Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat „Un partid de tombatere”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-partid-de-tombatere-917541.html)

Câtă deșănțată ipocrizie! Ce bine și-a ales curvele această putere proxenetă! Cum ies ele la produs de îndată ce la colțul străzii se ițește, străvezie, o umbră de izmană. Și cum își ridică ele poalele în cap, doar „“ doar damful feromonilor de doi lei din chiloții lor portocalii, de cocote expirate, va mai păcăli vreo muscă bețivă.

Aplecându-se înfrigurat spre prohabul promițător, cu buzele țuguiate ca pentru a aspira apa vie din țâșnitoarea gării Sinaia, Mircea Cărtărescu își dovedește încă o dată vocația de greiere de casă înrudit, nu întâmplător și nici doar metaforic, cu lăcustele și urechelnițele.

Atâta înfiorare preorgasmică, la o PFA (persoană fizică autorizată) plătită pe drepturi de autor și specializată în playback sentimental de partid și de stat, ar fi înduioșătoare dacă nu ar fi generată, ca în cazul de față, de o felație cu o gonflabilă. Ceea ce o face, inevitabil, dezgustătoare.

Când, în 2005, idolul său alegea „soluția imorală”, MC chicotea complice: „Bine că i-a tras-o lui Năstase. Prea se dădea ăsta mare cu ouăle lui!”.

Când același idol, în 2009, „și-a văzut visul cu ochii” fiind mai intâi pețitor și apoi naș la mariajul politic al anului între PDL și PSD, MC a suspinat încercănat o noapte, pentru publicul său telenovelistic dar, spre dimineață, s-a spălat de rimelul întins și s-a mai dăruit o dată, frenetic, pe vecie, vigurosului său semnatar de cecuri.

Acum însă, limitele de liberal pur „“ sânge ale lui MC au fost depășite. Cât de mult i-a iubit el pe PNL-iști, câtă speranță și-a pus el în ei și, vai, ce dezamăgire. « Liberali onești, abandonați-l de grabă pe bidonul gol Antonescu și veniți alături de mine să-l slujim cu râvnă pe golitorul de bidoane Băsescu ». Convingător, nu ? « Veți avea astfel șansa nu doar să vă salvați sufletele de ispitele pestilențiale ale diabolicului turnător Voiculescu dar și să contribuiți, alături de personalități exemplare, oameni onești și patrioți, Udrea, Baconschi, Anastase, Voinescu, Videanu, Oprea, la noul proiect de relansare a României intitulat, atât de liberal, «fără Europa, fără Rusia, fără China » » !

Prin filipica de azi MC demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, care sunt frământările lui pe această lume: dacă nu pot ascunde scabia alor mei, măcar să le dau și celorlalți o blenoragie.

Demersul lui Crin Antonescu este un semn că-i pasă și că încearcă să fie practic, în regim de urgență, spre binele celor striviți de acești decidenți iresponsabili. Motiv pentru care este mai mult de salutat decât de condamnat. Ce să facă, să stea cu mâinile în sân ? Să asiste la indiferența cinică și hăhăitoare a puterii și a țucălarilor ei față de gesturi extreme, de renaștere etică națională, precum greva doamnei învățătoare Cristina Anghel și saltul în gol al lui Adrian Sobaru ?

Înțeleg, astfel de gesturi displac profund unor moraliști de plastilină ca Mircea Cărtărescu ori Andrei Pleșu. O dată că le dau lecții de demnitate umană tocmai lor, teoreticienii fuduli ai acestei teme, apoi că le pun în pericol  levitația călduță pe deasupra unei realități ce, consideră ei, nu-i merită. De-asta se și feresc ca de dracu”™ să le comenteze !

Revăd interviul de-aseară al lui Adrian Sobaru și mă cutremur gândindu-mă câți români curați și neajutorați ca el sunt pe cale de a-și scrie chiar în această clipă scrisorile de adio, pe o hârtie și cu un creion întinse grăbit, cu un hăhăit sardonic, de Traian Băsescu.

În vreme ce hahalera de Cărtărescu ne explică, plete-n vânt și glas de harpie, cum e Băsescu de 10 ori mai puțin nociv decât Voiculescu.

Curvă, fie! Dar și geloasă?

Contele de Saint GermainPolemiceAdrian Sobaru,Basescu,cartarescu,Crin Antonescu,Cristina Anghel,curve,editorial EVZ,feromini(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat 'Un partid de tombatere', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-partid-de-tombatere-917541.html) Câtă deșănțată ipocrizie! Ce bine și-a ales curvele această putere proxenetă! Cum ies ele la produs de îndată ce la colțul străzii se ițește, străvezie, o umbră...Blog politic si polemic