Scorul acestui articol
[Total: 35 voturi. Media: 4.7]

 

Mitingul din seara asta a fost o mişcare pe care protestatarii şi-o doreau devastatoare pentru adversari. Din păcate pentru organizatori, din cauza unor erori din interior (apariţia complet neinspirată a lui Klaus Iohannis la miting, numărul totuşi mic de participanţi faţă de aşteptări ( 10 000 faţă de 130 000 cât estimau unii)), zarurile efectelor finale s-au întors împotriva lor. Tot ce-au reuşit a fost să-i enerveze la maximum pe cei de-acasă şi, mai ales, să dea un excelent prilej de ripostă dură celor din PSD.

Acum, toţi analiştii serioşi sunt de acord că Klaus Iohannis a încălcat grav Constituţia (prin gestul său asimilabil unei tantative de lovitură de stat)  şi că se impune declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui. Problema care-i împarte în două curente pe analişti şi comentatori este dacă, înainte de declanşarea procedurii de suspendare, PSD ar trebui sau nu să organizeze un contramiting uriaş.

Eu cred că DA, DA, DA!

Altfel, percepţia, nu doar a manifestanţilor din seara asta dar şi a multor telespectatori indignaţi din faţa televizoarelor, ar fi că minoritarii de la alegeri au devenit, într-o lună, mult mai puternici decât neputincioşii majoritari. Şi asta i-ar întări, nemeritat şi neadevărat, pe primii.

Pasivitatea celor de la putere nu ar fi nicidecum interpretată ca maturitate şi atitudine responsabilă ci ca slăbiciune şi neputinţă recunoscute.

Mutarea propusă de pacifiştii anti miting este acţiunea politică oferită de democraţie şi anume declanşarea imediată, în parlament, a procedurii de suspendare a preşedintelui, pentru tentativă de lovitură de stat.

Acest pas, declanşarea procedurii de suspendare, fără primul, organizarea de către PSD a unui contramiting uriaş în toată ţara, care să mai demonstreze o dată, dacă mai era nevoie, cine deţine majoritatea zdrobitoare şi în societate şi în parlament, ar fi un pas nepregătit corespunzător, pe nisipuri mişcătoare. Fără un astfel de pas am vedea, seară de seară, proteste ale unor mii de persoane manipulate profesionist din off, crescând în intensitate cu fiecare lipsă de replica pe măsură a susţinătorilor PSD.

Trebuie ca PSD şi ALDE să organizeze urgent contramitingul cu sute de mii de participanţi, ca un termen de comparaţie pentru cei 10 000 de protestatari de azi, comparaţie care să arate forţa socială REALĂ a taberelor şi nu cea aparentă, indusă de profesioniştii manipulării.

După acest gest de forţă, păstrat cu grijă în limite civilizate şi nespeculabile, mişcarea din parlament, cu suspendarea preşedintelui, ar avea o legitimitate considerabil mai mare. Iar amatorii de proteste organizate pe Facebook s-ar gândi de 10 ori înainte să îşi mai provoace grosolan adversarii, cum au făcut-o azi.

Contele de Saint GermainEditorialecontramiting PSD,miting,procedura de suspendare a presedintelui,profesionistii manipularii,protestatari,proteste organizate pe FacebookKlaus Iohannis  Mitingul din seara asta a fost o mişcare pe care protestatarii şi-o doreau devastatoare pentru adversari. Din păcate pentru organizatori, din cauza unor erori din interior (apariţia complet neinspirată a lui Klaus Iohannis la miting, numărul totuşi mic de participanţi faţă de aşteptări ( 10 000 faţă de 130...Blog politic si polemic