Scorul acestui articol
[Total: 35 voturi. Media: 4.7]

 

Mitingul din seara asta a fost o mișcare pe care protestatarii și-o doreau devastatoare pentru adversari. Din păcate pentru organizatori, din cauza unor erori din interior (apariția complet neinspirată a lui Klaus Iohannis la miting, numărul totuși mic de participanți față de așteptări ( 10 000 față de 130 000 cât estimau unii)), zarurile efectelor finale s-au întors împotriva lor. Tot ce-au reușit a fost să-i enerveze la maximum pe cei de-acasă și, mai ales, să dea un excelent prilej de ripostă dură celor din PSD.

Acum, toți analiștii serioși sunt de acord că Klaus Iohannis a încălcat grav Constituția (prin gestul său asimilabil unei tantative de lovitură de stat)  și că se impune declanșarea procedurii de suspendare a președintelui. Problema care-i împarte în două curente pe analiști și comentatori este dacă, înainte de declanșarea procedurii de suspendare, PSD ar trebui sau nu să organizeze un contramiting uriaș.

Eu cred că DA, DA, DA!

Altfel, percepția, nu doar a manifestanților din seara asta dar și a multor telespectatori indignați din fața televizoarelor, ar fi că minoritarii de la alegeri au devenit, într-o lună, mult mai puternici decât neputincioșii majoritari. Și asta i-ar întări, nemeritat și neadevărat, pe primii.

Pasivitatea celor de la putere nu ar fi nicidecum interpretată ca maturitate și atitudine responsabilă ci ca slăbiciune și neputință recunoscute.

Mutarea propusă de pacifiștii anti miting este acțiunea politică oferită de democrație și anume declanșarea imediată, în parlament, a procedurii de suspendare a președintelui, pentru tentativă de lovitură de stat.

Acest pas, declanșarea procedurii de suspendare, fără primul, organizarea de către PSD a unui contramiting uriaș în toată țara, care să mai demonstreze o dată, dacă mai era nevoie, cine deține majoritatea zdrobitoare și în societate și în parlament, ar fi un pas nepregătit corespunzător, pe nisipuri mișcătoare. Fără un astfel de pas am vedea, seară de seară, proteste ale unor mii de persoane manipulate profesionist din off, crescând în intensitate cu fiecare lipsă de replica pe măsură a susținătorilor PSD.

Trebuie ca PSD și ALDE să organizeze urgent contramitingul cu sute de mii de participanți, ca un termen de comparație pentru cei 10 000 de protestatari de azi, comparație care să arate forța socială REALÄ‚ a taberelor și nu cea aparentă, indusă de profesioniștii manipulării.

După acest gest de forță, păstrat cu grijă în limite civilizate și nespeculabile, mișcarea din parlament, cu suspendarea președintelui, ar avea o legitimitate considerabil mai mare. Iar amatorii de proteste organizate pe Facebook s-ar gândi de 10 ori înainte să își mai provoace grosolan adversarii, cum au făcut-o azi.

Contele de Saint GermainEditorialecontramiting PSD,miting,procedura de suspendare a presedintelui,profesionistii manipularii,protestatari,proteste organizate pe FacebookKlaus Iohannis  Mitingul din seara asta a fost o mișcare pe care protestatarii și-o doreau devastatoare pentru adversari. Din păcate pentru organizatori, din cauza unor erori din interior (apariția complet neinspirată a lui Klaus Iohannis la miting, numărul totuși mic de participanți față de așteptări ( 10 000 față de 130...Blog politic si polemic