Scorul acestui articol
[Total: 47 voturi. Media: 4.5]

 

 

Mi-a fost teamă de ziua de ieri.

Când am văzut vânzoleala de pe Facebook, atâția influenceri scoși la dat ce-au mai bun, toți adormiții sub acoperire zgâlțâiți în efecte, să se activeze de urgență, Tapalagă prins între fibrilații È™i Parkinson, Nicușor Dan adăugând fum pe nări gângăvelilor sale obiÈ™nuite, Raluca Turcan chemându-și partidul la rivuluție  pe maidan, în fine, toată lumea bună punând de-o apocalipsă, am zis: gata! Până aici le-a fost pesediștilor și celor 50% de români care i-au votat!

Acum m-am lămurit și m-am liniștit! Deci asta-i forța marii găselnițe, marii arme secrete a SRI de scos oameni în stradă pe cale feisbucistică: 20 000. Hai, 30 000. Hai, la nivel de țară, 50 000!

Slăbut! Foarte slăbut!

Sau poate că forța armei ar fi mai mare, spre sute de mii, dar nu are cu cine.  NU ARE CU CINE! De fapt, s-a văzut È™i la vot. Puțini, comozi, È™i mobilizabili doar pe bază de adrenalină. Crezând că pot compensa lipsa de consistență prin scandal È™i nihilism de la distanță.

A observat bine Ion Cristoiu (È™i trebuie să-i dau Cezarului ce-i al Cezarului!) un adevăr foarte prețios ce reiese din brambureala de ieri: „prin această descindere a lui Klaus Iohannis, mișcările de stradă au fost lipsite de principalul argument „“ spontaneitatea „“ și, mai ales, expresia societății civile.

Ele apar astfel, prin asumarea de către șeful statului, drept ceea ce sînt:

mișcări organizate de o ramură a Puterii, prin intermediul SRI, Președinția, împotriva celeilalte ramuri, Guvernul”.

Au vrut să-È™i arate muÈ™chii È™i È™i-au dezvelit piepții costelivi. Au căscat gura mare, amenințând că vor înghiți monstrul, È™i È™i-au trădat calibrul insuficient.

Cred că după experiența de ieri s-a mai compromis un mit: mitul buturugii mici care răstoarnă carul mare.  Dar, în compensație, s-a confirmat altul: ulciorul nu merge de multe ori la apă!

Contele de Saint GermainEditorialeapocalipsa,arma secreta a SRI,Dan Tapalagă,influenceri,Ion Cristoiu,Nicusor Dan scoate fum pe nari,Presedintia impotriva Guvernului,Raluca Turcan cheama partidul la rivulutie,vanzoleala de pe Facebook    Mi-a fost teamă de ziua de ieri. Când am văzut vânzoleala de pe Facebook, atâția influenceri scoși la dat ce-au mai bun, toți adormiții sub acoperire zgâlțâiți în efecte, să se activeze de urgență, Tapalagă prins între fibrilații È™i Parkinson, Nicușor Dan adăugând fum pe nări gângăvelilor sale obiÈ™nuite, Raluca...Blog politic si polemic