Scorul acestui articol
[Total: 791 voturi. Media: 4.9]

 

Când Dumnezeu a plămădit poporul român, nu știu din ce calcul divin a ales să stratifice compoziția plămezii: virtuțile înalte sus, sămânța de păcat și discordie jos, iar la mijloc mămăliga lașității, a trădării și a stuchirii prin strungăreață. Apoi a zis: pe femeia română o fac din tăriile de la extremități, să fie superlativă în bine sau în rău, iar pe bărbatul român îl fac din terciul din mijloc, să fie mediocru, moale și grobian.

Așa se explică faptul că în bezmeticeala pe care ne-a hărăzit-o istoria de ceva decenii încoace ne-am pricopsit, ca popor condus aproape exclusiv de bărbați, cu un renume deloc măgulitor legat de caracter, de patriotism, de respect de sine, de spirit de sacrificiu și, mai ales, de onoare.

În aceste zile se umblă cu intrigăraia, cu înjurătura groasă și cu parfumuri grețoase de cauze nobile scoase șmecherește pe tejghea, la alibi. Totul, pentru a acoperi mirosul fetid de golăneală nespălată, pentru a îndoi la spate mâna care a votat și a face alba neagra cu puterea legitimă.

Niște nemulțumiți de rateurile personale tocmai bune de pus în cârca altora, foarte nervoși pe definiția minorității în democrație, s-au gândit ei, cu mințile lor luminate și ingenioase, să răstoarne puterea, dicționarele și etimologia și să-și facă dreptate cu toroipanul bătând jandarmi și invadând instituții. Sub glazura unui pacifism ostentativ au încurajat limbajul de șatră și elanurile criminale, făcându-se că nu le place dar, în sinea lor, repetând mantric „muie PSD”și jubilând abundent în prosop, ca la o masturbare cu mâna Afroditei.

Până și președintele Iohannis s-a prins în bălăceala asta de hormoni care tulbură mințile debile și, cu bleul ochilor încețoșat de perspectiva rateului, a ieșit la televizor să-i strige Afroditei, al cărei ritm manual scăzuse spre lehamite: continuă, Meine Gottin, nu te opri, nu mă lăsa la mijlocul drumului! Vreau și eu ce se oferă PSD! Vreau să termin și nu pot fără m..e! Vreau să mă împlinesc, să mă realeg! Ajută-mă!

E interesant cum reacționează oameni așa zis importanți în momente de cumpănă. Se autocaracterizează mai bine decât i-ar putea descrie o sută de portretiști cu înclinații spre caricatură.

Cine conduce astăzi țara? Iohannis, Dragnea, Helvig. A luat vreunul din ei, în aceste zile tulburi, o poziție de lider cu adevărat responsabil? De român angajat până la martiriu în folosul dreptății și al țării (cât o mai fi ea de țară)? De unde! Fiecare a încercat să-și apere micul imperiu de influență cu politicianisme, cu minciuni, cu blamarea rivalilor, cu arătarea mușchilor prin maieu, considerând milioanele de români ce-l privesc așteptând și ceva pozitiv de la el ca pe niște nătângi gata să înghită orice. Chiar și un oral de cocălărime dacă e nevoie.

Noroc, încă o dată, cu femeia română. Cu Vitoria noastră Lipan, cea plămădită din aluat tare al fermității și al căutatului adevărului până la capăt.  Ea spală onoarea bărbatului nostru român cel șovăitor, cel cu pumnalul înfipt pe la spatele tovarășului, cel ce se înfumurează ca un cocoș și se pune ciuci ca o găină.

Trei femei au sărit în ultimele zile să apere adevărul adevărat despre marele miting al diasporei și sloganul său înălțător „Muie PSD”.

Alina Mungiu Pippidi, Simona Halep și Sorina Matei.

Doamna Pippidi a fost prima care a demascat, chiar înainte de miting, manipularea zațului diasporean de către oportuniști locali fără scrupule:

Bine aţi venit în lumpendiasporaromânească, aceea care conduce în topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene, ca să nu mai vorbim de topul educaţiei, şi care face coadă pe 1 august la intrarea în ţară cu remorci de junk cars ataşate – că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable. … Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „Muie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat să civilizăm PSD şi să construim alternativa la el, nici pe cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în ţară cu maşini la mîna a doua cu numere teribiliste”.

A urmat mitingul muiștilor (pardon de generalizare, dar cine nu se dezice care va să zică că consimte) cu ideea de sânge și flăcări pe străzi, de revoluție la palat, de ”iau pistolul jandarmului și-l împușc în cap dacă mi se opune” pe Facebook. Muie și violențe fără număr. La întern și la extern.

Până și pe arena din Canada unde Simona Halep juca o finală ce ar fi trebuit să aducă respect României, creierii putrefacți ai unora  au ținut să oripileze lumea civilizată.

Și a intervenit a doua româncă adevărată, curajoasă, chiar câștigătoarea acelei finale, pentru a-i mustra pe  huliganii haștagieni.

Simona Halep: „Vă rog, data viitoare când veniți pe un teren de tenis, să respectați această încăpere. E mult prea deosebită pentru astfel de lucruri“.

A treia luare de poziție tranșantă, vehementă, în contracurentul unei propagande a sistemului ocult absolut ordinară și mistificatoare de adevăr a aparținut celei mai curajoase și combative ziariste a momentului, Sorina Matei:
O mică parte din bolnavii psihic ai lui Iohannis pe pagina Simonei Halep, doar pentru că un sportiv de performanță care se respectă nu este de acord să fie folosit de scelerații înjurăturii politice.

Ăștia sunteți voi, iresponsabilii dreptei care ați promovat, susținut și inflamat asta. Aici sunt Iohannis, USR, PNL, Hellvig, Tismăneanu, Liiceanu, voi sunteți în fiecare cuvânt de aici. Cine promovează și seamănă ură, agresiune, violență de toate tipurile și sub toate formele în societate, pentru că se identifică cu asta ( “Înjurătura care ne unește”- editorial Liiceanu, urmat de Tismăneanu) are parte de ea. Aici și ăștia sunteți voi. Aceasta este oglinda voastră. Priviți-vă!

 

Splendid spus! Felicitări Sorina Matei!

Și ca o încoronare, dar și ca o concluzie, Alina Mungiu Pippidi a publicat ieri în România Curată un editorial memorabil. Iată doar un pasaj:

Sigur, miile de oameni nevinovați care s-au dus cu copiii vineri seara nu au nici o vină pentru cele de mai sus, puse la cale de profitorii evidenți, cei care cîștigă electoral, cu servciile secrete pe care le controlează, și care au mii de agenți acoperiți în presă și diaspora, avînd buget mai mare decît în Germania, tăiat la rectificare cu peste o sută de milioane. Sau au vreo vină? Oare discernămîntul, mai ales din partea unora care fac revoluție în numele educației și meritocrației, nu e obligatoriu? De ce să te duci la o demonstrație de trîntit guvernul cînd fiind om educat știi că nu ai cum să îl trîntești? For fun? Și mai iei și copiii, că mult or să învețe din politică la un loc unde programul a evoluat de la Muie PSD la Moarte PSD? Eventual le pui rănile pe Facebook dacă îi calcă vreo mașină și ești lansat! De ce să îți spui că nu contează lîngă cine demonstrezi, de ce să îți spui că te reprezintă șoferul cu M…PSD și să nu bagi de seamă că față de acum 13 ani (2004) sau 22 de ani (1996) cînd am reușit să înfrîngem PSD, nu mai avem lideri  de societate civilă (cine conduce demonstrațiile astea? Unde e programul lor?), nu mai avem idei (unde sunt echivalentele de azi ale Contractului cu România din 1996, ale Cărții Albe din 2012, etc?), nu mai avem politicieni și am ajuns aliați cu SRI. Pe vremuri ne infiltrau mai ferit. Involuție pe toate planurile”.

Închei cu vorba unei alte românce puternice (Elena Udrea, dăruită nouă de la cealaltă extremitate a plămadei), vorbă rostită în alte împrejurări și în alt timp, dar cu trimitere, evident, la poate cel mai ticălos dintre ticăloșii români aflați încă în viață: „marii noștri bărbați politici s-au ascuns pe sub mese”.

Da! Marii noștri bărbați politici stau și acum ascunși pe sub mese, dar, ce să vezi, le-au cam rămas mesele mici și li se vede, culmea, chiar micimea. Ar fi comic dacă n-ar fi dezolant.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/femeia-500x265.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/femeia-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeAlina Mungiu Pippidi,femeia romana,interventia jandarmilor,manipulare Iohannis,mitingul diasporei,Simona Halep,Sorina Matei,Vitoria Lipan  Când Dumnezeu a plămădit poporul român, nu știu din ce calcul divin a ales să stratifice compoziția plămezii: virtuțile înalte sus, sămânța de păcat și discordie jos, iar la mijloc mămăliga lașității, a trădării și a stuchirii prin strungăreață. Apoi a zis: pe femeia română o fac din tăriile...Blog politic si polemic