui Băsescu.

Urmează clanurile. Acestea creează ciorchini de profitori, adesea înrudiţi, în jurul izvoarelor de îmbogăţire ilicită ce ar trebui să alimenteze bugetul de stat. Faţă de membrii găştilor, care în schimbul unor servicii de linguşeală, pe măsura depravării lor, se mulţumesc să primească ce li se dă, apartenenţii la clanuri delapidează în funcţie de voracitatea şi bunul lor plac iar apoi direcţionează o parte din pradă, parandărătul, spre nivelul superior, spre camarile.

Putem exemplifica aici cu clanuri precum al vameşilor, al oamenilor de afaceri apropiaţi famigliei, al baronilor locali etc.

Cel mai aproape de infern, la dreapta lui Scaraoţki şi mână în mână cu acesta ori cu prelungiri ale AND-ului său se află camarilele. Camarilele creează premisele şi contextul conservării unei puteri corupte şi dictatoriale. Din camarila lui Traian Băsescu  – camarila amiral a corupţiei româneşti de partid şi de stat – fac parte: şefii serviciilor secrete, care îi furnizează naşului muniţie de presiuni şi şantaj, şefii procuraturii şi ai DNA, care declanşează la comandă politică samavolnicii precum hăituirea şi intimidarea ţăranilor pentru vina de a se fi dus la referendum, şeful fiscului, care drena sume uriaşe spre partidul ce l-a promovat, cei cinci judecători ai CCR, care s-au substituit voinţei a 7,4 milioane de români sfidând-o cu nelegiuirea lor … şi exemplele ar putea continua.

Vreţi destructurarea acestor găşti, clanuri, camarile, spre a mai oferi o şansă de însănătoşire tării, o şansă de viitor copiilor voştri? Amânaţi-vă orice alt program aţi avea şi mergeţi duminică la vot. Duminică 9 decembrie 2012 este o zi de graţie, în care vi se dă o putere decizională egală cu a celor ce şi-au bătut joc timp de 4 ani de viaţa voastră.

Toţi aceştia (Băsescu cu întreaga familie, Udrea, Boc, Roberta Anastase, Videanu, MRU, Neamţu – usturoi, Ion Oltean, Blejnar etc., etc., etc.) cât sunt ei de bogaţi şi de influenţi se vor duce cu înfrigurare la vot. Ei ştiu prea bine că fiecare vot contează şi se roagă, precum condamnaţii înaintea execuţiei, ca voi să fiţi cât mai leneşi, să lăsaţi dreptul vostru de vot neexercitat,  pentru ca votul lor să se multiplice astfel, pentru ca ei să mai aibă o şansă de a scăpa de dat socoteală.

Iar dacă o undă de scepticism vă şopteşte că n-ar avea rost să votaţi, pentru că şi dacă îi schimbaţi pe cei de azi cu alţii ar fi tot degeaba,  şi următorii vor fi la fel de netrebnici, eu combat acest scepticism spunându-vă:

Ce e de preferat?

Să ştii că eşti grav bolnav şi să nu te tratezi, să laşi boala să te distrugă în continuare nestingherită pentru că, mai devreme sau mai târziu, oricum vei muri

sau

să încerci o operaţie, fie ea şi cu doar 50% speranţă de reuşită, pentru a-ţi mai da o şansă, pentru a câştiga zile sau ani de normalitate alături de cei dragi?

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Blejnar,Boc,Ion Oltean,MRU,Neamţu - usturoi,Roberta Anastase,Udrea,VideanuVăzând înverşunarea cu care unii susţin un personaj compromis şi fără legitimitate cum este Traian Băsescu, te întrebi inevitabil ce resorturi  nefireşti se află în spatele încolonării lor. Sigur, nu poţi lua de bune explicaţiile pe care ei înşişi le furnizează încercând să fugă de ridicol şi compromitere morală. Îi...Blog politic si polemic