Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Văzând înverșunarea cu care unii susțin un personaj compromis și fără legitimitate cum este Traian Băsescu, te întrebi inevitabil ce resorturi  nefirești se află în spatele încolonării lor.

Sigur, nu poți lua de bune explicațiile pe care ei înșiși le furnizează încercând să fugă de ridicol și compromitere morală. Îi auzi vorbind de patriotism, de interes național, de pericolul unei restaurații comuniste, de atașament pentru valorile europene și nord-atlantice, de apărarea justiției etc. Baliverne!

Da, e vorba de interes, dar nicidecum de unul altruist, național, transcendent, ci de interesul lor, cât se poate de propriu și personal, în forma sa grotesc exacerbată,  dezgustător egoistă.

Se pot identifica trei structuri de coagulare a acestor descurcăreți fără opreliști morale, trei forme parazitare, grupate precum damnații pe cercurile spre infern, după gravitatea păcatelor săvârșite.

Găștile sunt formate din cei ce se oferă puterii pe tarabă, milogindu-se: suntem de vânzare, luați-ne! Cum vreți, la pachet, la promoție… numai luați-ne! Ne fascinează vecinătatea puterii, mângâierea ei, aburul privilegiilor. Dați-ne cât doriți dar dați-ne ceva, o ciozvârtă, o firimitură, să amirosim și noi din aromele voluptăților care vă desfată.

Cea mai renumită și demnă de dispreț gașcă ce a înflorit în ultimii ani în jurul puterii portocalii este aceea a intelectualilor lui Băsescu.

Urmează clanurile. Acestea creează ciorchini de profitori, adesea înrudiți, în jurul izvoarelor de îmbogățire ilicită ce ar trebui să alimenteze bugetul de stat. Față de membrii găștilor, care în schimbul unor servicii de lingușeală, pe măsura depravării lor, se mulțumesc să primească ce li se dă, apartenenții la clanuri delapidează în funcție de voracitatea și bunul lor plac iar apoi direcționează o parte din pradă, parandărătul, spre nivelul superior, spre camarile.

Putem exemplifica aici cu clanuri precum al vameșilor, al oamenilor de afaceri apropiați famigliei, al baronilor locali etc.

Cel mai aproape de infern, la dreapta lui Scaraoțki și mână în mână cu acesta ori cu prelungiri ale AND-ului său se află camarilele. Camarilele creează premisele și contextul conservării unei puteri corupte și dictatoriale. Din camarila lui Traian Băsescu  – camarila amiral a corupției românești de partid și de stat – fac parte: șefii serviciilor secrete, care îi furnizează nașului muniție de presiuni și șantaj, șefii procuraturii și ai DNA, care declanșează la comandă politică samavolnicii precum hăituirea și intimidarea țăranilor pentru vina de a se fi dus la referendum, șeful fiscului, care drena sume uriașe spre partidul ce l-a promovat, cei cinci judecători ai CCR, care s-au substituit voinței a 7,4 milioane de români sfidând-o cu nelegiuirea lor … și exemplele ar putea continua.

Vreți destructurarea acestor găști, clanuri, camarile, spre a mai oferi o șansă de însănătoșire tării, o șansă de viitor copiilor voștri? Amânați-vă orice alt program ați avea și mergeți duminică la vot. Duminică 9 decembrie 2012 este o zi de grație, în care vi se dă o putere decizională egală cu a celor ce și-au bătut joc timp de 4 ani de viața voastră.

Toți aceștia (Băsescu cu întreaga familie, Udrea, Boc, Roberta Anastase, Videanu, MRU, Neamțu – usturoi, Ion Oltean, Blejnar etc., etc., etc.) cât sunt ei de bogați și de influenți se vor duce cu înfrigurare la vot. Ei știu prea bine că fiecare vot contează și se roagă, precum condamnații înaintea execuției, ca voi să fiți cât mai leneși, să lăsați dreptul vostru de vot neexercitat,  pentru ca votul lor să se multiplice astfel, pentru ca ei să mai aibă o șansă de a scăpa de dat socoteală.

Iar dacă o undă de scepticism vă șoptește că n-ar avea rost să votați, pentru că și dacă îi schimbați pe cei de azi cu alții ar fi tot degeaba,  și următorii vor fi la fel de netrebnici, eu combat acest scepticism spunându-vă:

Ce e de preferat?

Să știi că ești grav bolnav și să nu te tratezi, să lași boala să te distrugă în continuare nestingherită pentru că, mai devreme sau mai târziu, oricum vei muri

sau

să încerci o operație, fie ea și cu doar 50% speranță de reușită, pentru a-ți mai da o șansă, pentru a câștiga zile sau ani de normalitate alături de cei dragi?

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Blejnar,Boc,Ion Oltean,MRU,Neamțu - usturoi,Roberta Anastase,Udrea,VideanuVăzând înverșunarea cu care unii susțin un personaj compromis și fără legitimitate cum este Traian Băsescu, te întrebi inevitabil ce resorturi  nefirești se află în spatele încolonării lor. Sigur, nu poți lua de bune explicațiile pe care ei înșiși le furnizează încercând să fugă de ridicol și compromitere morală. Îi...Blog politic si polemic