Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu se confruntă  în ultimele zile cu mai multe crize care-i strică liniştea . Criza economică e ultima dintre ele cauzatoare de insomnii. Puţin îi mai pasă lui TB în acest moment dacă România va ieşi cu bine sau nu din criză. Ba, cunoscându-l, aş putea spune că, la cât îl iubeşte pe Ponta, la cât îşi iubeşte poporul, îşi doreşte din toţi rărunchii să iasă rău.

Cele mai multe bătăi de cap i le dau criza de credibilitate si criza de timp.

Ştie că orice-ar spune, chiar adevăruri, chiar lucruri geniale (deşi nu-i cazul), nimeni nu-l mai crede, nimeni nu-i mai acordă prezumţia de bune intenţii. Discursurile i se-ntorc impotrivă cu toată ura şi toxicitatea cu care pornesc din străfundurile sale sulfuroase. La fiecare atac pe care-l lansează, se pomeneşte cu platoşa-i de nesimţire asaltată de retururi înzecite. Geaba palidele amplificatoare de la B1 şi EVZ. Ce geaba, mai rău! Cu eunuci ca Turcescu şi Cristoiu, ca Pora şi Mircea Marian, urletele sale războinice  ajung la timpanele poporului ca miorlăieli aţâţate de rabie.

Şi zilele trec. Nu mai are timp de gândire. Roboţii din jurul său, setaţi pe “Da, să trăiţi”, sunt sterpi când vine vorba de inventivitate. Cine, Lăzăroiu – science – fiction, cine Onaca – epavă, cine Fota – port – umbrelă? Cine să-i dea sfatul cel bun acum când fiecare trezire din somn e ca o numărătoare inversă de knock-out? 4, 3, 2, 1 … Aproape că nu-i mai vine să se culce când se gândeşte că la sculare va fi cu o zi mai aproape de eşafod.

De-asta şi greşeşte la foc automat.

Cum să te afişezi cu Aspazia în public? Cât de năucit de lovituri să fii încât să recunoşti de bună voie (şi nu sub stare de hipnoză) că eşti un trişor, că dama de tobă ce ţi-a salvat mâna  la ultima cacealma, cu referendumul, nu a fost trasă aleator, din pachetul de cărţi, ci ai scos-o tu, din mânecă,  atunci când Philip Gordon a stins pentru o clipă lumina făcându-se că s-a împiedicat de ştecher.

Cum să ieşi tu însuţi, seară de seară, în media, arătându-ţi metehnele de parcă ar fi virtuţi, de parcă nu ti le-am şti şi detesta până la greaţă?

Şi aş putea continua ca pentru o cursă de maraton, cu enumerarea  paşilor prezidenţiali din groapă în groapă. Dar n-am interesul. Să fie primit!

Traian Băsescu îşi joacă ultima campanie electorală. E clar că e obosit, lipsit de inspiraţie, lipsit de teme miraculoase care să-i salveze mitul de invincibilitate. Joacă mai mult împins de la spate şi sub presiunea urii, singura parte din el care-l va defini peste timp.

Tot ce încearcă a face prin discursurile sale incoerente şi intempestive din ultimele zile este să provoace.

“Ponta, Antonescu, vă daţi mari? Hai, ieşiţi dacă aveţi curajul! Ieşiţi la luptă dreaptă cu mine. Nu cu blegii de MRU ori Blaga ci cu mine.  Iar cine câştigă să ia totul! Hai să vă văd, aveţi sânge? De ce tăceţi, laşilor, de ce vă ascundeţi”?

Doar că, atât Ponta cât şi Antonescu, îl ignoră. Şi bine fac. Au înţeles că Traian Băsescu e sub presiunea  unui cumul de crize şi că nu merită să intervină în fibrilaţia lui. Criza de nervi, ce pare a-l fi copleşit acum, e doar ultima formă de manifestare.  Lasă-l să o trateze cum ştie el, cu whisky şi stenograme. 4 zile trec repede. Singura lor grijă e să ajute aceste zile să treacă nu doar repede ci şi fără incidente, fără vreun eveniment care să bulverseze electoratul.

Dacă după 9 decembrie USL va obţine măcar 55% dintre mandate, vom vedea că toate sperietorile prezidenţiale cu nenumirea lui Ponta şi nerespectarea voinţei populare nu au fost altceva decât fumigene de campanie lansate de TB în ultimul său all in, un bluf de  doi bani, că doar atât i-a mai rămas din zestrea de milioane ce i-au dat-o românii, la investire.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Aspazia Cojocaru,B1,Basescu,Cristoiu,EVZ,Fota,Lazaroiu,Mircea Marian,Onaca,Ponta,Pora,Turcescu,USLTraian Băsescu se confruntă  în ultimele zile cu mai multe crize care-i strică liniştea . Criza economică e ultima dintre ele cauzatoare de insomnii. Puţin îi mai pasă lui TB în acest moment dacă România va ieşi cu bine sau nu din criză. Ba, cunoscându-l, aş putea spune că,...Blog politic si polemic