Scorul acestui articol
[Total: 47 voturi. Media: 4.5]

 

 

Mi-a fost teamă de ziua de ieri.

Când am văzut vânzoleala de pe Facebook, atâţia influenceri scoşi la dat ce-au mai bun, toţi adormiţii sub acoperire zgâlţâiţi în efecte, să se activeze de urgență, Tapalagă prins între fibrilaţii și Parkinson, Nicuşor Dan adăugând fum pe nări gângăvelilor sale obișnuite, Raluca Turcan chemându-şi partidul la rivuluţie  pe maidan, în fine, toată lumea bună punând de-o apocalipsă, am zis: gata! Până aici le-a fost pesediştilor şi celor 50% de români care i-au votat!

Acum m-am lămurit şi m-am liniştit! Deci asta-i forţa marii găselniţe, marii arme secrete a SRI de scos oameni în stradă pe cale feisbucistică: 20 000. Hai, 30 000. Hai, la nivel de ţară, 50 000!

Slăbut! Foarte slăbut!

Sau poate că forța armei ar fi mai mare, spre sute de mii, dar nu are cu cine.  NU ARE CU CINE! De fapt, s-a văzut și la vot. Puțini, comozi, și mobilizabili doar pe bază de adrenalină. Crezând că pot compensa lipsa de consistență prin scandal și nihilism de la distanță.

A observat bine Ion Cristoiu (și trebuie să-i dau Cezarului ce-i al Cezarului!) un adevăr foarte prețios ce reiese din brambureala de ieri: “prin această descindere a lui Klaus Iohannis, mişcările de stradă au fost lipsite de principalul argument – spontaneitatea – şi, mai ales, expresia societăţii civile.

Ele apar astfel, prin asumarea de către şeful statului, drept ceea ce sînt:

mişcări organizate de o ramură a Puterii, prin intermediul SRI, Preşedinţia, împotriva celeilalte ramuri, Guvernul”.

Au vrut să-și arate mușchii și și-au dezvelit piepții costelivi. Au căscat gura mare, amenințând că vor înghiți monstrul, și și-au trădat calibrul insuficient.

Cred că după experiența de ieri s-a mai compromis un mit: mitul buturugii mici care răstoarnă carul mare.  Dar, în compensație, s-a confirmat altul: ulciorul nu merge de multe ori la apă!

Contele de Saint GermainEditorialeapocalipsa,arma secreta a SRI,Dan Tapalagă,influenceri,Ion Cristoiu,Nicusor Dan scoate fum pe nari,Presedintia impotriva Guvernului,Raluca Turcan cheama partidul la rivulutie,vanzoleala de pe Facebook    Mi-a fost teamă de ziua de ieri. Când am văzut vânzoleala de pe Facebook, atâţia influenceri scoşi la dat ce-au mai bun, toţi adormiţii sub acoperire zgâlţâiţi în efecte, să se activeze de urgență, Tapalagă prins între fibrilaţii și Parkinson, Nicuşor Dan adăugând fum pe nări gângăvelilor sale obișnuite, Raluca...Blog politic si polemic