Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat “Un partid de tombatere”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-partid-de-tombatere-917541.html)

Câtă deşănţată ipocrizie! Ce bine şi-a ales curvele această putere proxenetă! Cum ies ele la produs de îndată ce la colţul străzii se iţeşte, străvezie, o umbră de izmană. Şi cum îşi ridică ele poalele în cap, doar – doar damful feromonilor de doi lei din chiloţii lor portocalii, de cocote expirate, va mai păcăli vreo muscă beţivă.

Aplecându-se înfrigurat spre prohabul promiţător, cu buzele ţuguiate ca pentru a aspira apa vie din ţâşnitoarea gării Sinaia, Mircea Cărtărescu îşi dovedeşte încă o dată vocaţia de greiere de casă înrudit, nu întâmplător şi nici doar metaforic, cu lăcustele şi urechelniţele.

Atâta înfiorare preorgasmică, la o PFA (persoană fizică autorizată) plătită pe drepturi de autor şi specializată în playback sentimental de partid şi de stat, ar fi înduioşătoare dacă nu ar fi generată, ca în cazul de faţă, de o felaţie cu o gonflabilă. Ceea ce o face, inevitabil, dezgustătoare.

Când, în 2005, idolul său alegea “soluţia imorală”, MC chicotea complice: “Bine că i-a tras-o lui Năstase. Prea se dădea ăsta mare cu ouăle lui!”.

Când acelaşi idol, în 2009, “şi-a văzut visul cu ochii” fiind mai intâi peţitor şi apoi naş la mariajul politic al anului între PDL şi PSD, MC a suspinat încercănat o noapte, pentru publicul său telenovelistic dar, spre dimineaţă, s-a spălat de rimelul întins şi s-a mai dăruit o dată, frenetic, pe vecie, vigurosului său semnatar de cecuri.

Acum însă, limitele de liberal pur – sânge ale lui MC au fost depăşite. Cât de mult i-a iubit el pe PNL-işti, câtă speranţă şi-a pus el în ei şi, vai, ce dezamăgire. « Liberali oneşti, abandonaţi-l de grabă pe bidonul gol Antonescu şi veniţi alături de mine să-l slujim cu râvnă pe golitorul de bidoane Băsescu ». Convingător, nu ? « Veţi avea astfel şansa nu doar să vă salvaţi sufletele de ispitele pestilenţiale ale diabolicului turnător Voiculescu dar şi să contribuiţi, alături de personalităţi exemplare, oameni oneşti şi patrioţi, Udrea, Baconschi, Anastase, Voinescu, Videanu, Oprea, la noul proiect de relansare a României intitulat, atât de liberal, «fără Europa, fără Rusia, fără China » » !

Prin filipica de azi MC demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, care sunt frământările lui pe această lume: dacă nu pot ascunde scabia alor mei, măcar să le dau şi celorlalţi o blenoragie.

Demersul lui Crin Antonescu este un semn că-i pasă şi că încearcă să fie practic, în regim de urgenţă, spre binele celor striviţi de aceşti decidenţi iresponsabili. Motiv pentru care este mai mult de salutat decât de condamnat. Ce să facă, să stea cu mâinile în sân ? Să asiste la indiferenţa cinică şi hăhăitoare a puterii şi a ţucălarilor ei faţă de gesturi extreme, de renaştere etică naţională, precum greva doamnei învăţătoare Cristina Anghel şi saltul în gol al lui Adrian Sobaru ?

Înţeleg, astfel de gesturi displac profund unor moralişti de plastilină ca Mircea Cărtărescu ori Andrei Pleşu. O dată că le dau lecţii de demnitate umană tocmai lor, teoreticienii fuduli ai acestei teme, apoi că le pun în pericol  levitaţia călduţă pe deasupra unei realităţi ce, consideră ei, nu-i merită. De-asta se şi feresc ca de dracu’ să le comenteze !

Revăd interviul de-aseară al lui Adrian Sobaru şi mă cutremur gândindu-mă câţi români curaţi şi neajutoraţi ca el sunt pe cale de a-şi scrie chiar în această clipă scrisorile de adio, pe o hârtie şi cu un creion întinse grăbit, cu un hăhăit sardonic, de Traian Băsescu.

În vreme ce hahalera de Cărtărescu ne explică, plete-n vânt şi glas de harpie, cum e Băsescu de 10 ori mai puţin nociv decât Voiculescu.

Curvă, fie! Dar şi geloasă?

Contele de Saint GermainPolemiceAdrian Sobaru,Basescu,cartarescu,Crin Antonescu,Cristina Anghel,curve,editorial EVZ,feromini(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat 'Un partid de tombatere', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-partid-de-tombatere-917541.html) Câtă deşănţată ipocrizie! Ce bine şi-a ales curvele această putere proxenetă! Cum ies ele la produs de îndată ce la colţul străzii se iţeşte, străvezie, o umbră...Blog politic si polemic