Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul din Romania Libera al Alinei Mungiu Pippidi, intitulat „Lideri pentru 2011?”, ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/lideri-pentru-2011-212117.html )

Cel mai mult admir la doamna Pippidi că refuză coteriile. Mai admir și altele: curajul, folosirea numelor proprii, chiar și o anumită candoare a terfelirii. Nu însă cu același extaz.

Pe partea cealaltă i-aș reproșa că nu sintetizează, că are multe naivități. Încărcate pozitiv, e drept, dar extrauterine, fără șanse de a prinde viață. Fraze lungi, imbricate, greu de acoperit cu reprezentări, își propun să susțină convingător soluții utopice. Obiectiv ratat și-n formă și-n fond. Cel puțin în ceea ce mă privește.

Nu cred, deși aș vrea, în naturalizarea la noi, cel puțin în timpul vieții mele, a speciei „România curată”. Mi se pare prematur propusă deși, trebuie să recunosc, încearcă să exploateze o înclinație majoră a acestui popor: datu-n vânt după delațiune.

Nu cred, de asemenea, în liderii alternativi așa cum și-i imaginează doamna Pippidi. Pur și simplu există o reacție naturală de respingere între metabolismul de partid (că doar partidele ar trebui să-i propulseze pe acești lideri) și disponibilitatea la compromis a oamenilor de  valoare ridicată.

O să mi se replice: bine și atunci ce-i de făcut? Stăm cu mâinile-n sân?

Răspunsul meu e unul inspirat până la un punct de domnul Baconschi: declarăm război Franței și apoi ne lăsăm colonizați.

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro.

Contele de Saint GermainEditorialul de joiPolemiceAlina Mungiu Pippidi,Romania Curata,Romania Libera,utopie(Comentariu postat la editorialul din Romania Libera al Alinei Mungiu Pippidi, intitulat 'Lideri pentru 2011?', ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/lideri-pentru-2011-212117.html ) Cel mai mult admir la doamna Pippidi că refuză coteriile. Mai admir și altele: curajul, folosirea numelor proprii, chiar și o anumită candoare a terfelirii. Nu însă...Blog politic si polemic