Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu se confruntă  în ultimele zile cu mai multe crize care-i strică liniștea . Criza economică e ultima dintre ele cauzatoare de insomnii. Puțin îi mai pasă lui TB în acest moment dacă România va ieși cu bine sau nu din criză. Ba, cunoscându-l, aș putea spune că, la cât îl iubește pe Ponta, la cât își iubește poporul, își dorește din toți rărunchii să iasă rău.

Cele mai multe bătăi de cap i le dau criza de credibilitate si criza de timp.

Știe că orice-ar spune, chiar adevăruri, chiar lucruri geniale (deși nu-i cazul), nimeni nu-l mai crede, nimeni nu-i mai acordă prezumția de bune intenții. Discursurile i se-ntorc impotrivă cu toată ura și toxicitatea cu care pornesc din străfundurile sale sulfuroase. La fiecare atac pe care-l lansează, se pomenește cu platoșa-i de nesimțire asaltată de retururi înzecite. Geaba palidele amplificatoare de la B1 și EVZ. Ce geaba, mai rău! Cu eunuci ca Turcescu și Cristoiu, ca Pora și Mircea Marian, urletele sale războinice  ajung la timpanele poporului ca miorlăieli ațâțate de rabie.

Și zilele trec. Nu mai are timp de gândire. Roboții din jurul său, setați pe „Da, să trăiți”, sunt sterpi când vine vorba de inventivitate. Cine, Lăzăroiu – science „“ fiction, cine Onaca „“ epavă, cine Fota „“ port „“ umbrelă? Cine să-i dea sfatul cel bun acum când fiecare trezire din somn e ca o numărătoare inversă de knock-out? 4, 3, 2, 1 … Aproape că nu-i mai vine să se culce când se gândește că la sculare va fi cu o zi mai aproape de eșafod.

De-asta și greșește la foc automat.

Cum să te afișezi cu Aspazia în public? Cât de năucit de lovituri să fii încât să recunoști de bună voie (și nu sub stare de hipnoză) că ești un trișor, că dama de tobă ce ți-a salvat mâna  la ultima cacealma, cu referendumul, nu a fost trasă aleator, din pachetul de cărți, ci ai scos-o tu, din mânecă,  atunci când Philip Gordon a stins pentru o clipă lumina făcându-se că s-a împiedicat de ștecher.

Cum să ieși tu însuți, seară de seară, în media, arătându-ți metehnele de parcă ar fi virtuți, de parcă nu ti le-am ști și detesta până la greață?

Și aș putea continua ca pentru o cursă de maraton, cu enumerarea  pașilor prezidențiali din groapă în groapă. Dar n-am interesul. Să fie primit!

Traian Băsescu își joacă ultima campanie electorală. E clar că e obosit, lipsit de inspirație, lipsit de teme miraculoase care să-i salveze mitul de invincibilitate. Joacă mai mult împins de la spate și sub presiunea urii, singura parte din el care-l va defini peste timp.

Tot ce încearcă a face prin discursurile sale incoerente și intempestive din ultimele zile este să provoace.

„Ponta, Antonescu, vă dați mari? Hai, ieșiți dacă aveți curajul! Ieșiți la luptă dreaptă cu mine. Nu cu blegii de MRU ori Blaga ci cu mine.  Iar cine câștigă să ia totul! Hai să vă văd, aveți sânge? De ce tăceți, lașilor, de ce vă ascundeți”?

Doar că, atât Ponta cât și Antonescu, îl ignoră. Și bine fac. Au înțeles că Traian Băsescu e sub presiunea  unui cumul de crize și că nu merită să intervină în fibrilația lui. Criza de nervi, ce pare a-l fi copleșit acum, e doar ultima formă de manifestare.  Lasă-l să o trateze cum știe el, cu whisky și stenograme. 4 zile trec repede. Singura lor grijă e să ajute aceste zile să treacă nu doar repede ci și fără incidente, fără vreun eveniment care să bulverseze electoratul.

Dacă după 9 decembrie USL va obține măcar 55% dintre mandate, vom vedea că toate sperietorile prezidențiale cu nenumirea lui Ponta și nerespectarea voinței populare nu au fost altceva decât fumigene de campanie lansate de TB în ultimul său all in, un bluf de  doi bani, că doar atât i-a mai rămas din zestrea de milioane ce i-au dat-o românii, la investire.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Aspazia Cojocaru,B1,Basescu,Cristoiu,EVZ,Fota,Lazaroiu,Mircea Marian,Onaca,Ponta,Pora,Turcescu,USLTraian Băsescu se confruntă  în ultimele zile cu mai multe crize care-i strică liniștea . Criza economică e ultima dintre ele cauzatoare de insomnii. Puțin îi mai pasă lui TB în acest moment dacă România va ieși cu bine sau nu din criză. Ba, cunoscându-l, aș putea spune că,...Blog politic si polemic