Scorul acestui articol
[Total: 791 voturi. Media: 4.9]

 

Când Dumnezeu a plămădit poporul român, nu È™tiu din ce calcul divin a ales să stratifice compoziția plămezii: virtuțile înalte sus, sămânța de păcat È™i discordie jos, iar la mijloc mămăliga laÈ™ității, a trădării È™i a stuchirii prin strungăreață. Apoi a zis: pe femeia română o fac din tăriile de la extremități, să fie superlativă în bine sau în rău, iar pe bărbatul român îl fac din terciul din mijloc, să fie mediocru, moale È™i grobian.

AÈ™a se explică faptul că în bezmeticeala pe care ne-a hărăzit-o istoria de ceva decenii încoace ne-am pricopsit, ca popor condus aproape exclusiv de bărbați, cu un renume deloc măgulitor legat de caracter, de patriotism, de respect de sine, de spirit de sacrificiu È™i, mai ales, de onoare.

În aceste zile se umblă cu intrigăraia, cu înjurătura groasă È™i cu parfumuri grețoase de cauze nobile scoase È™mechereÈ™te pe tejghea, la alibi. Totul, pentru a acoperi mirosul fetid de golăneală nespălată, pentru a îndoi la spate mâna care a votat È™i a face alba neagra cu puterea legitimă.

NiÈ™te nemulțumiți de rateurile personale tocmai bune de pus în cârca altora, foarte nervoÈ™i pe definiția minorității în democrație, s-au gândit ei, cu mințile lor luminate È™i ingenioase, să răstoarne puterea, dicționarele È™i etimologia È™i să-È™i facă dreptate cu toroipanul bătând jandarmi È™i invadând instituții. Sub glazura unui pacifism ostentativ au încurajat limbajul de È™atră È™i elanurile criminale, făcându-se că nu le place dar, în sinea lor, repetând mantric „žmuie PSD”È™i jubilând abundent în prosop, ca la o masturbare cu mâna Afroditei.

Până È™i preÈ™edintele Iohannis s-a prins în bălăceala asta de hormoni care tulbură mințile debile È™i, cu bleul ochilor încețoÈ™at de perspectiva rateului, a ieÈ™it la televizor să-i strige Afroditei, al cărei ritm manual scăzuse spre lehamite: continuă, Meine Gottin, nu te opri, nu mă lăsa la mijlocul drumului! Vreau È™i eu ce se oferă PSD! Vreau să termin È™i nu pot fără m..e! Vreau să mă împlinesc, să mă realeg! Ajută-mă!

E interesant cum reacționează oameni aÈ™a zis importanți în momente de cumpănă. Se autocaracterizează mai bine decât i-ar putea descrie o sută de portretiÈ™ti cu înclinații spre caricatură.

Cine conduce astăzi țara? Iohannis, Dragnea, Helvig. A luat vreunul din ei, în aceste zile tulburi, o poziție de lider cu adevărat responsabil? De român angajat până la martiriu în folosul dreptății È™i al țării (cât o mai fi ea de țară)? De unde! Fiecare a încercat să-È™i apere micul imperiu de influență cu politicianisme, cu minciuni, cu blamarea rivalilor, cu arătarea muÈ™chilor prin maieu, considerând milioanele de români ce-l privesc aÈ™teptând È™i ceva pozitiv de la el ca pe niÈ™te nătângi gata să înghită orice. Chiar È™i un oral de cocălărime dacă e nevoie.

Noroc, încă o dată, cu femeia română. Cu Vitoria noastră Lipan, cea plămădită din aluat tare al fermității È™i al căutatului adevărului până la capăt.  Ea spală onoarea bărbatului nostru român cel È™ovăitor, cel cu pumnalul înfipt pe la spatele tovarăÈ™ului, cel ce se înfumurează ca un cocoÈ™ È™i se pune ciuci ca o găină.

Trei femei au sărit în ultimele zile să apere adevărul adevărat despre marele miting al diasporei È™i sloganul său înălțător „žMuie PSD”.

Alina Mungiu Pippidi, Simona Halep și Sorina Matei.

Doamna Pippidi a fost prima care a demascat, chiar înainte de miting, manipularea zațului diasporean de către oportuniÈ™ti locali fără scrupule:

„žBine ați venit în lumpendiasporaromânească, aceea care conduce în topul precarității economice și sociale în mai multe țări europene, ca să nu mai vorbim de topul educației, și care face coadă pe 1 august la intrarea în țară cu remorci de junk cars atașate „“ că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable. … Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „žMuie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat să civilizăm PSD și să construim alternativa la el, nici pe cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în țară cu mașini la mîna a doua cu numere teribiliste„.

A urmat mitingul muiÈ™tilor (pardon de generalizare, dar cine nu se dezice care va să zică că consimte) cu ideea de sânge È™i flăcări pe străzi, de revoluție la palat, de „iau pistolul jandarmului È™i-l împuÈ™c în cap dacă mi se opune” pe Facebook. Muie È™i violențe fără număr. La întern È™i la extern.

Până È™i pe arena din Canada unde Simona Halep juca o finală ce ar fi trebuit să aducă respect României, creierii putrefacți ai unora  au ținut să oripileze lumea civilizată.

Și a intervenit a doua româncă adevărată, curajoasă, chiar câÈ™tigătoarea acelei finale, pentru a-i mustra pe  huliganii haÈ™tagieni.

Simona Halep: „žVă rog, data viitoare când veniți pe un teren de tenis, să respectați această încăpere. E mult prea deosebită pentru astfel de lucruri„.

A treia luare de poziție tranÈ™antă, vehementă, în contracurentul unei propagande a sistemului ocult absolut ordinară È™i mistificatoare de adevăr a aparținut celei mai curajoase È™i combative ziariste a momentului, Sorina Matei:
„žO mică parte din bolnavii psihic ai lui Iohannis pe pagina Simonei Halep, doar pentru că un sportiv de performanță care se respectă nu este de acord să fie folosit de scelerații înjurăturii politice.

Ä‚È™tia sunteți voi, iresponsabilii dreptei care ați promovat, susținut È™i inflamat asta. Aici sunt Iohannis, USR, PNL, Hellvig, Tismăneanu, Liiceanu, voi sunteți în fiecare cuvânt de aici. Cine promovează È™i seamănă ură, agresiune, violență de toate tipurile È™i sub toate formele în societate, pentru că se identifică cu asta ( „Înjurătura care ne uneÈ™te”- editorial Liiceanu, urmat de Tismăneanu) are parte de ea. Aici È™i ăÈ™tia sunteți voi. Aceasta este oglinda voastră. Priviți-vă!„

 

Splendid spus! Felicitări Sorina Matei!

Și ca o încoronare, dar È™i ca o concluzie, Alina Mungiu Pippidi a publicat ieri în România Curată un editorial memorabil. Iată doar un pasaj:

„žSigur, miile de oameni nevinovați care s-au dus cu copiii vineri seara nu au nici o vină pentru cele de mai sus, puse la cale de profitorii evidenți, cei care cîÈ™tigă electoral, cu servciile secrete pe care le controlează, È™i care au mii de agenți acoperiți în presă È™i diaspora, avînd buget mai mare decît în Germania, tăiat la rectificare cu peste o sută de milioane. Sau au vreo vină? Oare discernămîntul, mai ales din partea unora care fac revoluție în numele educației È™i meritocrației, nu e obligatoriu? De ce să te duci la o demonstrație de trîntit guvernul cînd fiind om educat È™tii că nu ai cum să îl trînteÈ™ti? For fun? Și mai iei È™i copiii, că mult or să învețe din politică la un loc unde programul a evoluat de la Muie PSD la Moarte PSD? Eventual le pui rănile pe Facebook dacă îi calcă vreo maÈ™ină È™i eÈ™ti lansat! De ce să îți spui că nu contează lîngă cine demonstrezi, de ce să îți spui că te reprezintă È™oferul cu M”¦PSD È™i să nu bagi de seamă că față de acum 13 ani (2004) sau 22 de ani (1996) cînd am reuÈ™it să înfrîngem PSD, nu mai avem lideri  de societate civilă (cine conduce demonstrațiile astea? Unde e programul lor?), nu mai avem idei (unde sunt echivalentele de azi ale Contractului cu România din 1996, ale Cărții Albe din 2012, etc?), nu mai avem politicieni È™i am ajuns aliați cu SRI. Pe vremuri ne infiltrau mai ferit. Involuție pe toate planurile„.

Închei cu vorba unei alte românce puternice (Elena Udrea, dăruită nouă de la cealaltă extremitate a plămadei), vorbă rostită în alte împrejurări È™i în alt timp, dar cu trimitere, evident, la poate cel mai ticălos dintre ticăloÈ™ii români aflați încă în viață: „žmarii noÈ™tri bărbați politici s-au ascuns pe sub mese„.

Da! Marii noÈ™tri bărbați politici stau È™i acum ascunÈ™i pe sub mese, dar, ce să vezi, le-au cam rămas mesele mici È™i li se vede, culmea, chiar micimea. Ar fi comic dacă n-ar fi dezolant.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/femeia-500x265.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/femeia-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeAlina Mungiu Pippidi,femeia romana,interventia jandarmilor,manipulare Iohannis,mitingul diasporei,Simona Halep,Sorina Matei,Vitoria Lipan  Când Dumnezeu a plămădit poporul român, nu È™tiu din ce calcul divin a ales să stratifice compoziția plămezii: virtuțile înalte sus, sămânța de păcat È™i discordie jos, iar la mijloc mămăliga laÈ™ității, a trădării È™i a stuchirii prin strungăreață. Apoi a zis: pe femeia română o fac din tăriile...Blog politic si polemic